SPECIALS

Steam Summer Sale 2013: Ευκαιρίες για… ψαγμένους

Η καλοκαιρινή τρέλα της Steam Summer Sale έχει ξεκινήσει και όλοι μας περιμένουμε εναγωνίως τα επόμενα Daily/Flash/Community Deals, όμως μέσα στον εκπτωτικό πανζουρλισμό μερικές φορές ξεχνάμε οτι το Steam προσφέρει εκατοντάδες games με μεγάλη έκπτωση χωρίς να τα “διαφημίζει” στην πρώτη του σελίδα. Το Ragequit.gr βουτά για άλλη μια φορά στα βάθη του καταλόγου του Steam για να ανασύρει τις πιο συμφέρουσες “κρυφές” προσφορές της εφετινής Summer Sale. Προσπαθήσαμε να επιλέξουμε παιχνίδια για όλα τα γούστα, από επικά RPGs και συναρπαστικά shooters μέχρι ενδιαφέροντα strategy games και γρήγορα racing games. Όλα τα παιχνίδια της παρακάτω λίστας τιμολογούνται κάτω από το ψυχολογικό όριο των 5€ και πωλούνται ήδη με έκπτωση 75% και άνω, οπότε είναι μάλλον απίθανο να γίνουν διαθέσιμα σε πιο χαμηλή τιμή μέσω Daily Deal. Αν λοιπόν ενδιαφέρεστε για κάποιο από τα games που προτείνουμε, μπορείτε να το αγοράσετε άμεσα χωρίς να φοβάστε οτι θα σπαταλήσετε χρήματα άσκοπα. Οι τιμές που αναφέρονται στο άρθρο θα ισχύσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της Summer Sale, μέχρι και τις 22 Ιουλίου. Στα comments μπορείτε να αφήσετε και τις δικές σας προτάσεις για games που βρίσκονται σε προσφορά. Φτάνουν όμως τα λόγια, πάμε αμέσως στα games!

HALF MINUTE HERO: SUPER MEGA NEO CLIMAX ULTIMATE BOY

HalfMinuteHero

Τιμή: 1,74€

Το παιχνίδι με το όνομα-σιδηρόδρομο βάζει τον παίκτη κατευθείαν στα δύσκολα. Ο κόσμος θα καταστραφεί σε 30 δευτερόλεπτα και μόνο εσείς μπορείτε να τον σώσετε! Μπορείτε μέσα σε αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα να κάνετε level up τον χαρακτήρα σας, να ολοκληρώσετε τα απαραίτητα quests, να αναβαθμίσετε τον εξοπλισμό σας και να εξοντώσετε τον κακό που απειλεί τον κόσμο; Ακόμα και αν τα καταφέρετε η δουλειά σας δεν τελειώνει, γιατί σας περιμένουν πολλές ακόμα επικίνδυνες αποστολές με το ίδιο ασφυκτικό χρονικό περιθώριο. Πρωτότυπη ιδέα, ποιοτική εκτέλεση, πολύ χαμηλή τιμή. Δείτε το!

TWO WORLDS II

TwoWorlds2

Τιμή: 4,99€

Σίγουρα υπάρχουν καλύτερα action-RPGs από το Two Worlds II και είναι αλήθεια οτι ο συγκεκριμένος τίτλος δίχασε το κοινό, καθώς πολλοί gamers το απόλαυσαν και άλλοι δεν έμειναν τόσο ικανοποιημένοι. Για την τιμή των 4,99€ πιστεύουμε οτι αξίζει να μάθετε σε ποιο από τα δύο στρατόπεδα ανήκετε! Το Two Worlds II είναι ένα ενδιαφέρον RPG με ξεχωριστό σύστημα μάχης, καλό τεχνικό τομέα, λεπτομερές σύστημα crafting και πολλές ώρες gameplay. Η πλοκή φέρνει τον ήρωα του παιχνιδιού αναπάντεχα στο πλευρό των μισητών του  Οrcs, παλεύοντας μαζί για την σωτηρία από το τυραννικό καθεστώς του Gandohar. Η έκπτωση φθάνει στο 80% οπότε δεν πρόκειται να το βρείτε φθηνότερα στη φετινή sale.

DEFENCE GRID: THE AWAKENING

DefenceGrid

Τιμή: 2,24€

Έχω προτείνει το συγκεκριμένο παιχνίδι πολλές φορές σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το είδος των tower defence games και δε σκοπεύω να σταματήσω! Το Defence Grid παραμένει ακόμα και σήμερα το κορυφαίο tower defence game της αγοράς, με πολλαπλά game modes και ένα από τα καλύτερα story modes που έχουμε δει σε παιχνίδι του είδους. Τα αρχικά levels κάνουν εξαιρετική δουλειά στην σταδιακή εκπαίδευση του παίκτη, εισάγοντας ομαλά νέους towers και abilities την κατάλληλη στιγμή. Τα γραφικά είναι καλοσχεδιασμένα, ο ήχος και οι ομιλίες σε υψηλό επίπεδο και το gameplay εθιστικό μέχρι αηδίας! Άν έχετε έστω και λίγο ενδιαφέρον για τα tower defence games αυτή θα πρέπει να είναι η πρώτη αγορά σας.

GRID

GRID

Τιμή: 3,24€

Χρειάζεται άραγε να εξηγήσουμε γιατί το GRID είναι εξαιρετική αγορά σε αυτή την τιμή; Ο τίτλος της Codemasters (πλέον Codemasters Racing) α-πα-γο-ρεύ-ε-ται να λείπει από τη συλλογή του κάθε gamer, όχι μόνο του racing fan αλλά και όλων των υπολοίπων! Ο εντυπωσιακός τεχνικός τομέας, οι άφθονες ώρες gameplay, η τεράστια ποικιλία σε αυτοκίνητα και racing events και πάνω απ’ όλα το απολαυστικό arcade racing gameplay καθιστούν το GRID έναν από τους καλύτερους racing τίτλους που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Αν για κάποιο λόγο δεν το έχετε ήδη στη συλλογή σας, τώρα έχετε τη χρυσή ευκαιρία να επανορθώσετε!

Χ3: TERRAN CONFLICT

X3TerranConflict

Τιμή: 3,99€

Η σειρά X δεν είναι για όλους. Το χαώδες βάθος των παιχνιδιών αυτών ενδέχεται να αποθαρρύνει τους παίκτες που θα προτιμούσαν κάτι πιο action, όμως οι χρήστες που είναι διατεθειμένοι να αφιερώσουν τον απαραίτητο χρόνο για την εκμάθηση των ιδιαιτεροτήτων του X θα ανταμειφθούν πλουσιοπάροχα με εκατοντάδες (χωρίς υπερβολή!) ώρες εθιστικού gameplay και ανέμελης, σχεδόν υπνωτικής περιπλάνησης σε παράξενους πλανήτες. Ξεκινήστε από το μηδέν και χτίστε μια πανίσχυρη διαστημική εμπορική αυτοκρατορία, αναζητήστε την τύχη σας στις άκρες του γαλαξία ως freelancer ή  ακολουθήστε τις story-based campaigns για μια πιο “σφικτή” εμπειρία. Οτιδήποτε κι αν επιλέξετε, θα παίζετε για μήνες!

DEPONIA/ CHAOS ON DEPONIA

Deponia

Τιμή: 4,99€

Η φετινή Steam Summer Sale είναι ο τέλειος προορισμός για όσους θέλουν να βάλουν λίγη περιπέτεια στη ζωή τους! Αρκετοί από τους πιο γνωστούς τίτλους της Daedalic Studios διατίθενται σε εξαιρετικές τιμές, μεταξύ των οποίων τα ποιοτικά adventures Deponia και Chaos on Deponia. Το σενάριο του Deponia έχει ως εξής, δια χειρός Μάνου Καρκαλέμη από το review του Chaos on Deponia: “Κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ο Rufus, ένας ανώριμος, ανέμελος και άεργος τύπος, που το μοναδικό όνειρο της ζωής του είναι να καταφέρει να εγκαταλείψει τον πλανήτη όπου ζει και να φτάσει στον Elysium, εκεί όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι εντελώς διαφορετικές και πολύ καλύτερες. Η τελευταία, κατόπιν αμέτρητων άλλων, αποτυχημένη προσπάθειά του να εκτοξευτεί στον Elysium, θα τον προσγειώσει πάνω στο αεροσκάφος των Organon, οι οποίοι φέρονται να είναι εκείνοι που φροντίζουν για την ασφάλεια του διαπλανητικού συστήματος.” Η συνέχεια επί της οθόνης σας! Σε προσφορά διατίθενται και άλλοι γνωστή τίτλοι της Daedalic, αλλά και άλλων εταιρειών, όπως το Jack Keane, της Deck13.

OVERLORD

Overlord

Τιμή: 1,24€

Σας αρέσει ο ρόλος του κακού; Τότε θα λατρέψετε το Overlord, το action-strategy game το οποίο σας βάζει στα παπούτσια ενός μοχθηρού δυνάστη με στόχο να κατακτήσει τα πάντα! Εξουσιάστε το στρατό από familiars που σας ακολουθεί, εκδηλώστε την κακία σας προκαλώντας χάος στον κόσμο, συγκεντρώστε loot για την αναβάθμιση του εξοπλισμού σας και, φυσικά, συντρίψτε τους αφελείς ήρωες που θα επιχειρήσουν μάταια να βάλουν τέλος στην εφιαλτική βασιλεία σας! Το Overlord βασίζεται στο βασικό concept του Dungeon Keeper αλλά πρωτοτυπεί με τη χρήση οπτικής τρίτου πρροσώπου και τη φυσική παρουσία του Overlord στο πεδίο της μάχης. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε οτι το sequel διατίθεται επίσης σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή.

RIDGE RACER UNBOUNDED

RidgeRacerUnbounded

Τιμή: 4,99€

Το όνομα Ridge Racer έχει ένδοξη ιστορία στο χώρο των racing games, περισσότερο βέβαια στις αίθουσες των arcades και τις παλιότερες home consoles. Η παρακμή της σειράς οδήγησε την Namco στην προσπάθεια αναβίωσής της με το Ridge Race Unbounded, ένα arcade racing game με έμφαση στην καταστροφή! Γίνετε μέλος της racing gang “Unbounded” και ξεχυθείτε στους δρόμους της πόλης Shatter Bay για να κερδίσετε τη δόξα που σας αξίζει! Το πιο διασκεδαστικό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι αναμφίβολα το physics model αφού επιτρέπει στον παίκτη να προκαλέσει πραγματικό χαμό στις πίστες, διαλύοντας κτήρια και αντικείμενα και περνώντας από μέσα τους σαν ρουκέτα! Ένα πραγματικά ποιοτικό arcade racing game που δεν έτυχε της αναγνώρισης που άξιζε, διατίθεται όμως σε δελεαστική τιμή και αξίζει της προσοχής σας.

NECROVISION + NECROVISION: LOST COMPANY

Necrovision

Τιμή: 4,99€

Γερμανοί, Παγκόσμιος Πόλεμος και occult, τρία στοιχεία που ταιριάζουν μαζί όπως ο Καράμπελας με την Apple, ο Γεράνιος με την metal και ο Σκιάννης με το “My Little Pony”. Στο περιθώριο της πασίγνωστης σειράς Wolfenstein οι πολωνοί developers της Farm 51 δημιούργησαν τα Necrovision και Necrovision: Lost Company, δύο first person shooters με θέμα τις μυστικιστικές ανησυχίες των γερμανών κατά τη διάρκεια του Πρώτου (ναι, πρώτου) Παγκοσμίου Πολέμου. Τα παιχνίδια έχουν τα προβληματάκια τους, κυρίως λόγω του σχετικά χαμηλού budget, όμως κατά τα άλλα στέκονται αξιοπρεπέστατα ως δύο shooters με άφθονη δράση, γρήγορο ρυθμό και αρκετά πρωτότυπα στοιχεία. Προσοχή, η τιμή των παιχνιδιών μεμονωμένα είναι πιο ακριβή από την αγορά του πακέτου, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αγοράσετε μόνο τον ένα τίτλο. Πολύ καλή τιμή για δύο ιδιαίτερα μεν, αξιόλογα δε first person shooters.

DRAKENSANG

Drakensang

Τιμή: 2,49€

To Pen&Paper RPG στο οποίο βασίζεται η πλοκή και το σύστημα του Drakensang ονομάζεται “Das Schwarze Auge”. Υπάρχει αλήθεια πιο κακόηχη γλώσσα από τα γερμανικά; Anyway, οι γερμανοί μπορεί να μην έχουν την πιο ωραία γλώσσα αλλά αποδεικνύονται μάγκες στα RPGs, όπως αποδεικνύει περίτρανα το Drakensang. Παραδοσιακό party-based RPG για τους old-school fans του είδους, τεράστια story-based campaign με δεκάδες ώρες παιχνιδιού, δύσκολες μάχες γεμάτες στρατηγική και ενδιαφέρον σύστημα διαλόγων. Αν λάβουμε υπόψη την ένδεια από party-based RPGs (τουλάχιστον μέχρι να κυκλοφορήσει η νέα φουρνιά των Kickstarters) τότε κανείς φίλος του είδους δεν θα πρέπει να προσπεράσει το Drakensang, ειδικά στην τιμή αυτή. Δυστυχώς το sequel, Drakensang: The River of Time, συνεχίζει να μην είναι διαθέσιμο στη χώρα μας μέσω Steam για λόγους που έχουν να κάνουν με τα δικαιώματα διανομής, οπότε θα πρέπει να αναζητήσετε κάποιον φίλο στο εξωτερικό για να σας εξυπηρετήσει με ένα Steam Gift.

STRIKE SUIT ZERO

StrikeSuitZero

Τιμή: 4,74€

Το Strike Suit zero ανήκει στην πρώτη γενιά των Kickstarted games τα οποία κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τον “πυρετό του χρυσού” που ακολούθησε μετά τη θριαμβευτική πορεία του Double Fine Adventure. Με σλόγκαν “Space Combat Reborn” καταλαβαίνετε οτι το παιχνίδι εκπροσωπεί το τιμημένο, ιδιαίτερα αγαπητό στον υπογράφοντα και δυστυχώς παραμελημένο τελευταία είδος των space sims. Αντίθετα με τίτλους όπως το X3 που αναφέραμε νωρίτερα, το Strike Suit Zero επικεντρώνεται  στον τομέα των space dogfights μέσω μιας story-based campaign, οπότε από αυτή την άποψη έχει περισσότερα κοινά με ιστορικούς τίτλους όπως το Freespace 2 και το Wing Commander. Μάλιστα οι οπαδοί των anime θα παρατηρήσουν ορισμένες σαφείς ομοιότητες με τη σειρά Macross, κυρίως λόγω της δυνατότητας του σκάφους Strike Suit να μετατρέπεται σε γιγαντιαίο ρομπότ! Το παιχνίδι είχε ορισμένα προβλήματα κατά το launch, όμως πλέον μετά από αρκετά patches μπορούμε να το προτείνουμε ώς έναν καλό σύγχρονο εκπρόσωπο του είδους.

CLIVE BARKER’S JERICHO

Jericho

Τιμή: 1,24€

Η δεύτερη προσπάθεια του φημισμένου συγγραφέα Clive Barker στο gaming δεν αποδείχθηκε το ίδιο επιτυχής με την πρώτη. Το Jericho φιλοδοξούσε να γνωρίσει την ίδια επιτυχία με το θρυλικό FPS-horror game Clive Barker’s Undying, όμως στην πορεία κάτι πήγε στραβά και τελικά το παιχνίδι δεν κατάφερε να ξεχωρίσει. Το γεγονός αυτό όμως δε σημαίνει οτι είναι για πέταμα, αφού οι fans των horror games θα βρουν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία στον τίτλο. Η πλοκή έχει να κάνει με ένα Αρχαίο Κακό -φυσικά- το οποίο απειλεί να ξεχυθεί από μια πόλη της Μέσης Ανατολής σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο παίκτης τίθεται επικεφαλής της επίλεκτης ομάδας υπερφυσικών πρακτόρων Jericho, με αποστολή να ταξιδέψουν στα έγκατα της πόλης Al-Khali και να θέσουν τέλος στην αρχέγονη απειλή. Εκμεταλλευτείτε τις ιδιαίτερες ικανότητες κάθε μέλους για να επιζήσετε από τις σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν να σας σταματήσουν με κάθε τρόπο. Παιχνίδι με ορισμένα ελαττώματα, αλλά σε αυτή την τιμή μπορούμε να τα παραβλέψουμε.

THE VOID

TheVoid

Τιμή: 2,25€

Aν έχει τύχει να παρακολουθήσετε την πορεία του development Studio Ice-Pick Lodge τότε γνωρίζετε ήδη τι σας περιμένει στο The Void. Αν όχι, τότε ετοιμαστείτε για μία από τις πιο παράξενες, ψυχεδελικές, υπερβατικές θα έλεγα εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κάποιος σε ένα παιχνίδι. Μη μου ζητάτε να εξηγήσω πράγματα όπως το σενάριο και το gameplay, είναι σίγουρο οτι θα αποτύχω οικτρά. Αν είστε ο τύπος του gamer που γοητεύεται από πρωτότυπες και παράξενες εμπειρίες, αν λατρεύετε τα λεγόμενα “ακατέργαστα διαμάντια”, αν θέλετε να εξερευνήσετε έναν πραγματικά αλλόκοτο κόσμο, τότε επενδύστε άφοβα στο The Void. Δεν ψηθήκατε ακόμα; Οκ, ας προσθέσω τότε οτι στο παιχνίδι δίνουν δυναμικό παρών πολλές αιθέριες υπάρξεις, αρκετές εκ των οποίων συνηθίζουν να περιφέρονται γυμνόστηθες. Κάνατε ήδη “Προσθήκη στο καλάθι”, ε; Το περίμενα.

PUZZLE DIMENSION

PuzzleDimension

Τιμή: 0,62€

Δεν υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτό τον μάταιο κόσμο. Αν υπήρχε, τότε ένα puzzle game της ποιότητας του Puzzle Dimension θα πουλούσε χιλιάδες αντίτυπα και δε θα χρειαζόταν να τιμολογείται σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα. Ας είναι όμως, έστω και τώρα έχουμε όλοι μας την ευκαιρία να διορθώσουμε αυτή την προφανή αδικία αγοράζοντας αυτό τον αναμφίβολα ποιοτικό τίτλο. Το μόνο πραγματικό ελάττωμα του παιχνιδιού είναι οτι από ένα σημείο και μετά η δυσκολία ανεβαίνει κατακόρυφα, με κίνδυνο να απογοητεύσει μια μεγάλη μερίδα παικτών. Μέχρι τότε όμως θα έχετε απολαύσει πολλές ώρες gameplay λύνοντας πρωτότυπα puzzles και απολαμβάνοντας τον ατμοσφαιρικό τεχνικό τομέα ο οποίος μεταβάλλεται όσο προχωράτε. Αν δε φοβάστε την πρόκληση, δώστε τα 62 λεπτά του ευρώ (πραγματική τιμή-ξεφτίλα) και επιβραβεύστε τον developer για τον κόπο του!

ΑΛΛΕΣ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Sniper: Ghost Warrior 2 – 4,49€ / Batman Arkham Asylum GOTY – 4,99€ / Darksiders – 3,99€ / Commandos Collection – 2,99€ / Bionic Commando – 2,49€ / Sine Mora – 1,74€ / Dungeons – 2,74€ / The Whispered World – 4,99 € / Kaptain Brawe: A Brawe New World – 2,49€ / Still Life Bundle – 3,74€

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

9 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL