Reply To: Ανίτα Σαρκίζιαν

#407286
PainPain
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 3126
Offline
Replies: 3126
Been thanked: 23 times

Υπάρχει και καλή πλευρά του φεμινισμού? Αν ναι, ποτέ δεν την είδα. Και όχι, δεν είμαι σεξιστής, απλά έχω κουραστεί από όλους τους “καταπιεσμένους” που ξαφνικά προσπαθούν όχι απλά να αποκτήσουν ισοτιμία, αλλά να βγουν και από πάνω. Και για να μην παρεξηγηθώ εξηγώ παραθέτοντας παραδείγματα.

– Γυναίκες. Συμφωνώ, πρέπει να είμαστε ισότιμοι, να μας προσφέρονται οι ίδιες ευκαιρίες, να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση. Την ΙΔΙΑ αντιμετώπιση. Ανεξαρτήτως συνθηκών. Επειδή κάποιος αιμορραγεί 5 ημέρες το μήνα δεν σημαίνει πως μπορεί να σπάει τα νεύρα των γύρω του επικαλούμενος τη “φύση” του.

– Έγχρωμοι: Ναι, κάποτε καταπιέστηκαν από εμάς τους λευκούς. Σε κάποιες περιοχές του πλανήτη ακόμη υφίστανται καταπίεση λόγω των συμφερόντων των ισχυρών και της αστείρευτης ηλιθιότητας των “αδυνάτων” οι οποίοι πείθονται υπερβολικά εύκολα από επιχειρήματα του τύπου: “Το χρώμα καθορίζει την κλίση ενός ανθρώπου στη βία και στην εγκληματική συμπεριφορά”. Ωστόσο, δεν είναι λίγα τα παραδείγματα όπου έγχρωμοι ήταν αυτοί που επιτέθηκαν σε λευκούς απλά και μόνο επειδή ήταν λευκοί.

– Ομοφυλόφιλοι: Δεν ξέρω εάν κάποιος εδώ πέρα είναι (looks at console gamers :P :D) και για να είμαι ειλικρινής δεν με ενδιαφέρει. Οι σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός είναι προσωπική υπόθεση και θα πρέπει να ΜΕΝΕΙ προσωπική υπόθεση. Όπως εγώ δεν βγαίνω στην τηλεόραση να διατυμπανίσω τι τύπος γυναίκας μου αρέσει, έτσι δεν θέλω και να βλέπω άλλους να προβάλλουν το τι τύπος “τύπου” τους κάνει να πετάνε στα σύννεφα. Επιπλέον θα πρέπει να γίνει επιτέλους ένας διαχωρισμός ομοφυλοφίλων και κραγμένων. Ακόμα και γυναίκα να δεις να κουνιέται σαν βάρκα σε φουρτούνα θα ενοχληθείς, πόσο μάλλον άντρα.

Γενικώς ο κόσμος του σήμερα πάσχει από μία απίστευτη έλλειψη αντικειμενικότητας. Ο καθένας προσπαθεί να δικαιολογήσει τις επιλογές του με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια και να πείσει το κοινωνικό σύνολο ότι αυτό που κάνει είναι σωστό ή/και θεμιτό. Είσαι gay; Δική σου υπόθεση, δικό σου δικαίωμα. Αλλά μην προσπαθείς να με πείσεις ότι είναι και φυσιολογικό. Αν ήταν, θα μπορούσες να τεκνοποιήσεις και να διαιωνίσεις το είδος σου, χωρίς την ανάγκη θηλυκού. Δεν σε πήραν στη δουλειά γιατί είσαι έγχρωμος; Δεν σημαίνει πως ο άλλος ήταν ρατσιστής, μπορεί απλά να μην έκανες για τη θέση. Σε δέρνει ο άντρας σου; Δεν είναι όλοι οι άντρες γουρούνια, ο άντρας σου απλά είναι μαλάκας.

Back to gaming: Οι περισσότεροι gamers θέλουν immersion. “Δέσιμο” με τον χαρακτήρα τους, σε ορισμένες περιπτώσεις και ένα μικρό ποσοστό ταύτισης με αυτόν. Είναι λοιπόν λογικό ως έναν βαθμό οι male characters να είναι πιο προσεγμένοι στις περισσότερες περιπτώσεις καθώς κακά τα ψέματα, το αντρικό κοινό στο χώρο είναι μακράν πολυπληθέστερο έναντι του γυναικείου. Προσωπικά παίζει να μην έχω παίξει ποτέ female χαρακτήρα σε RPG (ούτε σε ΜΜΟ ως main character) όπου είχα τη δυνατότητα επιλογής. Γιατί; Πάντως όχι επειδή είμαι σεξιστής. Πείτε με καμμένο, κολλημένο, no-lifer, ή ο,τι άλλο θέλετε, όταν παίζω έναν χαρακτήρα, θέλω να κάνω τις επιλογές (ως ένα βαθμό) που θα έκανα εγώ προσωπικά εάν βρισκόμουν υπό αντίστοιχες συνθήκες.

Εάν είχα βυζιά, το πιο πιθανό θα ήταν απλά να ασχολούμαι μαζί τους, και όχι να προσέχω το boss fight…
Βασικά όχι, δεν θα μπω στο τρυπάκι του να “ντρέπομαι” να γράψω κάτι και να πρέπει να το βάλω σε spoiler για να μην παρεξηγήθεί κάποιος.

Εάν είχα βυζιά, το πιο πιθανό θα ήταν απλά να ασχολούμαι μαζί τους, και όχι να προσέχω το boss fight..

Τα αστεία είναι αστεία. Τα ανέκδοτα, ανέκδοτα. Το να πει κάποιος ένα που περιλαμβάνει ρατσιστικό σχολιασμό μαύρων, Εβραίων, whatever else δεν τον κάνει αυτόματα ρατσιστή.

Back to top button
Follow on Feedly

Close
Close