LATEST NEWS

Έρχεται η AMD Radeon 7990!


Warning: Undefined array key "host" in /home/admin/web/ragequit.gr/public_html/wp-content/plugins/jannah-optimization/inc/lazyload.php on line 165

H AMD αποκάλυψε στην GDC την νέα Radeon 7990 που θα κονταροχτυπηθεί στα ίσια με το τέρας της nVidia GTX 690,  που αυτή την στιγμή κρατάει τον τίτλο της πιο δυνατής κάρτας στην αγορά. Μάλιστα το Battlefield 4 gameplay trailer που είδαμε έτρεξε στην 7990, κάτι που μας προετοιμάζει για έναν ακόμα AMD friendly τίτλο.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι 7990 που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην αγορά, δεν είναι επίσημα PCBs από την AMD, αλλά οι συνεργάτες της AMD έφτιαξαν δικά τους PCB συνδυάζοντας 2 chip από τις 7980 έχοντας ουσιαστικά 2 κάρτες σε crossfire που μπαίνουν ως μια κάρτα σε ένα slot.
Οπότε οι επιδόσεις πέφτουν αισθητά απέναντι τόσο στην 690 όσο και απέναντι σε 2 7890 σε crossfire και οι κάρτες είναι τεράστιες (τρεις θέσεις πιάνουν), φασαριόζικες και καίνε περισσότερο ρεύμα.

Η επίσημη AMD Radeon 7990 όμως δεν είναι απλά 2 κάρτες σε crossfire! Σύμφωνα με το Legit Reviews η 7990 θα έχει 2 πυρήνες γραφικών Tahiti XT2 πλήρως ενοποιημένους σε ένα PCB και σε υψηλότερα ρολόγια, για να μπορέσει να φτάσει (και γιατί όχι να ξεπεράσει) την nVidia 690. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πόση μνήμη θα έχει επάνω η κάρτα, αλλά μια minimum πρόβλεψη θα λέγαμε πως είναι τα 4GB. Αφού λοιπόν η κάρτα είναι έτοιμη και λειτουργική, το πιθανότερο είναι να την δούμε μέσα στους επόμενους μήνες και στην αγορά, για να δούμε και τι ψάρια πιάνει απέναντι στην nVidia.

Εδώ ο Devon Nekechuk product manager για τις High End κάρτες της AMD (φώτο από την gaming σελίδα της AMD στο facebook):

Devon Nekechuk

7 Comments

  1. Χμμμ, δε θα το έλεγα.
    Ειδικά αν επαληθευτούν οι φήμες που θέλουν τα μοντέλα της HD 8xxx σειράς να μην έχουν και τόσες διαφορές με τα αντίστοιχα προηγούμενα, μάλλον οι μεγάλες αλλαγές από AMD μεριά θα έρθουν στη μεθεπόμενη γενιά.
    Αλλά όλα αυτά είναι υποθέσεις προς το παρόν…

  2. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά των 7χχχ από τις 6χχχ ; Τώρα που βγήκε και η ναυαρχίδα της AMD είναι ξεκάθαρη η σύγκριση τους σε όλα τα επίπεδα. Σαν χτες μου φαίνεται που απέκτησα την 6950 (12/2011) και αν δεν κλείσει τουλάχιστον 5 χρόνια δεν την αλλάζω.
    Έτσι που προχωράει η τεχνολογία νομίζω το καλύτερο θα ήταν να νοικιάζουμε pc ή parts , να κάνουμε τη χρήση που θέλουμε και μετά να προχωράμε στα επόμενα.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL