LATEST NEWS

Titan ήταν και πάει…

Τελικά δε θα δούμε στις οθόνες μας το πολυπόθητο MMO που ετοίμαζε εδώ και μια επταετία περίπου η λατρεμένη μας Blizzard. Ο λόγος γίνεται για το Project Titan, για το οποίο ελάχιστα πράγματα γνωρίζαμε και όπως φαίνεται δε θα μάθουμε ποτέ, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Mike Morhaime ανακοίνωσε ότι το project ακυρώνεται.

Αιτία της απόφασης αυτής ήταν η έλλειψη σαφούς προσανατολισμού του συγκεκριμένου παιχνιδιού, ενώ μεταξύ άλλων ο Morhaime έκανε και τη ρητορική ερώτηση αν όντως τελικά η Blizzard αποτελεί μια εταιρία παραγωγής MMORPG τίτλων.

Σε κάθε περίπτωση, το Project Titan δε θα βρει το δρόμο του στις οθόνες μας, ενώ η κότα με τα χρυσά αυγά ονόματι World of Warcraft θα συνεχίσει να υποστηρίζεται κανονικά.

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Συντάκτης-λάτρης των action, shooter, adventure, RPG’s και ενίοτε racing παιχνιδιών, προτιμά κυρίως το single-player gaming. Που και που ξεσπάει σε κανά multi, αλλά δεν το παρακάνει κιόλας.

6 Comments

  1. Πολλά ερωτηματικά εγείρονται με αυτήν την κίνηση, κυρίως στο πού βαδίζει η Blizzard πλέον με το development. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι ένας από τους ακρωγωνιαίους λίθους Lead Designer του WoW είχε μεταπηδήσει στο Project Titan.

  2. Πιστεύω είναι σχετικά απλή η απάντηση : παρά τα χρήματα που είχαν ρίξει στο Titan, προφανώς είδαν πως τελικά η ανάπτυξη και η συντήρησή τους θα κόστιζε πολύ περισσότερο από το χαλαρό άρμεγμα των ήδη υπάρχοντών και τεράστιων franchises τους, του MMO-lite Diablo 3 και του StarCraft II.

    Είναι το sunk cost fallacy που ανέφερε και ο Αδερφός Γκού σε συνάρτηση με την αρρωστημένη κούρσα μου για την ολοκλήρωση του Watch_Dogs. Μόνο που εδώ φαίνεται πως το προλάβανε. Τουλάχιστον, μπράβο στην παρηκμασμένη Μπλίζαρντ που έχει ακόμη το σθένος να ακυρώνει πρότζεκτς ακόμη και μετά από πολλά χρόνια ανάπτυξης.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL