LATEST NEWS

Nvidia: Νέος driver “κοντράρει” το Mantle!

Η Nvidia επέλεξε τη χθεσινή ημέρα για να κάνει… χαλάστρα στην AMD και την κυκλοφορία της κάρτας R9 295X2 αποκαλύπτοντας την ύπαρξη ενός νέου driver ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενα της αμερικανικής εταιρίας, αυξάνει τις επιδόσεις όλων των DX11 καρτών της έως και 71% αφαιρώντας διάφορα bottlenecks της CPU! Πριν αρχίσετε όμως να πανηγυρίζετε για τη δωρεάν αναβάθμιση, οφείλουμε να επισημάνουμε οτι το κέρδος στις επιδόσεις μεταβάλλεται ανάλογα με το παιχνίδι και τα bottlenecks του κάθε συστήματος.

Οι πρώτες αναφορές για τον νέο driver ποικίλλουν, αρκετοί χρήστες είδαν μεγάλα κέρδη σε high-end συστήματα αλλά και σε CPU-bound καταστάσεις, ενώ άλλοι παρατήρησαν ακόμα και μείωση των fps σε ορισμένα games! Εμείς δοκιμάσαμε τον νέο driver στο παιχνίδι Assassins Creed Liberation και σε σημεία όπου τα fps όντως έπεφταν λόγω CPU bottleneck. Πράγματι παρατηρήσαμε σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις, οπότε φαίνεται πως ο νέος driver έχει χειροπιαστό αποτέλεσμα. Αν θέλετε να τον δοκιμάσετε και εσείς, μπορείτε να τον κατεβάσετε από τη σχετική σελίδα του Geforce.com.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

6 Comments

  1. Kάθε driver που βελτιώνει κάτι έχει φτάσει να θεωρείται κατόρθωμα… Οι χρήστες αναφέρουν το πρόβλημα, και η εταιρεία (και οι δύο) πρέπει να φτιάξουν drivers που να ικανοποιούν εκατομμύρια χρηστών και configurations. Ψιλοδύσκολο, no;
    Επιπλέον, κάνουν focus (τουλάχιστον εμένα μου φαίνεται λογικό) σε βελτίωση των παιχνιδιών που προτιμούν οι πιο πολλοί χρήστες.
    Από εκεί και πέρα, η nVidia επιτέλους έβαλε τα δυνατά της για πολύ καλό optimization, αφού έχει φάει πολλές φάπες από τον Δεκέμβρη και μετά, συμπεριλαμβανομένου και του driver που έκανε την GPU πυροτέχνημα. Καιρός ήταν να πάρει φωτιά ο ανταγωνισμός…

  2. Έχει να κάνει και με τον επεξεργαστή? Intel ας πούμε δίνει κάτι απραπάνω? Οι ταχύτητες στη ΡΑΜ τι ρόλο παίζουν? Μπορώ να σκεφτώ πολλούς παράγοντες που δεν είδα να αναφέρουν ξεκάθαρα, αν και ομολογώ πως δεν το διάβασα με προσοχή

  3. μισο..να το σκεφτουμε αλλιως…για να κερδισεις..10 φπσ..ηθελες περιπου 100+ ευρω πλεον της αξιας της καρτας που εχες για να τα δεις..
    ..μαλιστα…
    ΟΛΟΣ τυχαιως μετα τις φαπες της κοκκινης κ το καζο της titan…Ω!!!…Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΙΣ!!
    ενας οδηγός που δινει ++++ frames χωρις να πειραξουμε τις καρτες μας…
    γιατι μου φαινεται πως με ( μας ) θεωρουν πανιβλακες..δηλαδη ΤΩΡΑ το ανακαλυψαν;;…μηπως μπορουσαν παντα;;…αλλα αν το εβγαζαν στη κυκλοφορια πως να κυκλοφορησουν (κ να πουλησουν) τα επομενα μοντελα;;..
    κριμα στην nvidia (οχι πως η amd εχει καλυτερη συμπεριφορα)

  4. Μάλλον θα συμφωνήσω με έναν τυπά σε κάποιο φόρουμ που υπέθεσε πως δεν έκρυβε απόδοση η nvidia στις κάρτες της (διάολε, μέχρι και η σειρά 400-500 βλέπει βελτιωση) αλλά πως μετά την κοσμογονία του mantle έκατσε κάτω η microsoft και “άνοιξε” παραπάνω το DX11 στην nvidia και προφανώς και στην AMD ώστε να κάνουν βελτιώσεις εκεί που προηγουμένως ήταν αδύνατο. Σίγουρα το mantle δίνει πολύ περισσότερο γκάζι αλλά τα δωρεάν frames είναι ευπρόσδεκτα πάνταμ όσα είναι ,όπου και να έρχονται.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL