LATEST NEWS

April Fools: EA: “Όλα τα παιχνίδια μας DRM-free”

Η ΕΑ τάραξε τη βιομηχανία του gaming ανακοινώνοντας σήμερα μια απροσδόκητη αλλαγή πολιτικής! Ο Frank Gibeau, προσωρινός διάδοχος στην καρέκλα του CEO μετά από την παραίτηση του John Riccitiello, έδωσε στη δημοσιότητα ένα εσωτερικό υπόμνημα για το πλάνο διοίκησης στη μεταβατική περίδιο της εταιρίας, μέχρι το διοικητικό συμβούλιο να επιλέξει τον άνθρωπο που θα ηγηθεί της ΕΑ από εδώ και μπρος. Τα έξι από τα επτά αναφερόμενα σημεία δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους gamers καθότι αναφέρονται σε κινήσεις οικονομικού σχεδιασμού, η έκπληξη όμως κρυβόταν στην τελευταία σελίδα του υπομνήματος.

Ο Gibeau περιγράφει με σαφήνεια τις κινήσεις που οδήγησαν την ΕΑ στο να χάσει την εμπιστοσύνη κάποιων gamers, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην περίπτωση του SimCity και του always-on DRM. Θεωρεί λοιπόν οτι ο πιο γρήγορος δρόμος για την αποκατάσταση των σχέσεων με το κοινό είναι η πλήρης και αδιαπραγμάτευτη αφαίρεση όλων των συστημάτων DRM από τα παιχνίδια της EA αλλά και από τον Origin client! Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που περιγράφεται στο αρχικό κείμενο, η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

4 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL