SPECIALS

Greenlight Spotlight: WRACK

Τον περασμένο Αύγουστο η Valve ανακοίνωσε την έναρξη της υπηρεσίας Steam Greenlight, ως απάντηση στο πρόβλημα της επιλογής παιχνιδιών για εισαγωγή στο Steam. Δόθηκε η δυνατότητα στην community να ψηφίζει για τα παιχνίδια που θα ήθελε να δει στην υπηρεσία, όμως η ποσότητα των υποψήφιων τίτλων (αυτή τη στιγμή πλησιάζουν τα 1000!) αποδείχθηκε τόσο μεγάλη ώστε να καθιστά δυσχερή την ανακάλυψη των “διαμαντιών” ανάμεσα στο σωρό. Το Ragequit.gr διαθέτει ήδη επίσημη λίστα προτάσεων στο Greenlight, την οποία μάλιστα μπορείτε να διαμορφώσετε με τις δικές σας προτάσεις, και τώρα προχωρούμε στο επόμενο βήμα με τη στήλη Greenlight Spotlight.

Κάθε φορά λοιπόν θα παρουσιάζουμε εις βάθος ένα από τα games που έχουν κερδίσει μια θέση στη λίστα του Ragequit.gr, εξηγώντας γιατί θα πρέπει να ψηφισετε υπέρ του συγκεκριμένου τίτλου στο Greenlight. Το Wrack, παιχνίδι με το οποίο εγκαινιάζουμε τη στήλη, ανήκει στο είδος των FPS και αντλεί έμπνευση για το gameplay από τα ιστορικά shooters της id Software, Doom και Doom 2! Ήδη από τα πρώτα λεπτά ο παίκτης καταλαβαίνει αμέσως τη χαώδη διαφορά νοοτροπίας που χωρίζει ένα παιχνίδι όπως το Wrack από τα σύγχρονα shooters. Ο χαρακτήρας που ελέγχουμε κινείται ταχύτατα και διαθέτει φοβερή ευελιξία την οποία ο έξυπνος παίκτης οφείλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο ώστε να αποφύγει τα πολλαπλά πυρά που θα έρχονται συνεχώς προς το μέρος του! Η FPS δράση διανθίζεται ενίοτε από ελαφρά στοιχεία platforming και puzzles, ενώ ήδη από τα πρώτα επίπεδα θα κληθούμε να πολεμήσουμε ισχυρά bosses σε μάχες με πολλαπλά στάδια.

wrackspotlight1

Οι χάρτες στο Wrack περιλαμβάνουν κλειστούς διαδρόμους, διακλαδώσεις αλλά και πιο ανοικτές περιοχές. Οι παίκτες που αρέσκονται στην εξερεύνηση θα ανακαλύψουν κρυμμένες secret areas σε κάθε επίπεδο, αν και ομολογουμένως το level design δε φτάνει στα επίπεδα πολυπλοκότητας των παιχνιδιών της id. Η αισθητική των γραφικών πάντως εντυπωσιάζει: old-school σχεδιασμός, ντυμμένος με την τεχνική του cel shading (όπως στη σειρά Borderlands) για να εκπέμπει σύγχρονο look. Η δική σας εντύπωση από τα γραφικά θα διαμορφωθει αναλόγως της άποψής σας για το cel-shading γενικά, όμως προσωπικά λάτρεψα το καθαρό, χρωματιστό look των επιπέδων και των εχθρών. Η μουσική επένδυση είναι προϊόν του Bobby Prince, συνθέτη με πλούσια προϋπηρεσία γράφοντας μουσική για παιχνίδια όπως το Doom και το Duke Nukem 3D! Η ποικιλία είναι για την ώρα μικρή καθώς το παιχνίδι βρίσκεται ακόμη σε alpha version, η τελική έκδοση θα διαθέτει πολλά περισσότερα κομμάτια.

wrackspotlight2

Παίζοντας το Wrack μεταφέρθηκα νοερά στα μέσα των ’90s, όταν τα shooters απαιτούσαν από τον παίκτη συνεχή κίνηση και ευστοχία αν ήθελε να γλιτώσει το θάνατο. Θα ήθελα οι εχθροί να είναι κάπως πιο γρήγοροι και επιθετικοί – σε αρκετές περιπτώσεις αργούσαν να αντιδράσουν στις κινήσεις μου και πυροβολούσαν με αργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να τους εξοντώνω χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στο επίπεδο δυσκολίας Normal. Πιθανώς οι αντιδράσεις τους να έχουν οριστεί σκοπίμως αργές σε αυτό το επίπεδο, αλλά κρίνω πως χρειάζεται μια αύξηση της δυσκολίας δεδομένου οτι το παιχνίδι απευθύνεται κυρίως στους νοσταλγούς των old-school FPS. Συνολικά πάντως διασκέδασα με το gameplay του Wrack και πιστεύω πως τα όποια προβλήματα μπορούν να λυθούν πολύ εύκολα με μερικά tweaks. Αν και old-school σε νοοτροπία και σχεδιασμό, το Wrack μοιάζει “φρέσκο” στο σημερινό τοπίο των FPS που προτιμούν τον αργό ρυθμό και τον οπτικό ρεαλισμό.

wrackspotlight3

Δεν υπάρχει αμφιβολια οτι το Wrack δικαιούται θέσης στο Steam, αφού πρόκειται για καλοφτιαγμένο παιχνίδι σε προχωρημένο επίπεδο ανάπτυξης και αξίζει να βρει το δικό του κοινό. Αν θέλετε να ψηφίσετε υπέρ του Wrack, και προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το κάνετε, ακολουθήστε αυτό το link ή εκτελέστε αναζήτηση στο Greenlight απευθείας από τον Steam Client (Community > Greenlight > αναζήτηση για “Wrack”). Αν βιάζεστε να παίξετε εδώ και τώρα, μπορείτε να κάνετε pre-order το παιχνίδι από την επίσημη σελίδα του και να αποκτήσετε άμεσα πρόσβαση στην alpha version.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

3 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL