LATEST NEWS

Windows 9: Ανακοινώνονται σύντομα;

Μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο προσπάθειας να πείσει το κοινό οτι τα Windows 8 αποτελούν τη νέα μεγάλη επανάσταση στα λειτουργικά συστήματα, η Microsoft φαίνεται να το πήρε απόφαση οτι η αρνητική εικόνα που έχει διαμορφωθεί για το λειτουργικό δεν πρόκειται να αλλάξει, ούτε καν με τη βοήθεια των Windows 8.1. Έτσι, πρόσφατα κυκλοφόρησαν φήμες από αξιόπιστες πηγές (όπως το Winsupersite) οτι η επόμενη σημαντική έκδοση των Windows θα έχει την ονομασία “Windows 9” και θα αποκαλυφθεί για πρώτη φορά στο κοινό πολύ σύντομα, κατά πάσα πιθανότητα στην έκθεση BUILD που διοργανώνει η Microsoft στις αρχές του Απρίλη. Οι πληροφορίες σχετικά με πιθανές αλλαγές ποικίλλουν, από την αποκατάσταση του Start Menu και την κυκλοφορία μιας έκδοσης προορισμένη για desktop συστήματα μέχρι την δραστική αναδιάρθρωση του περιβάλλοντος εργασίας Metro για PCs, smartphones και tablets. Υπομονή μερικούς μήνες ακόμα ώστε να μάθουμε αν η Microsoft μπορεί να επανέλθει με ένα πραγματικά ποιοτικό λειτουργικό σύστημα μετά την καταστροφή των Windows 8, όπως είχε κάνει στο παρελθόν με τα Windows 7 διορθώνοντας τον Τιτανικό των Vista.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

11 Comments

  1. ποιος ακουει τωρα οσους αγορασαν τα 8 και εμειναν ευχαριστημενοι :trollface:
    αλλαγες μεσα σε 1.5 χρονο, πρεπει να ειναι απιστευτο το ναυαγιο.
    δεν ξερω αν η 2/2 αποτυχια κρινει για παντα το μελλον της microsoft.
    με 1 στα 2 την παλεψε.

  2. Εγώ ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ο κόσμος μισεί τόσο πολύ τα Win 8 και γιατί τα αποκαλεί αποτυχία. Ναι οκ, θέλει να το συνηθίσεις το καινούργιο interface (να σου πάρει και μία μέρα;) και σίγουρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναβαθμίσεις αν έχεις ήδη τα 7, αλλά προσωπικά δε θα έφτανα ποτέ στο σημείο να αγοράσω καινούργιο laptop με περασμένα τα 8 και να κάνω downgrade σε 7!

    Γενικά στα internets είναι trendy να μισείς ορισμένα πράγματα, χωρίς πραγματικά να ξέρεις γιατί τα μισείς…

  3. Δεν είναι θέμα “συνήθειας” κατ’εμέ, όσο θέμα κακού και δύσχρηστου design. Προσωπικά (αν και πιστεύω ισχύει για πολύ κόσμο) τα μίσησα γιατί είναι ολοφάνερο πως φτιάχτηκαν με σκοπό την χρήση σε οποιοδήποτε άλλο περιβάλλον εκτός του παλιού καλού desktop pc. Μπορεί να είναι ΟΚ για laptop που λειτουργεί με touchpad, για tablet, ίσως και για media-pc που συνδέεται με τηλεόραση, αλλά όταν τα δοκίμασα σε desktop PC συνειδητοποίησα πως το να περιηγείσαι σε windows 8 και να προσπαθείς να κάνεις εκεί απλά πράγματα που είναι στο σύνηθες “rotation” σε όλα τα windows από τα 95 μέχρι και τα 7, είναι πιο μαρτυρικά και από το βασανιστήριο της σταγόνας.

  4. Oι μέσοι χρήστες περιορίσανε τις φωνές στην απουσία start button, κάποιοι φωνάζανε απλά για το τζέρτζελο, και οι περισσότεροι φωνάζανε διότι ενώ με τα 7 μπορούσανε να στήσουν δίκτυα ανετότατα, με τα 8 δεν μπορούσαν ούτε κάν να βρούν κατά που πέφτουν οι επιλογές. Από τα πιο δυσλειτουργικά και user unfriendly συστήματα ever. Σύν όσα είπε ο Hellion. ΔΕΝ είναι για Desktop.

  5. Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω, γιατί θεωρούνται τόσο δύσχρηστα και user unfriendly, μόνο και μόνο επειδή λείπει το start menu; Ότι δεν είναι σχεδιασμένα με γνώμονα το desktop PC είναι αλήθεια και μπορώ να το δεχτώ, παρ’ όλα αυτά είχα αναγκαστεί να τα χρησιμοποιήσω για μια εβδομάδα σε ένα laptop, λόγω βλάβης του desktop μου, και πραγματικά, εκτός από το start screen, δεν κατάλαβα καμία διαφορά με τα 7.

  6. Ενδεχομένως pynos, και no offence, η χρήση που κάνεις να είναι περισσότερο casual και επομένως να μην φαίνεται το πόσο counter intuitive είναι.
    Προσωπικά όποτε χρειάστηκε να βοηθήσω φίλο/η που είχε 8, συνήθως σε νέο laptop με setup δικτύων/iderne και διάφορα άλλα ψευτοsupport θεματάκια πάντα έψαχνα να βρω που και πως έχουν διάφορες επιλογές και πως ανοίγεις βασικά πράματα.

    Γενικά πάντως, παρ’ότι δεν είναι τελειώς τραγικά είχαν αλλαγές που έδειχναν πως δεν ήταν σχεδιασμένα για τον core χρήστη του target group αλλά περισσότερο για all-in-ones και tablets.

  7. Sinister, ενδεχομενως τα settings που μπαινεις μεσω του modern UI να ειναι λιγο αλλα ντ’αλλων, αλλα το control panel των 8, ειναι το good ol’ CP των 7 που εχουμε συνηθισει. Εγω οτι ρυθμισεις κανω, τις κανω απο κει. Στο modern UI μπαινω μονο οταν θελω να αλλαξω theme και χρωματακια.

    Προσωπικα εμενα τα 8 δεν με χαλασαν καθολου. Και αν εξαιρεσουμε το modern UI που μπορει να ειναι δυσχρηστο επειδη ειναι καινουργιο και δεν το εχουμε συνηθισει, το υπολοιπο OS εχει υποστει πολυ ομορφες μικρο-αλλαγες που το κανουν overall πολυ καλυτερο OS απο τα 7.

    Το μονο προβλημα που συναντησα και μου εσπασε τα νευρα, ειναι στα 8.1 που δεν μπορεις με τιποτα να κανεις forget ενα wifi δικτυο στο οποιο συνδεθηκες. (Εκτος αν μπεις με cmd και netsh το οποιο δεν αποτελει λυση για εναν casual user που δεν ξερει απο δ’αυτα)

    Τωρα οσων αφορα τα Windows 9, το ειχαν πει οτι θελουν ενα πιο γρηγορο release cycle. Οποτε δεν το βλεπω οτι τα 9 βγαινουν επειδη πατωσαν τα 8, αλλα επειδη μετα τα incremental updates των 8.1, 8.2 κτλπ, ειναι επομενο να βγαλουν major update ωστε να μπορουν να βγαλουν παραπανω features και να κανουν περισσοτερες αλλαγες για να δικαιολογησουν την ενδεχομενη μεγαλυτερη τιμη του upgrade.

    Ελπιζω μονο οσοι εχουν ηδη τα Windows 8 να μπορουν να κανουν το upgrade με ποσα του στυλ €20-€25 και να μην χρειαστει να σκασουμε κατοσταρικα, γιατι με βλεπω να γυρναω σε Windows απο τον “θειο” παλι.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL