LATEST NEWS

[UPDATED] Η επιστροφή της Sierra On-Line, με το νέο King’s Quest, είναι γεγονός!

Update: Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και η νέα Sierra είνα γεγονός. Η εταιρεία, σε συνεργασία με το studio The Odd Gentlemen (The Misadventures of PB Winterbottom, Wayward Manor) θα εργαστεί πάνω στο επόμενο King’s Quest.

Την ίδια στιγμή, η ιστορική εταιρεία θα βοηθά τους indie game developers, παρέχοντάς τους διευκολύνσεις και εφόδια, προκειμένου τα παιχνίδια τους να καταφέρνουν να κυκλοφορήσουν.

Ήδη ο Ken Williams έσπευσε να εκφράσει την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό του για την αναβίωση της εταιρείας που o ίδιος και η σύζυγός του, Roberta, ιδρύσανε το 1979 και δήλωσε ότι περιμένει με αγωνία να δει το νέο κεφάλαιο της King’s Quest σειράς.

Εμείς, αφού πρώτα αναγνωρίσουμε ότι είναι σίγουρα πολύ θετικό για τα adventure games να βλέπεις την Activision να αποφασίζει να ενεργοποιήσει εκ νέου την Sierra, την οποία απέκτησε στα πλαίσια εξαγοράς της Vivendi Universal, οφείλουμε να πούμε ότι αφ’ ενός οι The Odd Gentlemen δε θα μας έχουν πείσει ακόμη για την ικανότητά τους να δημιουργήσουν ένα ποιοτικό adventure, αφ’ ετέρου ο προσανατολισμός της νέας Sierra δείχνει να διαφέρει αρκετά από τον αντίστοιχο της αρχικής εταιρείας, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό.

Αρχική είδηση: Όσοι συναγωνιστές δεινόσαυροι κατευθυνθούν στην διεύθυνση www.sierra.com θα βρεθούν τετ-α-τετ με ένα ενδιαφέρον teaser. Προφανώς η Activision “ανασταίνει” το brand, εν όψει Gamescom και έχοντας αντιληφθεί το ενδιαφέρον του 30+ δημογραφικού που μεγάλωσε με τα θρυλικά πλέον παιχνίδια της Καλιφορνέζικης εταιρείας, είναι αρκετά πιθανό να ανακοινώσει μια σειρά από HD remakes, πανέτοιμα για την τεράστια αγορά των tablets και smartphones.

Καθώς το συγκεκριμένο είδος παιχνιδιών μονάχα ωφελείται συνήθως από το HD ρετουσάρισμα, είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Περισσότερες λεπτομέρειες κατά την διάρκεια της Gamescom, η οποία τελικά φαίνεται να ανάγεται στο σημαντικότερο gaming γεγονός της χρονιάς για την Μητέρα Πλατφόρμα, καθώς η E3 έχει προ καιρού δείξει τον κονσολοπαγή χαρακτήρα της.

(Έτσι, καρφί, σε στύλ να μην ξεχνιόμαστε!)

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

4 Comments

  1. Πραγματικά πολύ χαρούμενο νέο, η συμπάθεια μου και η αγάπη μου για την sierra on-line φαίνεται και απ’την εικόνα του profile μου εξάλλου;) (όταν είχε ανακοινωθεί το κλείσιμο της ήμουν μικρός τότε και θυμάμαι είχα στεναχωρηθεί πάρα πολύ με κλάμα και τέτοια :D) αλλά την πιο αγαπημένη μου εταιρία την έχει στα χέρια της η χειρότερη μου και είμαι πάρα πάρα πολύ επιφυλακτικός.
    Μακάρι να δούμε κάτι πραγματικά καλό που να αξίζει!

  2. Αυτό που βλέπω εγώ και μακάρι ψεύτης να βγω, είναι ότι δεν θα χαλάσει μόνο το όνομα της εταιρίας (Sierra) η activision, αλλά και τα ονόματα απτούς ιστορικότερους τίτλους που μεγαλώσαμε. 🙁
    Φανταστείτε King’s Quest hidden ή ακόμα χειρότερα Space Quest 3match όπως πολύ σωστά υποπτεύεται ο φίλος Borracho.
    Πραγματικά κρίμα…

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL