REVIEWS

PINBALL FX3- STAR WARS: THE LAST JEDI

Use the Force, Rey.

Κοίτα να δεις που έχασα την επέτειο της Τετάρτης Μαϊου στο νήμα! Άπαντες γνωρίζουμε πως ουσιαστικά δυο μονάχα λόγοι υπάρχουν που εξακολουθούμε να παρουσιάζουμε τα έξοχα τραπέζια φλίπερ της βασίλισσας Zen.  Αφενός για να γίνεται φαντεζί μπούγιο στην κεντρική μας σελίδα με τα πάντοτε επίκαιρα και βουτηγμένα στην ποπ κουλτούρα θέματά τους και αφετέρου, δεν συντηρείς εικοσάμετρο σκάφος φουλ στοκαρισμένο με Πέλφε, κρατώντας ψηλά την σημαία της αδέκαστα ημιθανούς ψευδοχαρντκόρ κέημινκ δημοσιογραφίας.

Ασχέτως εάν συμφωνείτε με την ποιοτική και φουλ κουλτουριάρικη ανάλυση του εκλεκτού συναδέλφου Καλλιανιώτη ή το λατρέψατε χύμα και με το νόμο, το γεγονός παραμένει πως η εποποίια του Star Wars (ήθελα να γράψω “Πολέμου των Άστρων” αλλά ΟΚ, είπαμε, εκεί θα ξέφευγε η δουλειά) αποτελεί μια από τις ισχυρότερες, πλέον μαζικές και συναισθηματικά φορτισμένες αφηγήσεις της εποχής μας. Δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη, αν αρχαιολόγοι του μέλλοντος -πιθανώς Καλλιανιωτάκια ενδέκατης γενεάς- σκαλίζοντας τα ραδιενεργά συντρίμια του τσίρκου μας, κατατάξουν το σαγηνευτικό παραμύθι του George Lucas πλάι στα Ομηρικά Έπη, που εξακολουθούν να διαμορφώνουν συνειδήσεις και να συνεπαίρνουν νέα παιδιά σε κάθε μήκος και πλάτος της Γης.

To Last Jedi τραπέζι σε όλο του το μεγαλείο

Η Zen μας ετοίμασε λοιπόν δυο τραπέζια (και ένα φανταστικό τουρνουά που τρέχει ενώ διαβάζετε τις αράδες τούτες, βεβαίως βεβαίως) στηριγμένα στο τελευταίο φιλμ της σειράς, The Last Jedi. Το πρώτο και ομότιτλο, αποτελεί τον ‘κράχτη’ του πακέτου. Σινεμασκόπ φλιπερικό χάος, με επτά (!) παρακαλώ ρακέτες υπό τον έλεγχό μας, χαμηλό σχετικά δείκτη δυσκολίας και ένα λαμπρά χαζοβιόλικο mini-game, όπου ο αξιολάτρευτος BB-8 “καθαρίζει” Storm Τroopers καβάλα σε ένα AT-ST Walker, θυμίζοντας μας ένα από τα πιο διασκεδαστικά και ανάλαφρα ινσταντανέ του φιλμ. Χαλαρό τραπέζι, ενδεικνύται για όσους επιθυμούν να τονώσουν το τσακισμένο φλιπερικό ‘εγώ΄ τους, σημειώνοντας επιτέλους υψηλές βαθμολογίες στους εβδομαδίαιους πίνακες κατάταξης (Leaderboards για τους διδάκτορες Φιλολογίας).

Το δεύτερο τραπέζι, Anch-To Island, επικεντρώνεται στην περίοδο της μαθητείας της Rey υπό τον θρυλικό Luke Skywalker στο απόκρυφο ερημητήριο της νήσου Anch-To. Πιστό στην παραδόση των “B-Side” τραπεζιών της Zen Studios, εδώ η δημιουργική ομάδα ξεσαλώνει και θυσιάζει τα φανταιζί γραφικά προς όφελος της περιπλοκότητας των προκλήσεων. Αν και οπτικά δείχνει ύποπτα…γρασιδοπετρί, το επίπεδο δεξιοτεχνίας που απαιτείται προκειμένου να επιτύχουμε αξιοπρεπή high scores είναι αρκετά υψηλότερο σε σχέση με το The Last Jedi. Αμφότερα τα τραπέζια περιλαμβάνουν αυθεντικά ηχητικά εφέ από το φιλμ (οι ομιλίες αποτελούν για άλλη μια φορά, εξαιρετικές μιμήσεις, για προφανείς λόγους) και συνεχίζουν την λαμπρή παράδοση της εταιρείας στην παραγωγή εμπειριών φλίπερ διαστημικά υψηλών (χο-χό) στάνταρ.

Η μαθητεία της Rey είναι ζόρικη υπόθεση.

Οι ενθουσιώδεις φίλοι του Πολέμου Των Άστρων (δεν άντεξα) ενδέχεται να το έχουν αποκτήσει ήδη. Κάποιοι ενδεχομένως αναρωτιούνται τί διάολο είναι αυτό το Star Wars, αν τρώγεται και γιατί οι απανταχού σπασίκλες χουχουτίζουν υπερ-ευτυχισμένα στην προοπτική της επικείμενης πρεμιέρας του ‘Solo’. Τους συνήθεις υπόπτους, θα τους δούμε στο τουρνουά.

Pros

  • Luke Skywalker. Όπου βλέπουμε Luke Skywalker, είναι καλό.
  • Επτά ρακέτες. Σοβαρά όμως.

Cons

  • Το τραπέζι του Anch-To Island ωχριά αισθητικά πλάι στο The Last Jedi
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 90%

90%

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

2 Comments

  1. Καλά ρε ΠοταμίσιαΜάτια (TM) πώς μπορείς να παίζεις αυτά τα σαχλά και απαρχαιωμένα παιχνίδια με πλαγιαστή κάμερα; Καλά ήταν μέχρι τα 15 μου που το έπαιζα τεντιμπόης και σύχναζα στο τοπικό κοπανατζίδικο μέρα-βράδυ.

  2. *τραβώνας βαθιά τζούρα από άφιλτρο στριφτό και κοιτώντας βαθυστόχαστα το τίποτα*

    Κοίταξε να δεις, φίλε ΦουΤουΜπουΝουΠού…

    *δεύτερη τζούρα*

    …πρώτα, αγοράζεις μια 4Κ οθόνη για ένα σαφώς γελοίο χρηματικό ποσό. Για να ‘δείξουν’ τα 8-bits και το pixel art, χρειάζεται ο σωστός καμβάς. Όπως τότε, στο χωριό μου, πίσω στην Κρητιδική Περίοδο, που τα Έφκιαναν Όλα Σωστά (ΤΜ).

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL