REVIEWS
Trending

WWE 2K22

Η αλήθεια είναι πως σαν προϊόν το WWE τα τελευταία χρόνια δείχνει να έχει πάρει την κατιούσα. Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να αναλυθούν από το παρόν κείμενο. Μεταξύ των μεθόδων που ακολουθεί ο McMahon ώστε να μπορέσει να το τονώσει είναι και η δυναμική επιστροφή της σειράς των βιντεοπαιχνιδιών. Έτσι λοιπόν μας προέκυψε η σειρά της 2K, η οποία τα πηγαίνει στην καλύτερη, μέτρια. Μετά και το φιάσκο της έκδοση 2020, η 2Κ αποφάσισε να δουλέψει έναν χρόνο παραπάνω και να κυκλοφορήσει απευθείας αυτή του 2022. Για να καταλάβετε πόσο αποτυχημένη ήταν 2K20, η έκδοση που λάβαμε για το Steam δεν ήταν λειτουργική για δύο περίπου μήνες, ενώ ακόμη και σήμερα παραμένει αρκετά προβληματική.

WWE 2K22 Raw night, ring overview
Κλασσική περίπτωση tag team

Επιστροφή στο σήμερα λοιπόν με την 2K22. Η έκδοση στοίχημα για την σειρά, η οποία μέσω διαφόρων τρόπων καλείται να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Το διεκδικεί μέσω διαφόρων τεχνασμάτων, κάποια εξ αυτών αρκετά ουσιαστικά μάλιστα. Και δεν είναι μόνο ο τεχνικός τομέας που έχει αναβαθμιστεί αλλά η συνολική εμπειρία, έχοντας έρθει εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεται χρόνια τώρα.

Andre the Giant
Τα λόγια είναι περιττά

Αρχής γενομένης από τον βραχνά της σειράς, το οπτικό κομμάτι. Τα μοντέλα όπως και οι κινήσεις των superstars είναι πραγματικά σε άλλο επίπεδο, τόσο οπτικά όσο και στην αναπαράσταση των πραγματικών κινήσεων που θα βλέπαμε μέσα στο ρίνγκ. Έχουμε έτσι αγώνες υψηλού ρυθμού, αρκετά εντυπωσιακούς και άκρως διασκεδαστικούς. Εν προκειμένω και σε αντίθεση με την υποκριτική που λαμβάνει χώρα στο WWE, εδώ όλο το θέαμα παρουσιάζεται ως πραγματικό, δίνοντας και την αίσθηση μιας πιο ρεαλιστικής μάχης. Μαζί με το κομμάτι των εντυπωσιακών εισόδων, πολλές φορές σχετικών με το εκάστοτε θέμα, αλλά και τους sportscasters, οι οποίοι δίνουν ρέστα, έχουμε σίγουρα τους καλύτερους αγώνες στην ιστορία της σειράς. Ακόμη και σε περιπτώσεις όπου έπρεπε απλώς να πάρω την νίκη και να τελειώνω, η ατμόσφαιρα ήταν τόσο δυνατή που με παρέσυρε χωρίς να το καταλάβω.

WWE 2K22 player scrolls over social media
Γιατί πλέον το παιχνίδι παίζεται στα social media

Και μιλώντας για ατμόσφαιρα αγώνων… Οι μάχες, όπως και στην πραγματικότητα, έτσι κι εδώ λαμβάνουν χώρα τόσο εντός όσο κι εκτός του ριγνκ. Και με το εκτός, δεν εννοώ μόνο την περίμετρο του αγωνιστικού χώρου αλλά και τα παρασκήνια, με τα γνωστά δράματα που χτίζονται εκεί για να υποστηρίξουν το εκάστοτε σενάριο. Εκτός από τα κλασικά 1vs1 και tag team, θα δούμε και αρκετές ακόμη επιλογές, με το περίφημο κλουβί φυσικά να κλέβει την παράσταση. Κι ενώ έχει υπάρξει γενικά καλή διαχείριση των αγώνων, όσο ανεβαίνει ο αριθμός των αγωνιζομένων τόσο χάνεται η μπάλα.

Ο χαμός που επικρατεί επί την οθόνης, σε συνδυασμό με την οπτική της κάμερας και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει το HUD καθιστούν το παιχνίδι οριακά μη λειτουργικό. Επιπλέον, η AI δεν είναι ποτέ αρκετά συνεργάσιμη με αποτέλεσμα να καταλήγει υπερβολικά δύσκολο να κερδίσουμε αγώνες με άνω των 2 ατόμων σε κάθε ομάδα. Πιο συγκεκριμένα, η μόνη τακτική που φαίνεται να λειτουργεί είναι να πρέπει να εξουδετερώσουμε πλήρως όλους τους αντιπάλους μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε εκτός αυτόν που βρίσκεται μέσα στο ρινγκ.

WWE 2K22 4VS4 RAW
Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί… την σκάλα

Και επειδή μόνο η μάχη δεν αρκεί, η 2K έχει για εμάς μερικά ενδιαφέροντα modes. Το πιο σημαντικό εξ αυτών είναι φυσικά αυτό του myRise, πρώην myCareer, όπου ξεκινάμε τον δικό μας superstar και από το μηδέν προσπαθούμε να χτίσουμε μία καριέρα αντάξια των ονείρων μας σε κάποιο από τα διαθέσιμα πρωταθλήματα του WWE. Αυτό που προσπαθεί να κλέψει την παράσταση εδώ είναι η συνδιαλλαγή μας με άλλα μέλη του αθλήματος, μέσω των social media.

Έτσι, αναλόγως του πως θα τους συμπεριφερθούμε σε πρώτο χρόνο θα χτίσουμε την προσωπικότητά μας και σε δεύτερο θα καλλιεργήσουμε τις αντίστοιχες σχέσεις μας. Φυσικά όλα τα πιθανά σενάρια δεν έχουν και τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ τους, αφού το παιχνίδι θα μας ωθήσει από μόνο του προς τους μισητούς μας εχθρούς και αλλά και τους επιστήθιους φίλους μας κι εμείς εν τέλει το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να παλέψουμε για την νίκη.

WWE 2K22 Chronos making an NXT entrance
Γιατί η είσοδος είναι η μισή αρχοντιά

Μεγάλο ενδιαφέρον για τους φίλους του WWE έχει και το Showcase το οποίο συνεχίζει ακριβώς όπως και στο παρελθόν. Αυτή την φορά ξαναζούμε την τεράστια καριέρα του Rey Mysterio, από τα αλώνια στα σαλόνια. Εδώ την παράσταση δεν κλέβει τόσο το σενάριο, το οποίο αφηγείται ο ίδιος ο Mysterio, αλλά οι εναλλαγές που βλέπουμε από την μηχανή γραφικών στα πραγματικά πλάνα των αγώνων και ξανά πίσω. Συνταγή που σίγουρα ξυπνάει αρκετές αναμνήσεις σε εμάς τους παλαιότερους.

WWE 2K22 Showcase Rey Mysterio vs Shawn Michaels
Mysterio εναντίον του Shawn Michaels, υπό την περιγραφή του ίδιου του Rey

Γίνεται όμως αθλητικό τίτλος χωρίς το δικό του χρυσωρυχείο; Μάλλον όχι. Έτσι έχουμε την εισαγωγή του myFaction, στα πρότυπα περισσότερο των FIFA παρά στο στιλ του NBA 2K. Πρόκειται ακριβώς γι’ αυτό που σίγουρα θα έχετε υποθέσει. Καλούμενοι να στήσουμε μία ομάδα που θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της, συλλέγουμε διάφορες κάρτες. Κι επειδή η συλλογή με τον κλασσικό τρόπο παίρνει αιώνες, η 2K έχει φροντίσει να μας βοηθήσει αλαφράνοντας την τσέπη μας. Ήτοι, αν κάποιος θέλει να δει σοβαρή πρόοδο χωρίς να πρέπει να σπαταλήσει ατελείωτες ώρες, θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη και μάλιστα σχετικά βαθιά. Αυτή του η φιλοσοφία και μόνο καθιστά το myFaction να μοιάζει ως τελείως παράταιρο και ανίκανο να προκαλέσει έστω κι ένα θετικό συναίσθημα.

WWE 2K22 NXT night with Jeff Hardy using a bat
Κλασσικές στιγμές για το WWE

Στον αντίποδα, έχουμε το myGM, το οποίο επιστρέφει πλήρως ανανεωμένο. Στο ίσως πιο φρέσκο mode, καλούμαστε να αναλάβουμε τον ρόλο ενός ατζέντη του WWE σε μία από τις διαθέσιμες κατηγορίες του αθλήματος. Με την συγκεκριμένη επιλογή σίγουρα δεν θα μπούμε σε πολύ μεγάλο βάθος, αλλά είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μπορέσουμε να βιώσουμε το στήσιμο ενός αγώνα πίσω από τις κάμερες και να συνειδητοποιήσουμε πως αυτό που μετράει είναι πρωτίστως το καλό θέαμα. Κι αφού προετοιμάσουμε τα πάντα, μπορούμε είτε να απολαύσουμε τον αγώνα από την καρέκλα μας, είτε να αναλάβουμε εμείς τον χειρισμό των αθλητών μας για να σιγουρέψουμε το τελικό αποτέλεσμα.

Preparing up the smackdown match in myGM mode
Κάποιες φορές απαιτείται κάτι παραπάνω από λεφτά για να στήσεις ένα καλό σόου

Όπως και στο παρελθόν, έτσι κι εδώ κανείς δεν περιμένει από το WWE να σταθεί ως ένα αυτούσιο single player παιχνίδι. Πάντα το ζουμί στην όλη υπόθεση ήταν περισσότερο η διασκέδαση με παρέα, όπως και στα περισσότερα αθλητικά παιχνίδια, αλλά αυτό που πετυχαίνει το 2K22 είναι πολύ σημαντικό. Με την ύπαρξη τόσων επιλογών, στέκεται άνετα ως ένας single player τίτλος, στον οποίο το coop/multiplayer μοιάζει περισσότερο ως συμπληρωματικό παρά ως το αυτονόητο. Η 2K προσπάθησε να τονώσει την συνολική του εμπειρία μέσα από διάφορους τρόπους, αλλά όπως ακριβώς κούρασε το πραγματικό WWE, έτσι κι εδώ η επανάληψη των ίδιων νημάτων, οδηγεί στον κορεσμό γρηγορότερα από το αναμενόμενο.

Player winning the NXT championship
it’s a long way to the top if you wanna beat ’em all

Από την άλλη, δεν μπορούμε παρά να παραδεχθούμε ότι κατάφερε ίσως να στήσει τον πιο πλήρη τίτλο της σειράς και παρά τα όποια ατοπήματά της σίγουρα ψυχαγωγεί τόσο ώστε να μπορεί να προταθεί και σε άτομα με μικρή ενασχόληση με το είδος ή έστω με ενδιαφέρον για τις αθλητικές πολεμικές τέχνες.

Ευχαριστούμε θερμά τη CD Media για την παροχή του review code.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 80%

80%

Pinheaded

Διασκεδαστικός αλλά σύντομος στην πράξη τίτλος. Παρόλα αυτά, πρόκειται ίσως για την καλύτερη WWE κυκλοφορία μέχρι σήμερα.

Ηλίας Ιακωβόπουλος

Μεγαλωμένος στην ελληνική επαρχία, μαγεύτηκε γρήγορα από τα φώτα της πρώτης CRT οθόνης του. Σαν περίεργος και παράξενος μπήκε στα βαθιά από νωρίς, όχι πάντοτε με επιτυχία. Επιστρέφοντας στα πάτρια εδάφη αποφάσισε να ασχοληθεί με την συγγραφή, οπότε και μπλέχτηκε με τις κριτικές σατανικών βιντεοπαιχνιδιών. Δηλωμένος μεσαιωλάγνος, κρίνει τα πάντα με κριτήριο το πόσα σπαθιά θα βρει στο διάβα του, ενώ στο προσκεφάλι του έχει μια Voodoo 2 να τον φυλάγει.

13 Comments

  1. [QUOTE=”Chronomancy, post: 594452, member: 103156″]
    Βασικός λόγος που το WWE έχει καταντήσει κουραστικό τη σήμερον ημέρα, είναι αυτή η παρελθολαγνεία του. Αφού θα πεθάνουν οι φίρμες και θα τους έχουν με ολόγραμμα.
    [/QUOTE]
    Μήπως γιατί οι νέοι δεν εμπνέουν? Ο undertaker μέχρι τι ηλικία ήταν στο ρινγκ? 80? Λίγο ακόμα και θα χρειαζόταν πραγματικό νεκροθάφτη να τον μαζέψει 😛

  2. [QUOTE=”mike299, post: 594454, member: 103605″]
    Μήπως γιατί οι νέοι δεν εμπνέουν? Ο undertaker μέχρι τι ηλικία ήταν στο ρινγκ? 80? Λίγο ακόμα και θα χρειαζόταν πραγματικό νεκροθάφτη να τον μαζέψει :p
    [/QUOTE]
    Νομίζω ότι συμβαίνει ότι και αλλού. Η νοσταλγία και η μη πίστη στους νέους, δεν αφήνει αρκετά περιθώρια για εξέλιξη. ΤΟ ίδιο συμβαίνει και στην μουσική και παντού. Αλλά εν γένει ισχύει ότι σαν περσόνες οι νέοι είναι κάπως νερόβραστοι κι επιπλέον, την ανατριχίλα της καμπάνας του Undertaker δεν θα την φτάσει ποτέ κανείς

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL