LATEST NEWS

To πιο… πρωτότυπο σύστημα DRM

Το παιχνίδι Game Dev Tycoon (με θέμα τη διοίκηση ενός game development studio) δεν είχε καταφέρει μέχρι σήμερα να στρέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, αφού αρκετοί gamers φαίνεται να το θεώρησαν ως μια απλή αντιγραφή του πετυχημένου iOS game “Game Dev Story“. Οι developers όμως βρήκαν μια καλή ευκαιρία για να κερδίσουν μερικά ψηφιακά “πρωτοσέλιδα”, χρησιμοποιώντας τα torrents για ένα ενδιαφέρον… πείραμα. Την ίδια μέρα που το παιχνίδι τους κυκλοφόρησε επίσημα στην αγορά, ανέβασαν στο πιο δημοφιλές torrent site ένα “πειραγμένο” αντίτυπο του παιχνιδιού τους. Όσοι έπαιξαν αυτό το πειραγμένο αντίτυπο ήρθαν γρήγορα αντιμέτωποι με ένα… ενοχλητικό in-game event: Η εταιρία τους δε μπορούσε με τίποτα να βγάλει χρήματα γιατί τα παιχνίδια που κατασκεύαζε  γινόταν στόχος έντονης πειρατείας!

Αντιλαμβάνεστε το αστείο του πράγματος, οι χρήστες που κατέβασαν ένα (όπως νόμιζαν) παράνομο αντίτυπο έπεφταν θύματα in-game πειρατείας! Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς δε δίστασαν να ποστάρουν σε γνωστά forums διαμαρτυρόμενοι (!) για την πειρατεία που χτυπούσε την εταιρία τους. Οι developers του Game Dev Tycoon κατέγραψαν όλη τη διαδικασία σε ξεχωριστό blog post, στο οποίο μπορείτε επίσης να δείτε φωτογραφίες από το in-game μήνυμα περί πειρατείας καθώς και ατάκες από τους… απογοητευμένους πειρατές!

[πηγή: NeoGAF]

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

5 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL