SPECIALS

Ragequit.gr, Status: Operational

«Έλα παιδιά, ο χρόνος πιέζει. Σκιάννης, δες ξανά το φωτισμό, εδώ μέσα είμαστε σαν ντίσκο των 80s από το άναψε-σβήσε. Παύλο χαμήλωσε ρε συ λίγο το death metal, δεν ακούω ούτε τη σκέψη μου! Ποιος έχει αναλάβει το pizza-beer run; Ποιος; Ο Στέφανος; Καληνύχτα, σίγουρα θα έχει αράξει σε κάποια γωνιά πίνοντας τα γουίσκια του. Νηστικοί θα μείνουμε, πάρτε το απόφαση. Καλλιανιώτη άσε κατά μέρος το ξίφος και πιάσε τη βούρτσα, ο πίσω τοίχος θέλει και δεύτερο χέρι. Ναι, τώρα, αλλιώς θα πάρεις 5Φ και θα ησυχάσεις. Ορίστε; Τι είναι 5Φ; 5 ώρες σερί Fallout 3! … Το ήξερα ότι θα έρθεις στα λόγια μου. Πάμε, πάμε, ο κόσμος περιμένει! Μαζευτείτε όλοι μαζί, χαμηλώνουμε τα φώτα. Τζίμη, ξεκίνα την αντίστροφη μέτρηση!» 5…4…3…2…1…

Καλωσήλθατε στο Ragequit.gr!

Η ομάδα μας είναι έτοιμη, παρατεταγμένη και διψασμένη για μάχη, στοχεύοντας να καθιερώσει το Ragequit.gr ως τον απόλυτο προορισμό για τον ψαγμένο Έλληνα gamer. Οι συντάκτες μας χαίρονται το gaming σε όλες τις εκφάνσεις του, από τα triple-A blockbusters μέχρι τα πειραματικά indie games, έχουμε όμως όλοι μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας για το computer gaming και, για να μιλήσουμε έξω από τα δόντια, δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που αυτό καλύπτεται μέχρι σήμερα. Εκνευριζόμαστε όταν βλέπουμε review μίας έκδοσης να «βαφτίζεται» ως αντιπροσωπευτικό όλων των εκδόσεων. Θλιβόμαστε όταν βλέπουμε πρωτότυπα, ελπιδοφόρα computer games να καταδικάζονται σε αφάνεια γιατί δεν ανήκουν στα λεγόμενα blockbusters. Διαφωνούμε κάθετα με την απροκάλυπτη περιφρόνηση αγαπημένων game genres με το πρόσχημα ότι «είναι παρωχημένα». Ο χώρος χρειάζεται μια διαφορετική φωνή. Μια στεντόρια, καθαρή φωνή που θα καυτηριάσει όλα τα κακώς κείμενα και θα χαράξει διαφορετική πορεία, χωρίς «στρογγυλέματα» και υποκριτικά «ναι μεν, αλλά». Ο χώρος χρειάζεται τη φωνή ενός PC-oriented gaming site.

Αυτό ακριβώς το κενό επιδιώκουμε να καλύψουμε. Θέλουμε ο κάθε gamer, ανεξαρτήτως της gaming platform που έχει επιλέξει, να βρίσκει στο Ragequit.gr τα πιο σημαντικά νέα από το χώρο του gaming, αξιόπιστα και ψυχαγωγικά reviews, ενδιαφέροντα θέματα, στήλες που θα του δώσουν τροφή για σκέψη. Ιδίως όμως θέλουμε ο PC gamer να βρει στο Ragequit.gr το δικό του «σπίτι», νιώθοντας απόλυτα βέβαιος ότι η αγαπημένη του gaming platform θα αντιμετωπιστεί με το σεβασμό που της αξίζει. Η περίοδος που διανύουμε είναι από τις πιο συναρπαστικές όλων των εποχών για τη βιομηχανία του gaming. Νέα business models και εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης κλονίζουν συθέμελα το παραδοσιακό οικοδόμημα των gaming publishers, ανεξάρτητοι δημιουργοί θριαμβεύουν χωρίς την ανάγκη ενός «μεσάζοντα», η ψηφιακή διανομή έχει δώσει πνοή ζωής σε φρέσκιες ιδέες και ξεχασμένα είδη. Το computer gaming βρίσκεται αναμφίβολα στο προσκήνιο αυτής της επανάστασης και εμείς θα είμαστε εδώ για να καταγράψουμε την κάθε του πτυχή.

Μαζί με τα games, το Ragequit.gr θα περιλαμβάνει ποικίλα θέματα αφιερωμένα στο hardware. Εδώ θα βρείτε οδηγούς για το στήσιμο οικονομικών αλλά ισχυρών συστημάτων, απόψεις για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και πρωτότυπα αφιερώματα για να επιδοθείτε στο πολυαγαπημένο σπορ του tweaking. Η έννοια του personal computing έχει διευρυνθεί πλέον, με αποτέλεσμα η οικογένεια των PCs να καλωσορίζει συνεχώς νέα μέλη. Tablets, convertibles, ακόμα και smartphones αποκτούν νέες δυνατότητες και καθιερώνονται στη συνείδησή μας ως πλήρεις personal computers. Θα παρακολουθήσουμε στενά τα δρώμενα στο χώρο αυτό, με άρθρα και σχολιασμό όποτε κριθεί απαραίτητο.

Πάνω από όλα όμως, στο Ragequit.gr ο καθένας, συντάκτης ή αναγνώστης, θα έχει τη ευκαιρία να αναπτύξει ελεύθερα την προσωπικότητά του, σχολιάζοντας τα θέματα που αξιολογεί ως σημαντικά και ανταλλάσσοντας απόψεις. Εδώ θέλουμε και τη δική σας συμμετοχή! Το internet ως μέσο προσφέρει τη μοναδική δυνατότητα ενός ζωντανού και συνεχούς διαλόγου, οπότε η δραστηριοποίηση του κοινού μέσω των comments και του forum είναι απαραίτητη για τη δημιουργική σύνθεση όλων των απόψεων. Η πολυφωνία αποτελεί την πεμπτουσία του internet και θα την αναδείξουμε με κάθε δυνατό τρόπο.

Γνωρίζουμε καλά ότι η αποστολή μας δεν θα είναι εύκολη, το υπάρχον status quo έχει… βολευτεί και δεν πρόκειται να υποχωρήσει αμαχητί. Η ομάδα μας, όμως, έχει άφθονη (και πρόσφατη) εμπειρία σε δουλειά υπό αντίξοες συνθήκες οπότε, με τη δική σας βοήθεια, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρία Cortex Wave και τη Σοφία Χαραλάμπους για τις ώρες δουλειάς που αφιέρωσαν στο στήσιμο του Ragequit.gr.

Η νέα γενιά των ελληνικών gaming sites ξεκινά σήμερα, εδώ. Καλή ανάγνωση!
Η ομάδα του Ragequit.gr

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

53 Comments

  1. Ως ένας αναγνώστης του PCM που έχει δεί πολλές γενιές συντακτών, οφείλω βα πω ότι η κίνηση σας να δημιουργήσετε αυτό το σάιτ, με χαροποίησε. Σας εύχομαι καλή αρχή, και σας παρακινώ, ότι σας αξίζουν συγχαρητήρια, καθώς σελίδες για παιχνίδια, έχουμε πολλές, αλλά σελίδες ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ παιχνίδια, κάτω από την σκοπιά του “μερακίου”, δεν υπάρχουν.

    “Πάνω από όλα όμως, στο Ragequit.gr ο καθένας, συντάκτης ή αναγνώστης, θα έχει τη ευκαιρία να αναπτύξει ελεύθερα την προσωπικότητά του”. Ακριβώς αυτό θέλουμε. Μια σελίδα που εκτός του να βοηθά τον αναγνώστη να πληροφορηθεί σχετικά με τα τελευταία νέα του χώρου, να καλλιεργεί ένα γενικότερο κριτήριο, μια γενικότερη αντίληψη.

    Καλορίζικα!

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL