LATEST NEWS

Υπερδιπλασιάστηκαν οι Linux χρήστες του Steam!

Η Valve έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με το λειτουργικό που χρησιμοποιούν οι χρήστες του Steam για τον μήνα Φεβρουάριο 2013 και τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

Όπως θα περίμενε κανείς, τα Windows 7 εξακολουθούν να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος, με το συνολικό (32 και 64 bit version) ποσοστό τους να βρίσκεται στο 69.31%, φανερώνοντας μία απώλεια της τάξης του 0.42%. Ακολουθούν τα… πολύπαθα Windows 8, με ποσοστό 9.63%, σημαντικά ενισχυμένο πάντως, κατά 0.87%, σε σχέση με τη μέτρηση του Δεκεμβρίου 2012. Αξιοσημείωτο είναι και το 8.97% που διατηρούν τα Windows XP, που φανερώνει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν χρήστες που δεν τα αποχωρίζονται για κανέναν λόγο.

Το στοιχείο που προξένησε εντύπωση όμως ήταν η εκτίναξη του συγκεντρωτικού ποσοστού για όλες τις διανομές του Linux, που από 0.8% σκαρφάλωσε στο 2.02% μέσα σε ένα δίμηνο, την ίδια ώρα που το Mac OS έπεσε στο 3.07%, από το 3.44% που κατείχε.

Όλα δείχνουν ότι η στροφή και το άνοιγμα της Valve προς το Linux έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει τους συσχετισμούς, οπότε δεν αποκλείεται μέχρι το καλοκαίρι να έχουμε νούμερα που θα καταδεικνύουν ακόμη περισσότερο τις μεγάλες και πολύ ουσιαστικές αλλαγές που συντελoύνται. Λέτε τα παραπάνω νούμερα να αποτελούν ένα ηχηρό καμπανάκι για τη Microsoft;

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

2 Comments

  1. Αυτό μου θυμίζει κάπως μία δήλωση μεγαλο-στελέχους της Nike για τους μισθούς των “υπαλλήλων” της στο Μπαγκλαντές: “Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα σας, τον προηγούμενο μήνα μάλιστα τους κάναμε 100% αύξηση στους μισθούς”. Με άλλα λόγια τώρα παίρνουν 1 δολάριο σε σχέση με τα…50 σεντς που έπαιρναν πριν. :D:D

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL