REVIEWS

PINBALL FX2 – STAR WARS PINBALL : STAR WARS REBELS

Έχω μια έντονη υποψία πως υπό κανονικές συνθήκες, τα νέα τραπέζια του Pinball FX2 θα έπρεπε να περνάνε σε κάποιο πατενταρισμένο news-stream στο πάνω μέρος της σελίδας μας, με την απαραίτητη ένδειξη : “ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΦΛΙΠΕΡΑΚΙ!”

SWR1Αυτή η νέα γενιά Darth Κάκιστων, απλώς δεν το έχει.

Η σκληρή μοίρα του reviewer όμως (επίκαιρο θέμα εσχάτως, πληροφορούμαι) δεν κάνει διακρίσεις. Το Star Wars Rebels έρχεται να προστεθεί στο ήδη πλουσιότατο roster τραπεζιών του Pinball FX2 με θεματολογία εμπνευσμένη από το εικονικό σύμπαν του Πολέμου των Άστρων. Αν μετράω σωστά, όχι μόνο έχουν καλυφθεί τα βασικά φίλμ της Μοναδικής Τριλογίας, αλλά έχουμε δει και αρκετά ιδιαίτερα εμπνευσμένα τραπέζια που στηρίζονται επάνω σε χαρακτήρες, τοποθεσίες ή και spin-offs της σειράς.

Το Rebels ανήκει στην τελευταία αυτή κατηγορία και γνωρίζει αρκετή επιτυχία με το κοινό που μεγάλωσε με το Attack Of The Clones. Φυσικά ο δεινόσαυρος μέσα μου χαμογελά γνωστικά με όλα αυτά τα clean-cut και ανώδυνα, αλλά κάθε ηλικία χρειάζεται τα τοτέμ της, τα οποία θα λειτουργήσουν ως βάσεις για το μετέπειτα ταξίδι στους άστατους ωκεανούς της pop κουλτούρας.

SWR2To artwork του τραπεζιού παραμένει γοητευτικό, παρά τα “νεωτερίζοντα” σχέδια.

Σαν τραπέζι, το Rebels λειτουργεί ως μια ποιοτικότατη επίδειξη όλων όσων έχουν μάθει να κάνουν τόσο καλά τα παλικάρια της Zen Studios μέσα στα χρόνια που υποστηρίζουν την πλατφόρμα Pinball FX. Με μέσο επίπεδο δυσκολίας, τρεις ρακέτες και έμφαση στο παλιομοδίτικο pinball gameplay, μπορεί να μην προσφέρει τα τρελά mini-games ή τις εξαλλιές που είδαμε στο πρόσφατο –και εξαιρετικό- Iron & Steel Pack, αλλά αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ξεδώσουμε μεταξύ των «σοβαρών» gaming υποχρεώσεών μας.

H πρόοδός μας στο τραπέζι περιλαμβάνει επτά «αποστολές», τραβηγμένες κατευθείαν από επεισόδια της animated σειράς, οι οποίες προσφέρουν καταιγιστική δράση, χωρίς ποτέ να είναι ιδιαίτερα απαιτητικές ή να προκαλούν εκνευρισμό. Η ισορροπία στην δυσκολία του Rebels είναι και το κλειδί της γοητείας του, αλλά και ο λόγος που ενδεχομένως θα συλλάβετε τους εαυτούς σας να επιστρέφουν ξανά και ξανά σε αυτό. Στηρίζεται σε μια αλληλουχία trick shots που από την στιγμή που μάθετε να τις εκτελείτε κατά βούληση, θα σας ανταμείψουν με αστρονομικά high scores, ώστε να σας ζηλεύουν πλέον ούλα τα παιδιά του ντουνιά και να μην κρύβεστε κάθε φορά που τρέχει το εποχιακό πρωτάθλημα του παιχνιδιού.

SWR4Επιλέγοντας αποστολή…και κατατροπώνοντας τον andrikos_of_steel, ένα πόντο τη φορά.

Σε περίπτωση δε, που είστε και θιασώτες της σειράς στην οποία βασίζεται το τραπέζι, δεν χρειάζεται καν να διαβάσετε την παρουσίαση. Mε το πολυαναμενόμενο «νέο», έβδομο επεισόδιο της σειράς να έρχεται στους κινηματογράφους τα Χριστούγεννα και την 4η Μάϊου μια ανάσα μακριά, είναι απολύτως θεμιτό να ξεκινήσετε τους εορτασμούς από νωρίς!

Pros

  • Νέο τραπέζι δια χειρός Zen Studios, με την εγγύηση ποιότητας που αυτό συνεπάγεται
  • Πλούσιο υλικό για τους οπαδούς της animated σειράς Star Wars Rebels
  • Ισορροπημένη δυσκολία

Cons

  • Το “παιδικό” artwork θα αποθαρρύνει όσους δεν είναι βαμμένοι Star Wars-ικοί
  • Εντάξει, κάνουμε και καμιά πλάκα να περνάει η ώρα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 89%

89%

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL