Reply To: Divinity: Original Sin

#384485
Avatarmanos426f
  • Υπουργός Ανάπτυξης
  • Posts: 5821
Offline
Replies: 5821
Been thanked: 8 times
Adhan wrote:
πέρα από το συγκεκριμένο που ανέφερα το οποίο έχει κυκλοφορήσει μήνες, όχι μέρες πριν (προφανώς υπάρχουν και οι real life υποχρεώσεις) υπάρχουν μερικοί ακόμα pc-κεντρικοί-exclusive-πείτετουςόπωςθέλετε τίτλοι που η τύχη τους αγνοείται όσον αφορά κάποιο κείμενο. Αντ’ αυτού, βλέπω ανάμεσα σε κάποιους λίγους (δε θα πω ΑΑΑ γιατί σιχαίνομαι αυτό που έχουν καταντήσει και πρεσβεύουν) γνωστούς τίτλους (που ανήκουν συνήθως στα multiplatform), πάρα πάρα πολλές παρουσιάσεις indie παιχνιδιών (που ίσως να γίνομαι και άδικος αλλά έχω πέσει κι εγώ σ’ αυτή την παγίδα του στυλ ” να μωρε έχω 15 morrowind στο backlog, και που να παίζω τώρα 100 ώρες, ας βάλω κανα ιντυ των 6 ωρών να το ξεπετάξω”). π.χ. βλέπω τώρα ότι άλλο ένα PC game όπως το Dragon Commander απουσιάζει (τυχαίνει να είναι κι αυτό στα strategoειδή, δε λέει κάτι, μιλάμε για κυκλοφορία πολλών μηνών πριν, τελικά ίσως και να σας σνομπάρει η Larian 😆 ). Από adventure δεν έχω παράπονο καθώς βλέπω ότι τα περισσότερα αν όχι όλα τα γνωστά (ή και λιγότερο) ανεβαίνουν. Για το θέμα ταχύτητα δεν είπα κάτι, απλά επισημαίνω καλοπροαίρετα κάποιες ελλείψεις.

Αφού πω ότι προφανώς καταννοώ ότι είναι καλοπροαίρετη η τοποθέτησή σου, θα σου απαντήσω με απόλυτη ειλικρίνεια, μια και μου αρέσουν οι καθαρές κουβέντες.

Θα παραδεχθώ καταρχήν ότι σε strategoειδή παιχνίδια υστερούμε κάπως, μια και δε διαθέτουμε κάποιον φανατικό και τακτικό παίκτη της κατηγορίας. Πέραν τούτου όμως, δεν είναι ότι εμείς προτιμούμε τα “indie” από τα “AAA”. Καμία σχέση. Για την ακρίβεια, το απολύτως αντίθετο συμβαίνει, δηλαδή οι εταιρείες που κάνουν publish τα ΑΑΑ παιχνίδια ορισμένες φορές προτιμούν να δίνουν κωδικούς σ’ άλλα sites. Ακριβώς λοιπόν επειδή επ’ ουδενί δε περνάει από τη σκέψη μας να κατεβάσουμε παιχνίδι, προκειμένου να μη… χάσουμε το review του, πολύ απλά δε το πραγματοποιούμε.

Επίσης, είναι -και έχει καταστεί- απολύτως ξεκάθαρο ότι η βαθμολόγησή μας είναι 101% ανεξάρτητη και πέρα από την οποιαδήποτε, μικρή ή μεγάλη, δέσμευση. Σ’ ένα site με τον χαρακτήρα του RQ, που δεν έχει την παραμικρή “υποχρέωση” προς τον οποιονδήποτε τρίτο, κάτι τέτοιο ευτυχώς είναι εφικτό να πραγματοποιείται, αλλά μάλλον καταλαβαίνεις ότι δεν αρέσει σ’ όλους. Δυστυχώς δεν είναι άπαντες οι developers και publishers ανοικτοί και δεκτικοί στη δίκαη -κι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική- κριτική. Οπότε δεν είναι διόλου περίεργο να προτιμήσουν να δουν review από εκείνον που του έχουν δώσουν χρήμα κατά το παρελθόν για την καταχώρηση διαφημίσεων.

Ύστερα, επειδή δε μας αρέσει ούτε να κρυβόμαστε, ούτε να το παίζουμε… πατριάρχες του gaming στην Eλλάδα, δεν είναι ντροπή να παραδεχθούμε ότι το RQ ακόμη και μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστό σ’ όλους τους developers και publishers, οπότε μοιραία σε κάποιες, λιγοστές, περιπτώσεις, τρώει σνομπάρισμα. Πρόκειται για κατάσταση την οποία η είσοδός μας στο Metacritic έχει μετριάσει πολύ και θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να εξαλείψει ολοκληρωτικά.

Και τέλος, ναι, πάντα υπάρχουν και οι real life καταστάσεις που τρώνε σημαντικό χρόνο από τον καθένα μας. Και πάλι θα πω ότι σ’ ένα ιστότοπο με τον χαρακτήρα και τη φιλοσοφία ύπαρξης και δραστηριότητας του RQ, είναι επόμενο να παίζουν μεγαλύτερο ρόλο σε σχέση μ’ έναν άλλο, όπου υπάρχει και ο παράγοντας “οικονομική απολαβή” για κάποιους συντάκτες. Πρόσεξε, για να μην παρεξηγηθώ, επ’ ουδενί δεν εννοώ ότι επειδή δε βγάζουμε λεφτά έχουμε μία “στ’ @ρχ!δ[email protected] μας” νοοτροπία, απλά είναι λογικό να προηγούνται οι όποιες βιοποριστικές δραστηριότητες έχει ο καθένας (και το RageQuit δεν είναι τέτοια για κανέναν από εμάς) και μετά η συγγραφή ενός review. Αυτό φυσικά κολλάει περισσότερο στην περίπτωση των reviews που μπορεί να καθυστερήσουν λιγάκι παραπάνω καμιά φορά.

Συνεπώς, εκεί που θέλω να καταλήξω είναι στ’ ότι μπορεί σε κάπoιο μέλος να ξυνίζει το να μη δει review ενός τίτλου – κι είναι απόλυτα καταννοητό και σεβαστό αυτό-, αλλά πάντοτε υπάρχει ο σοβαρός εκείνος λόγος για τον οποίο δε συμβαίνει αυτό. Και 9 στις 10 φορές είναι ο πρώτος απ’ όσους μόλις ανέφερα…

Ballywood - Αίθουσα ψυχαγωγίας στη Νέα Χαλκηδόνα με Billiards, Ping Pong, Darts, Wooden Table Football και Nova TV!

Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς.

Back to top button
Follow on Feedly

Close
Close