LATEST NEWS
Trending

Η CD Projekt Red εξαγόρασε την Digital Scapes

Όπως ανακοίνωσε η CD Projekt Red, προέβη στην εξαγορά της καναδικής Digital Scapes. Η εξαγορά αυτή ενισχύει μια μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, μιας που οι καναδοί είχαν συμμετάσχει στην ανάπτυξη του Cyberpunk 2077.

Σε ελεύθερη μετάφραση, ο Paweł Zawodny CTO και επικεφαλής παραγωγής δήλωσε τα εξής:
«Η Digital Scapes κατέβαλε μεγάλη δουλειά κατά την δημιουργία του Cyberpunk 2077. Βοήθησε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού βελτιστοποιώντας διάφορα χαρακτηριστικά του. Εκτός από τη συμβολή της στα επερχόμενα έργα μας, η νέα ομάδα θα μας βοηθήσει να τελειοποιήσουμε τις τεχνολογίες μας. Από αυτή την άποψη, θα διευρύνουμε τις ικανότητές μας. »

Το νέο στούντιο θα μετονομαστεί σε CD Projekt Red Vancouver και θα συνεργαστεί από κοινού με άλλες λειτουργίες της CD Projekt Red. Αυτές αφορούν επερχόμενες κυκλοφορίες της και πιο συγκεκριμένα στη Βαρσοβία, στην Κρακοβία και το Βρότσλαβ. Δυστυχώς όμως, δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το ποια είναι αυτά τα έργα.

Ο ρόλος της Digital Scapes στο Cyberpunk 2077 δεν έγινε ποτέ απολύτως σαφής. Μπορούμε όμως να υποθέσουμε ότι συμμετείχε στην δημιουργία του multiplayer σκέλους, μιας που το εν λόγω στούντιο έχει την συγκεκριμένη εμπειρία. Η τύχη αυτής της πτυχής του Cyberpunk 2077, η οποία αναμενόταν να είναι μια σημαντική, αυτόνομη παραγωγή, είναι τώρα ασαφής. Σε αυτό το ζήτημα αναφέρθηκε και ο Adam Kiciński βίντεο ενημέρωσης της νέας στρατηγικής την οποία σκοπεύει να ακολουθήσει η CD Projekt και το οποίο κυκλοφόρησε μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς, ο από κοινού διευθύνων σύμβουλος Adam Kiciński είπε ότι η CD Projekt έχει  αποφάσισε να επανεξετάσει το σκέλος του multiplayer.

Από την πλευρά της Digital Scapes ο Marcin Chudy, επικεφαλής του στούντιο δήλωσε:
«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε ένα στούντιο το οποίο σφυρηλάτησε τις απίστευτα συναρπαστικές εμπειρίες των Witcher και του Cyberpunk 2077. Πιστεύουμε ότι η συμβολή μας όσον αφορά το gameplay και τα τεχνικά θέματα, θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο συναρπαστικά. Όντας ένας Πολωνός-Καναδός, προσωπικά παίρνω μεγάλη ικανοποίηση όταν δημιουργώ γέφυρες μεταξύ καναδικών και πολωνικών βιομηχανιών ανάπτυξης παιχνιδιών. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους Καναδούς προγραμματιστές να εμπλακούν με την απίστευτη IP της CD Projekt Red. Αποτελεί όμως και ευκαιριία για την CD Projekt Red να εκμεταλλευτεί τη βαθιά δεξαμενή ταλέντων του Καναδά στην δημιουργία παιχνιδιών.»

Πηγή: PC Gamer.com

Ηλίας Ιακωβόπουλος

Μεγαλωμένος στην ελληνική επαρχία, μαγεύτηκε γρήγορα από τα φώτα της πρώτης CRT οθόνης του. Σαν περίεργος και παράξενος μπήκε στα βαθιά από νωρίς, όχι πάντοτε με επιτυχία. Επιστρέφοντας στα πάτρια εδάφη αποφάσισε να ασχοληθεί με την συγγραφή, οπότε και μπλέχτηκε με τις κριτικές σατανικών βιντεοπαιχνιδιών. Δηλωμένος μεσαιωλάγνος, κρίνει τα πάντα με κριτήριο το πόσα σπαθιά θα βρει στο διάβα του, ενώ στο προσκεφάλι του έχει μια Voodoo 2 να τον φυλάγει.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL