Reply To: Μια φραπεδίσια πρόκληση-πρόσκληση

#396631
NorthlanderNorthlander
  • Υπουργός Ανάπτυξης
  • Posts: 13520
Offline
Replies: 13520
Been thanked: 631 times

Μπριάνε Κονόρε, δεν κατάλαβες αυτό που ήθελα να πω.

α) Κύριο αίσθημα χριστιανού (ορθόδοξου ή μη) είναι ότι ο αλλόθρησκος είναι βάρβαρος (ναι κατά το “πας μη Έλλην…”)
β) Η νηπιοβάφτιση είναι επιβολή θρησκεύματος και προσυλητισμού, άνευ συνενέσεως του βαφτιζόμενου. Μιλάμε για ξεκάθαρη παραβίαση του άρθρου του Συντάγματος περί προσυλητισμού.
γ) Αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα είναι η ανεξιθρησκία, ως μορφή έκφρασης της ελευθερίας σκέψης του καθενός. Το αν ειναι επικριτέα η επιλογή του ας το κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος (και φυσικά η αντικειμενικά βάναυση επιστήμη).
δ) Για παράδειγμα, η Αγγλία είναι χριστιανική χώρα με συγκεκριμένο θρησκευτικό καθεστώς (δικιά της εκκλησία). Πουθενά δεν βλέπεις εικονίσματα κ.ό.κ. σε χώρους δουλειάς και δημόσια κτήρια, καθότι αυτό παραβιάζει ενδεχομένως την πίστη μη χριστιανών και δημιοργεί de facto αρνητικό κλίμα εις βάρος τους (και μειονεκτική θέση). Με πιο ακραίο παράδειγμα και επειδή γνωριζόμαστε και δεν θα παρεξηγηθείτε, όπως δεν θέλετε να σας τρίβεται και να σας μοστράρει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις ένας ομοφυλόφυλος, αντιστοίχος και εγώ δεν θέλω να τρώω στην μάπα αυτήν την επιβολή. Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με την απλή περίπτωση, όπου όλες οι διαφορετικές απόψεις για να σεβαστεί η μία την άλλη μπαίνουν στον μεγάλο κοινο συμβιβασμό. —> Κοινώς όλο αυτό το συνάφι της Συνόδου φοβούμενοι την απώλεια εξουσίας τους (γιατί έχουν και μεγάλη μάλιστα), με τη γνωστή δημαγωγική τακτική (ασχέτως τον τρόπο που γίνεται) προκαλούν αυτοματισμούς στα πρόβατα (ποίμνιο) και επιβάλλουν καταστάσεις στους υπολοίπους. Δεν θα αγγίξω το ζήτημα φορολογίας ή τις νωπές μνήμες του Βατοπεδίου. Αντίστοιχες περιπτώσεις φυσικά και για τα μουσουλμανικά/ταοστικά κτλ. κράτη.
ε) Το ζήτημα πυροδότησης αισθημάτων μίσους (λόγω “αυτοάμυνας” τύπου “κοίτα τι κάνουν αυτοί εκεί πέρα”) απέναντι στους μουσουλμάνους είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί άμεσα και να προβληματίσει τον καθένα μας. Στο χώρο εργασίας μου, είμαστε ~40 άτομα διαφόρων θρησκευμάτων με το 1/4-1/3 να είναι περίπου μουσουλμάνοι. Η πραγματικότητα που περιγράφουν για το Ιράκ, την Ιορδανία ή τη Συρία είναι πολύ διαφορετική από τον εκλεκτισμό των ΜΜΕ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί (άλλο, αλλά αντίστοιχο παράδειγμα) ο γερμανικός λαός μας έχει παρεξηγήσει γιατί πέφτει θύμα παραπληροφόρησης γύρω από τον “τεμπέλη Έλληνα” και εμείς κατέχουμε πλήρη αντικειμενική γνώση του τι συμβαίνει στον κόσμο. Το τι βλέπουμε στις ειδήσεις είναι εντελώς διαφορετικό από τη σύνηθη, καθημερινή πραγματικότητα και αν μη τι άλλο όχι αντιπροσωπευτικό. Προσωπική μου άποψη είναι γιατί τέτοια συνθήκη παίζει το ρόλο του μπαλαντέρ έτσι και χρειαστεί να πυροδοτηθούν καταστάσεις. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν μας επιβάλλουν τζαμί αλλά ζητούν το δικαιώμά τους για την άσκηση του θρησκεύματός τους. Φυσικά είμαστε “ανώτερα όντα ενός άλλου Θεού” για αυτό δεν πιστεύουμε στη χειραφέτηση του οποιοδήποτε, αλλά στην ενσωμάτωση. Γιατί πάνω από όλα είμαστε πιουρίστες και MasterRace (μόνο αυτό μας έμεινε μετά τη MasterCard).

Τα παραπάνω, για αποφυγή οποιασδήποτε παρεξηγήσεως, ειπώθηκαν με πλήρως ήπιο και καθόλου ειρωνικό τρόπο.

Back to top button
Follow on Feedly

Close
Close