SPECIALS

Card Hunter

Γράφει ο Νίκος “Tsok” Τσοκτουρίδης

Από πιτσιρικάς είχα έναν μεγάλο καημό. ‘Ηθελα να παίξω Pen & Paper RPG’s αλλά δεν είχα τη κατάλληλη παρέα για να το κάνω. Παρά την ασφυκτική πίεση από μέρους μου, ποτέ δεν έτυχε να ξεκινήσουμε ένα campaign. Θα μπορούσα να πω πως μου έχει μείνει πλέον απωθημένο (όπως και το Μαράκι από τη πρώτη λυκείου, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) και γι’ αυτό όποτε βρίσκω ευκαιρία να δοκιμάσω κάποιο παιχνίδι τέτοιου στυλ δε τη χάνω παρόλο που συνήθως τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό του Knights of Pen & Paper +1 Edition.

Πρόσφατα στο φόρουμ του RQ έπεσε το μάτι μου σε άλλο ένα παιχνίδι, το οποίο σύμφωνα με τη περιγραφή του πλησίαζε σε αυτό που έψαχνα. Ο λόγος λοιπόν για το Card Hunter της Blue Manchu Games με τη συμμετοχή developers που εργάστηκαν στο Magic: The Gathering και άλλων πολλών μεγάλων τίτλων. Το Card Hunter είναι ένα free browser game που συνδυάζει στοιχεία από Collectible Card Games και Table-Top role playing board games. Το επίσημο λανσάρισμα του έγινε στις 12 Σεπτεμβρίου μετά από μία μεγάλη περίοδο beta στην οποία συμμετείχαν πάνω από σαράντα χιλιάδες παίκτες.

CH1Νέος γύρος, νέες κάρτες, νέα στρατηγική!

Στην ουσία λοιπόν έχουμε να κάνουμε με ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στο ταμπλώ του οποίου κουνάμε τα πιόνια-ήρωες μας (το party μας αποτελείται από τρεις ήρωες), αντιμετωπίζουμε αντίστοιχα πιόνια-εχθρούς, επηρεαζόμαστε από το εκάστοτε terrain κλπ. Η διαφορά με τα CCG είναι πως δεν έχουμε ένα deck και διαλέγουμε εμείς ποιες κάρτες θα πάρουμε για την συγκεκριμένη αποστολή αλλά οι κάρτες αυτές ορίζονται από τα items που φοράμε σε κάθε ήρωα μας. Έτσι κάθε helm, staff, sword, boots κλπ δίνουν το καθένα διαφορετικές κάρτες σε κάθε ήρωα μας και με αυτές καλούμαστε να ολοκληρώσουμε τα quests.

Στην αρχή κάθε γύρου και οι τρεις ήρωες μας τραβάνε κάρτες κίνησης, επίθεσης, άμυνας ή spell cards. Η τύχη κατά τη διάρκεια της μάχης παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, από το ποιες κάρτες θα σου τύχουν σε κάθε μοίρασμα μέχρι τον αριθμό που θα φέρεις όταν χρειαστεί να ρίξεις ζάρι. Συγκεκριμένη στρατηγική δεν υπάρχει. Ο καθένας εξοπλίζει τους ήρωες του ανάλογα με το τρόπο παιχνιδιού που του αρέσει. Προσωπικά θα σας πρότεινα να μη γεμίσετε για παράδειγμα τον warrior σας με κάρτες επίθεσης αφήνοντας στην άκρη κάρτες κίνησης γιατί μπορεί να βρεθείτε με πανίσχυρες κάρτες τις οποίες δε θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιατί πολύ απλά δε θα μπορείτε να πλησιάσετε τον αντίπαλο. Η σωστή ισορροπία είναι το καλύτερο όπλο απέναντι στον εχθρό.

CH2To map του campaign είναι πολύ μεγάλο.

Στο τέλος κάθε μάχης (εφόσον φυσικά κερδίσετε και δεν δείτε τα ραδίκια ανάποδα) τότε σας περιμένει ένα σεντούκι με loot το οποίο δεν είναι καθόλου τσιγκουνεμένο. Πολλές φορές θα βρεθείτε με πολλά items μη μπορώντας να διαλέξετε ποια από όλα να φορέσετε στους ήρωες σας. Τα items χωρίζονται σε κατηγορίες common, uncommon, rare, epic κλπ και το καθένα από αυτά απαιτεί κάποιο συγκεκριμένο level για να φορεθεί. Όλο το άχρηστο loot μπορεί να πουληθεί για gold στα markets με το οποίο μπορείτε να αγοράσετε νέα αντικείμενα.

Αν δεν σας φτάνει το loot μετά από τις νίκες τότε μπορείτε να γίνετε μέλος στο Card Hunter Club πληρώνοντας με πίτσες (ναι, πίτσες) που είναι το in-game νόμισμα του παιχνιδιού (μετά το gold) και μπορείτε να το αποκτήσετε πληρώνοντας με τα ζεστά ευρουδάκια σας ή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Έτσι με κάθε chest που ανοίγετε θα παίρνετε ένα εξτρά αντικείμενο που σε πολύ μεγάλο ποσοστό είναι από rare και πάνω.

Ch3Δείγμα των Βιβλίων-Περιπετειών

Το Card Hunter πάντως θεωρώ πως είναι ένα F2P παιχνίδι και σε καμία περίπτωση Pay 2 Win, όσο αναφορά τουλάχιστον το campaign του. Κάνοντας σωστό συνδυασμό αντικειμένων και στρατηγικής θα μπορέσετε χωρίς πολύ μεγάλη δυσκολία να ολοκληρώσετε το campaign του το οποίο θα σας προσφέρει πολλές ώρες ενασχόλησης. Σε αυτό, κάθε περιπέτεια είναι και ένα ξεχωριστό βιβλιαράκι, με την ιστορία του και τις μάχες του. Στο τέλος κάθε περιπέτειας, αφού δηλαδή ολοκληρώσετε όλες τις μάχες του συγκεκριμένου βιβλίου, οι χαρακτήρες σας θα πάρουν XP για να ανεβάσουν το level τους. Αυξάνοντας τα level σας και ολοκληρώνοντας περιπέτειες ξεκλειδώνετε νέες πιο δύσκολες με αντίστοιχα καλύτερο loot και XP.

Τέλος, για αυτούς όμως που δε τους φτάνει το campaign και θέλουν να υψώσουν το ανάστημα τους απέναντι σε άλλους παίκτες υπάρχει το multiplayer κομμάτι του παιχνιδιού. Σε αυτό μπορούμε να μεταφέρουμε το party μας από το campaign και να μονομαχήσουμε με παίκτες για loot και δόξα. Το loot από το multi (player, όχι της κουζίνας) μπορεί να μεταφερθεί στο campaign και να χρησιμοποιηθεί εκεί αλλά και το ανάποδο. Φτάνοντας κάθε φορά σε κάποιο συγκεκριμένο αριθμό νικών στο multiplayer ανοίγουμε σεντούκια επιβράβευσης τα οποία παρέχουν αντικείμενα συνήθως πάρα πολύ δυνατά καθώς επίσης ανεβάζουμε και το rate μας.

Ch4Multiplayer Lobby

Δε σας κρύβω πως μόλις είδα πως το παιχνίδι είναι browser game ήμουν πολύ επιφυλακτικός γιατί σχεδόν κανένα (με ελάχιστες εξαιρέσεις, βλ. Mafia Wars στο facebook κάποτε) δε με κράτησε για πάνω από δέκα λεπτά. Μετά από τις περίπου οχτώ με δέκα ώρες που του έχω αφιερώσει τολμώ να πω πως είναι ίσως το καλύτερο browser game του 2013. Πολύ προσεγμένο, ισορροπημένο και διαβολεμένα εθιστικό θα σας προσφέρει θριαμβευτικές νίκες αλλά και ήττες που δε θα περιμένατε ποτέ.

Αξίζει να δοκιμάσετε τουλάχιστον το tutorial το οποίο είναι πολύ διαφωτιστικό. Αν σας αρέσουν αυτού του είδους τα παιχνίδια είναι βέβαιο πως θα σας κρατήσει. Θεωρώ πως θα μπορούσε άνετα να κυκλοφορήσει ως εμπορικός downloadable τίτλος και θα είχε πολύ καλά αποτελέσματα. Βουρ στη μάχη λοιπόν και δώστε βάση στις ξεκαρδιστικές συνομιλίες ανάμεσα στον παίκτη (που στην ουσία είστε εσείς) και τη ντελιβερού που φέρνει τις πίτσες. Because it is difficult to choose between a pizza and the pizza girl.

Νίκος Τσοκτουρίδης

Ο Νίκος, καπετάνιος στο επάγγελμα, δαμάζει τα κύματα παίζοντας games. Έχει ένα μεγάλο όνειρο: Να μεταδώσει στον Τσοκ Τζούνιορ την αγάπη του για το PC Gaming, τον ΠΑΟΚ και το Ragequit. Email: [email protected] - Steam | Facebook  

12 Comments

  1. Kαλημέρα Νίκ.
    First things first, περιμένω άρθρο για το Μαράκι. With that out of the way. Νice review.
    Πως καταφέρνετε και με λίγες αράδες μεταφέρετε το feeling ενός game, δεν το κατάλαβα ποτέ. Εύγε! Straight to the point, και να μην ενδιαφέρεται κάποιος, θα του ρίξει μια ματιά μόνο από την περιγραφή. Υποθέτω πως δεν αντιμετώπισες προβλήματα με το balancing των καρτών, έτσι; Αλλιώς θα έχανε πόντους (τουλάχιστον στα μάτια μου). Και το γεγονός πως οι devs έχουν συνεργάτες τέτοιου βεληνεκούς, σημαίνει άπειρο κάψιμο σε ένα πολλά υποσχόμενο παιχνίδι. Στανταράκι θα το τσεκάρω και θα επανέλθω με σχόλια… Once again, πολύ καλό review. Kάτι ξέρουν που σε εμπιστεύονται τα παιδιά.
    Sidenote
    I would like my pizza girl with double bacon and cheese, please.

  2. Απορώ πώς σε άφησαν να κάνεις την παρουσίαση για ένα τέτοιο διαμαντάκι οι υπόλοιποι της παρέας των συντακτών.
    Πάντως έχεις και το γράψιμο αλλά και το ψήσιμο, γιατί όποιος το διάβασε σίγουρα ψήθηκε για μια δοκιμή, τουλάχιστον.
    Εκτός από το Μαράκι, που τώρα ως μπαμπάς πρέπει να το ξεχάσεις, αλλά απωθημένα δεν έχεις; 🙂

  3. Απορώ πώς σε άφησαν να κάνεις την παρουσίαση για ένα τέτοιο διαμαντάκι οι υπόλοιποι της παρέας των συντακτών.

    Είναι στα πλαίσια των ευκαιριών που δίνουμε στο κοινό μας να βγάλει τον reviewer-αρθρογράφο που κρύβει μέσα του…:D

  4. Ποτε δεν περιμενα browser game να μην ειναι pay to win. Εχω εκπλαγει απο το balancing του παιχνιδιου, καθως και απο την dnd αισθητικη του. Δοκιμαστε το, αν οπως ειπε και ο Τσοκ ‘σας εχει μεινει απωθημενο να ξεκινησετε ενα campaign’. (Να προσθεσω σε οσους θελουν να ασχοληθουν με το pvp, πως οταν φτασετε το campaign στο level 5, σας δινει δωρεαν ενα αρχικο party με εξοπλισμο αρκετα ανταγωνιστικο)

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL