LATEST NEWS

Αποχώρησε ο Chris Avellone από την Obsidian!

Για κάποιο περίεργο λόγο, η είδηση που ακολουθεί διέφυγε της προσοχής του team μας εδώ και τρεις ολόκληρες ημέρες. Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο Chris Avellone μέσω Twitter, απ’ την 9η Ιουνίου κι έπειτα δεν εργάζεται για λογαριασμό της Obsidian Entertainment.

Με πολύ λιτό και λακωνικό ύφος, αρκέστηκε να πει ότι αποχώρησε απ’ την εταιρεία, συμπληρώνοντας ότι σκοπεύει σύντομα να εργαστεί πάνω σ’ άλλα projects. Ασφαλώς πρόκειται για πολύ σημαντικό και τελείως απρόσμενο “διαζύγιο”, τους λόγους του οποίου ενδεχομένως θα μάθουμε στο εγγύς ή απώτερο μέλλον. Μπορεί βέβαια και να μη τους μάθουμε ποτέ. Ποιος ξέρει…

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

5 Comments

  1. Ε εντάξει, ρίξαμε το κλάμα μας και ήπιαμε τους καφέδες μας στο φόρουμ…:)
    Στο Pillars όπως γνωρίζουμε είχε μικρή συνεισφορά και προέκυψε αριστούργημα γεγονός που δείχνει ότι υπάρχουν γρανάζια για να συνεχίσει να στροφάρει η μηχανή.
    Από την άλλη οι φημες οργιάζουν στο διάφορα ιντερνετικά στέκια. Άλλοι λένε πως ίσως τον τσίμπησε η Bethesda για το Fallout 4, άλλοι πως μετακόμισε απλά στην αδελφική InXile και άλλα διάφορα. Η αποχώρηση συνέπεσε χρονικά και με την εξασφάλιση του “van buren” trademark από την InXile.
    Ίδωμεν…

  2. Ακόμα και στο New Vegas μικρή συνεισφορά είχε. Μόνο με τα DLC ασχολήθηκε αν δεν απατώμαι.
    Γενικά αν και ιδρυτής της Obsidian αφενός δεν είχε εργαστεί και με ιδιαίτερη προσήλωση σε κάποιο από τα projects της εταιρίας μετά το Alpha Protocol του 2010 (ακόμα και στο Pillars of Eternity δηλαδή, κάποιους διαλόγους και 1-2 companion NPCs ήταν αποκλειστικά “δικοί του”), αφετέρου πάντα έκανε και τα “ψυχικά” εδώ κι εκεί (όπως με το επικείμενο Torment της inXile πχ).
    Καλά αν τον τσιμπήσει η Bethesda ίσως αρχίσω να σκέφτομαι μπας και αποφασίσω να συλλογιέμαι το ενδεχόμενο να μπορέσω να καταφέρω να σκεφτώ να θεωρήσω πως θα δώσω μια ευκαιρία στο Fallout 4.

  3. O Avellone ήταν συνιδρυτής στην Obsidian. Δε μπορώ να φανταστώ πως οποιοδήποτε συμβόλαιο σε τρίτη εταιρεία μπορεί να του προσφέρει μεγαλύτερη δημιουργική ελευθερία από εκεί που αφεντικό ήταν ο ίδιος – ακόμα και αν είναι αλήθεια πως με την Obsidian πριν το Pillars of Eternity να δουλεύει για λογαριασμό άλλων publishers, σίγουρα δε μπορούσε να κάνει “του κεφαλιού του”. Μπορώ όμως να φανταστώ πως τον απαλλάσσει από διοικητικά βάρη που ίσως τρώγανε και 90% του χρόνου του. Υπό αυτό το πρίσμα, η επιλογή του δε μου κάνει εντύπωση.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL