REVIEWS

INVISIBLE, INC. CONTINGENCY PLAN

Ένα από τα (ελάχιστα) παράπονά μου προς τους developers στο review του αρχικού Invisible, Inc ήταν η έλλειψη παραπάνω περιεχομένου. Τι προσθέτει η Klei Entertainment με το Contingency Plan DLC; Περισσότερο περιεχόμενο! Περιττό λοιπόν να τονίσω οτι νιώθω βαθιά ικανοποίηση που έχω πλέον ξανά αφορμή για να ρίξω ένα επιπλέον δεκάωρο (τουλάχιστον) στο παιχνίδι που παίζει πολύ δυνατά για το προσωπικό μου game of the year. Ναι, το Invisible, Inc είναι τόσο καλό. Ένα πανέξυπνο turn-based stealth game με randomized levels και πολλά στοιχεία από roguelike, ένας φανταστικός συνδυασμός από φαινομενικά αταίριαστα στοιχεία που όμως δένουν υπέροχα στην πράξη. Δεν πρόκειται να επεκταθώ περαιτέρω όσον αφορά τα (πολλά) προτερήματα και τα (λίγα) ελαττώματα του Invisible, Inc, αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το παιχνίδι μπορείτε να ανατρέξετε στο link που έδωσα νωρίτερα. Η παρουσίαση του Contingency Plan απευθύνεται στους παίκτες που έχουν ήδη αφιερώσει σημαντικό χρόνο στο πρωτότυπο παιχνίδι και θέλουν να μάθουν α) τι καινούριο προσφέρει το DLC και β) αν αξίζει τα λεφτά του. 

Contingency2Εάν θέλετε μπορείτε να ενεργοποιήσετε μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά του expansion.

Πληρώνοντας λοιπόν το αντίτιμο των 4,99 € που κοστίζει το Contingency Plan στο Steam αποκτάτε άμεσα πρόσβαση στα εξής χαρακτηριστικά: Τέσσερις νέους agents με ενδιαφέροντα καινούρια perks, καινούριους τύπους εχθρών για να αντιμετωπίσετε, επέκταση τόσο της campaign (μέσω ενός γεγονότος που σας δίνει επιπλέον 48 ώρες πριν μπείτε στη φαση ολοκλήρωσής της) όσο και του Endless mode με την αύξηση του Difficulty από το 10 στο 20, καινούρια αντικείμενα, perks και augments, αλλά και επιπλέον πρωτότυπα side objectives τα οποία ανακαλύπτετε κατά τη διάρκεια εξέλιξης των αποστολών. Κλείνοντας το review του Invisible, Inc είχα γράψει: “Ελπίζω και πιστεύω οτι στο μέλλον οι developers θα εμπλουτίσουν το παιχνίδι, είτε με ένα “οριζόντιο” expansion τύπου XCOM: Enemy Within είτε με την κυκλοφορία μιας Advanced Edition όπως συνέβη στην περίπτωση του FTL”. Αυτό ακριβώς είναι το Contingency Plan. 

Contingency3Οι τέσσερις νέοι πράκτορες διακρίνονται στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης.

Μετά από αρκετές ώρες παιχνιδιού με τις νέες προσθήκες και αφού φρόντισα να δοκιμάσω τα περισσότερα από τα επιπλέον χαρακτηριστικά στην πράξη, πιστεύω πως το Contingency Plan είναι απαραίτητη αγορά για τους οπαδούς του Invisible, Inc. Και μόνο η επέκταση της campaign με ένα επιπλέον 48ωρο θα αρκούσε κατά τη γνώμη μου για να δικαιολογήσει την αγορά του DLC, χωρίς να συνυπολογίσουμε καν όλα τα υπόλοιπα features, οπότε οι επιπλέον ώρες παιχνιδιού και το φρεσκάρισμα του gameplay δικαιολογούν απόλυτα το ποσό αγοράς. Το μόνο ουσιαστικό αρνητικό που έχω να επισημάνω είναι οτι δεν έχει προστεθεί κάποιο καινούριο tileset ώστε οι αποστολές της campaign να διεξάγονται σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Η επισήμανση του αρχικού review για την έλλειψη οπτικής ποικιλίας συνεχίζει να ισχύει για το Contingency Plan. 

Contingency1Νέα objectives υπάρχουν, νέα περιβάλλοντα (ως επί το πλείστον) όχι.

Δεν έχω να προσθέσω κατι περισσότερο ως συμπέρασμα. Αν έχετε ήδη το Invisible, Inc τότε θα μείνετε ικανοποιημένοι από το περιεχόμενο του Contingency Plan, αν δεν έχετε ακόμη παίξει το πρωτότυπο τότε είστε επιεικώς απαράδεκτοι και θα πρέπει να επανορθώσετε άμεσα. Ακόμα εδώ είστε; Τρέξτε!

Contingency4

Pros

  • Σημαντικό επιπλέον περιεχόμενο
  • Επέκταση της campaign

Cons

     

Cons

  • Δεν έχουν προστεθεί νέα περιβάλλοντα στις αποστολές

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 91%

91%

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL