Reply To: Star Wars Episode VIΙ:The Force Awakens

#388888
Oolated SquiggOolated Squigg
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 1691
Offline
Replies: 1691
Been thanked: 73 times

Ας γράψω και εγώ κάτι, πήγα την είδα την Πέμπτη αλλά λόγω γιορτών και τα παρελκομένων δεν βρήκα ευκαιρία να γράψω.

Γενικά δεν έχω να πω κάτι πέρα από ότι ήδη γράφτηκε. Πιστεύω ότι δεν έχει και πολύ σημασία να την συγκρίνουμε με τα original για το ποια είναι καλύτερη μιας και δεν μπορεί να υπάρξει αντικειμενική άποψη, πρόκειται για πραγματική Star Wars ταινία και αυτό μετράει. Προσωπικά έφυγα από το σινεμά με ένα χαμόγελο.

Ίσως συμφωνώ με αυτό που είπε ο kuiv ότι δεν αφήνει μερικούς χαρακτήρες να αναπτυχθούν πλήρως, αλλά πιστεύω αυτό θα διορθωθεί με τις επόμενες ταινίες. Στο θέμα των χαρακτήρων ο JJ ήταν όσο πρέπει, lovable και θυμίζουν το αρχικό gang ενώ υπάρχουν σαφείς παραλληλισμοί
Rey+Poe -> Luke
BB-8 -> R2
Γέρο-Han -> Obi-Wan κτλ

χωρίς όμως να μην έχουν και την δική τους ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Δεν υπήρχε δηλαδή πουθενά το φαινόμενο Jar Jar.

Στο θέμα των ομοιοτήτων με την αρχική τριλογία
συμφωνώ με αυτό που λένε όλοι ότι ο JJ το έπαιξε επί του ασφαλούς (και ο ίδιος το παραδέχεται). Προσωπικά το απόλαυσα μιας και δεν πρόκειται για στεγνή αντιγραφή αλλά για κάποιες σεναριακές ομοιότητες είμαι λίγο διχασμένος: Ναι είναι σαν το Death Star αλλά δεν είναι Death Star  είναι 2 φορές μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο και λέγεται Starkiller Base τώρα.
Ο γκρινιάρης μέσα μου λέει “Σοβαρά τώρα;”, αλλά ο nerd χαζογελάει και χτυπάει παλαμάκια.

Για ένα σημείο μόνο έχω πρόβλημα
και αυτό είναι ο χαρακτήρας του Kylo Ren.
Εκεί που αρχικά παρουσιάζεται σαν ένας επικίνδυνος villain, συνεχιστής της αυτοκρατορίας των Sith, αφού πέσει το πέπλο και αποκαλυφθεί ποιος πραγματικά είναι μετατρέπεται ελαφρώς σε έναν γκρινιάρη έφηβο που απλά θέλει να ξεπεράσει τον Vader. Από την άλλη υποτίθεται ότι κατέχει πανίσχυρες δυνάμεις (εγγονός του Vader, πρώτος των ιπποτών του Ren, στα πρώτα 10 λεπτά σταματάει βολή blaster mid-air) στο τέλος τις τρώει άγρια από την Rey η οποία παρόλο force sensitive δεν έχει ξαναπιάσει saber στην ζωή της.
Πιστεύω ότι θα μπορούσαν να το χειριστούν καλύτερα.
Πάντως props στην Disney που κλείνει έξυπνα το μάτι στους φανς του EU όπου ο Kylo Ren είναι ουσιαστικά ο Darth Caedus aka Jacen Solo.

Χαλαρά η πιο επική στιγμή
όταν ο Ren προσπαθεί να τραβήξει το lightsaber του Anakin για να αποτελειώσει τον Fin και αυτό καταλήγει στα χέρια της Rey.  :starwars:

Εμένα τουλάχιστον ο Abrams με κέρδισε, έσβησε όποιες αμφιβολίες είχα και με έκανε αρκετά ενθουσιασμένο για την συνέχεια που ελπίζω να λύσει αρκετά μυστήρια
Ποιοι είναι οι Knights of Ren, τι συνέβη από το επ.6 μέχρι την εξαφάνιση του Luke, ποιος είναι ο Snoke (νομίζω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για τον Jar Jar  :bananallama:) ,πως εξελίχθηκαν οι First Order και η Republic μετά την πτώση της Empire, σε κάποια φάση η Leia αναφέρει ότι o Ben ήταν ένας από τους μαθητές που ανέλαβε ο Luke αυτό σημαίνει ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΣΟΥΡΜΟ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΩΝ JEDI ΕΚΕΙ ΕΞΩ.

Ω θεοί πάω να ξαναβάλω το πρώτο Kotor…

Ειδα και εγω το επος χθες… Ανατριχιασα, βουρκωσα
στην επικη σκηνη που μπαινουν Han και Chewie στο Millenium Falcon  :'(

Χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και χειροκρότημα από το σινεμά στο
'Chewie we're home!'

EDIT: Ξέχασα να γράψω και μια ιστορία που αφορά την Άλλη Ταινία.
Στο σινεμά που πήγα είχε 7 η ώρα προβολή την ταινία του he-who-shall-not-be-named και 9:30 το Force Awakens.
Η ώρα είναι 9:20 και απ'έξω από το σινεμά περιμένουν ~150 άτομα όπου τα 3/4 είναι καμμένα nerds (ένας TRVE fan ήρθε με ρόμπα και lightsaber και πόζαρε για φωτογραφίες στον εκδότη).
Η ταινία τελειώνει και σιγά σιγά αρχίζει να βγαίνει ο κόσμος που πήγε να δει την ταινία του you-know-who, γύρω στα 7-8 άτομα όλα και όλα. Ξαφνικά απόλυτη ησυχία στο σινεμά και ένας ένας όσοι βγαίνουν από την αίθουσα τρώνε silent death stare 1.5kWatt από αυτούς που περιμένουν να μπουν, το οποίο τους ακολουθεί μέχρι να βγουν από το σινεμά. Έβλεπες μερικούς να ανοίγουν ανήσυχα το βήμα τους, πραγματικά ήθελα να λυθώ στα γέλια αλλά θα χαλούσα αυτήν την επική στιγμή.

Back to top button
Follow on Feedly

Close
Close