REVIEWS

THE EVIL WITHIN: THE CONSEQUENCE DLC

Το The Evil Within πρέπει να είναι από τα ελάχιστα εκείνα παιχνίδια, των οποίων το DLC κρίνεται όχι απλώς «ευχάριστο» αλλά κατ’ ουσίαν απαραίτητο για την συνολική εμπειρία του παιχνιδιού. Το “The Consequence” κλείνει την διλογία παράλληλης αφήγησης που ξεκίνησε με το πολύ καλό “The Assignment”, εξηγώντας πάρα πολλά από τα ανεξήγητα και «ξεκάρφωτα» της πλοκής του κυρίως παιχνιδιού και φυσικά ολοκληρώνοντας την αφήγηση της πράκτορος Kidman.

Conseq1Παλιά γνώριμη η Σκαφανδρού, αλλά πλέον την περιμένει μια φρικτή έκπληξη…

Με την έμφαση να τοποθετείται σαφώς στην ατμοσφαιρική αφήγηση και την επεξήγηση πολλών εκ των εφιαλτικών μυστηρίων του Ψυχιατρείου Beacon, το The Consequence συνεχίζει την αμιγώς stealth προσέγγιση του προκατόχου του, εισάγοντας ταυτόχρονα και ορισμένους ιδιαίτερα καλοδεχούμενους νέους μηχανισμούς, οι οποίοι φροντίζουν να διατηρούν το ενδιαφέρον μας για τον τίτλο αμείωτο, ειδικά τώρα, που οι gameplay ιδιαιτερότητες της Kidman θεωρούνται δεδομένες.

Ο φακός εξακολουθεί να είναι το νούμερο ένα στιλιστικό αξεσουάρ μας, καθώς η χρήση του, όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της περιπέτειας είναι ολοένα και πιο περιορισμένη, ώσπου σταδιακά να χρησιμεύει μονάχα για να «αποκαλύπτουμε» αντικείμενα του περιβάλλοντος και να επιλύουμε ορισμένους γρίφους οι οποίοι βρίσκονται εκεί περισσότερο για το ατμοσφαιρικό νταβαντούρι, παρά για οτιδήποτε άλλο. Σε κάποιο σημείο, ο αγαπημένος φακός αντικαθίσταται από glow sticks, τα οποία προσφέρουν μια μικρή διαφοροποίηση στο stealth gameplay με την ικανότητα ρίψης τους σε διαφορετικά σημεία στον χώρο, αλλά τίποτε ιδιαίτερα ουσιώδες.

Conseq3Tα sneak kills παραμένουν απολαυστικά

Το «ζουμί» του The Consequence, βρίσκεται στα ατμοσφαιρικότατα setpieces, την ιδιαίτερα καλοστημένη κλιμάκωση της αφήγησης και φυσικά το γεγονός ότι σε αρκετά σημεία του, μας οπλίζει, επιτρέποντάς μας να πάρουμε γλυκιά και απολαυστική εκδίκηση για όλα τα χουνέρια που τραβήξαμε στο The Assignment. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο boss fight μάλιστα, το οποίο ενώ ξεκινά με φουλ προοπτικές εφιάλτη για τα φτωχά, τσακισμένα νεύρα μας, γρήγορα μετατρέπεται σε καθαρή ψυχοθεραπεία, καθώς οι άφθονες σφαίρες που μας παρέχονται, φροντίζουν για την ταχύτατη επικράτησή μας.

Όταν μάλιστα, κοντά στο φινάλε του επεισοδίου μας δίνεται ο υπέροχος «Μεξικάνος» (ένα δίκαννο πριονισμένο σε μήκος μακρύκαννου ρεβόλβερ) και πάσο ελευθέρας για να σπείρουμε τον τρόμο και την καταστροφή, το συναίσθημα ευφορίας μας είναι πραγματικά απελευθερωτικό μετά από όλο το κρυφτούλι που παίζαμε στην διάρκεια της περιπέτειας.

Conseq6Κάμωντάς το εξάπορτο στον τελικό μπόσση της περιπέτειας.

Οι σεναριακές αποκαλύψεις διαδέχονται η μια την άλλη και ολοκληρώνοντας το The Consequence έχουμε μια ιδιαίτερα σαφή εικόνα για τις τραγωδίες του The Evil Within, το οποίο ως σύνολο, πραγματικά εξυψώνεται μέσα από το πολύ καλογραμμένο DLC του, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο στον χώρο μας. Παράλληλα, στήνεται μια εξαιρετική βάση για το επερχόμενο sequel αλλά και εξάπτεται η περιέργειά μας αναφορικά με το The Executioner, το τρίτο και τελευταίο DLC του παιχνιδιού, το οποίο θα περιστρέφεται γύρω από την αινιγματική όσο και εμβληματική μορφή του Keeper.

Συνολικά, τα The Assignment και The Consequence αποτελούν υποδείγματα DLC, προσφέροντας όχι μόνο μια πλήρη και διαφορετική εμπειρία gameplay σε σχέση με την βασική campaign, αλλά και περιέχοντας ουσιώδη και απαραίτητα κομμάτια από την «μυθολογία» του κόσμου του Mikami. Αν απολαύσατε τον εφιάλτη του The Evil Within, επενδύστε άφοβα.

Ευχαριστούμε θερμά την IGE Group για την διάθεση του review κώδικα του παιχνιδιού.

Pros

  • Εισάγει ακόμη περισσότερους μηχανισμούς στην φόρμουλα του The Assignment
  • Εντυπωσιακά setpieces
  • Καλοστημένο σενάριο το οποίο εξηγεί ουσιαστικά πάρα πολλά από τα αναπάντητα ερωτήματα του The Evil Within…

Cons

  • …αλλά και δημιουργεί αρκετά ακόμη, πιθανώς προετοιμάζοντας το δρόμο για το αναπόφευκτο sequel
  • Συντομότερη διάρκεια από το The Assignment
  • H σαφώς μεγαλύτερη ευκολία του σε σχέση με τους προκατόχους του, ενδέχεται να στενοχωρήσει τους πιουρίστες του αγνού, μαζοχιστικού gameplay

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 85%

85%

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

4 Comments

  1. το The Executioner, το τρίτο και τελευταίο DLC του παιχνιδιού

    From Wikipedia: “The final DLC content, The Executioner, follows the character called The Keeper through a series of mission-based levels blah blah blah…. and was released on May 25, 2015.

    Checks today’s date… January 24, 2016. Hmm…
    Verdict:
    Tick tock Voraho, TICK TOCK (or was it Chobo?).

    Κότεψες? Ή μήπως είσαι αρκετά πουριτανός για ντεθ μέταλ ξεκοιλιάσματα?
    Fear not. Το έπαιξα για πάρτη σου και στο ακόλουθο βίντεο (αποκλειστικά στο rageload) βρίσκεται η σύνοψη του gameplay (mild spoilers):
    https://www.youtube.com/watch?v=y33Fio8Ghpg

    Τέλος και το Consequence, πολύ καλό. Βασικά θα το έβαζα μισό κλικ πιο πάνω από το Assignment. Πέρασα πολύ καλά και στα 2 dlc, θα έλεγα ότι είναι απαραίτητα για κάποιον που τελείωσε το βασικό παιχνίδι. Το stealth λειτουργεί όντως πολύ καλύτερα απ΄ότι θα περίμενε κανείς και τα σημεία που έχουν δράση είναι σωστά μελετημένα χωρίς να χαλάνε τη συνταγή. Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο set piece είναι σε αυτό το dlc και όχι στο προηγούμενο, πάλι απέναντι στον ίδιο διώκτη αλλά μου άρεσε περισσότερο γιατί είχε αρκετά στάδια με stealth (αλλά και με κυνηγητό ενδιάμεσα). Η δήλωση περί επερχόμενου sequel φαντάζομαι τη στηρίζεις πάνω σε αυτά που είδαμε στα dlc (Mobius, Administrator, μια γνώριμη του Sebastian -που δεν μπορώ να πω όνομα γιατί είναι μέγα spoiler κτλ.) και όχι σε κάποια επίσημη ανακοίνωση της Tango ή της Bethesda…

  2. Ακριβώς, τo sequel ουσιαστικά το φώναζαν όλοι στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού. Πήγε και καλά εμπορικά, έχει και Μπεθέσντα από πίσω, λογικό είναι. Το Executioner δεν είχε ουσιαστικά story, αλλά επρόκειτο για FPS/Deathmatch που δεν φαντάζομαι να προσέφερε κάτι ιδιαίτερο στην μυθολογία/εμπειρία του παιχνιδιού, οπότε ολόκληρο review θα ήταν καθαρή τρέλα.

  3. Βασικά πριν 2 ωρίτσες το ξεκίνησα (το Executioner), και θα εκπλαγείς αν σου πω πως έχει ιστορία, οκ ίσως όχι κάτι τρομερό (δεν έχει deathmatch ή κάποιου είδους vs, multi κλπ. είναι καθαρό single player) και απ΄όσο έχω δει πλησιάζοντας στο φινάλε, όχι μόνο είναι το μόνο dlc που είναι λίγο μετά τα γεγονότα του κύριου παιχνιδιού αλλά επιβεβαιώνει 100% τι συνέβη στην τελική σκηνή. 🙂
    A και παίζεις σε first person οπτική a la Condemned.
    Επίσης δίνει ένα ενδιαφέρον υπόβαθρο τόσο για το ρόλο του Keeper (βασικά αποτελεί και ιστορία του συγκεκριμένου χαρακτήρα) όσο και για άλλα πλάσματα (μικρά ή μεγάλα) 😉
    Και εγώ πιστεύω πως θα δούμε sequel, θα είναι βλακεία να το αφήσουν έτσι. Πάντως, τα assignment και consequence άνετα θα μπορούσαν να ενώσουν σε ένα παιχνίδι και να τα πουλήσουν σε φάση Old Blood, standalone expansion κι έτσι…

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL