EDITORIALSWord of Manos

Εμπρός για τον δεύτερο!

01/12/2012, σημαδιακή ημερομηνία για την συντακτική/admin ομάδα του Ragequit. Είναι η ημέρα που αποτέλεσε την επίσημη πρώτη του νέου πονήματός μας, ενός διαδικτυακού τόπου όπου θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μέχρι προ ολίγων μηνών κάναμε για λογαριασμό γνωστού εντύπου του χώρου, αλλά για λόγους που δεν είναι της παρούσης, αποφασίσαμε ομαδικώς να αποχωρήσουμε.

11 τύποι λοιπόν, όχι άγνωστοι μεταξύ τους, αλλά ούτε και κολλητάρια, αποφασίσανε να πορευτούν από κοινού. Όπως μπορεί καθένας εύκολα να φανταστεί, δεν ήταν τόσο απλό το να διαχειρίζονται ένα site τόσο άνθρωποι όσοι αποτελούν μία ποδοσφαιρική ομάδα. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που δεν υπήρχε προπονητής (=αρχισυντάκτης) να κάνει ένα γενικό κουμάντο και να δίνει κατευθύνσεις, κάτι μάλλον πρωτόγνωρο για τα δεδομένα μίας τέτοιας προσπάθειας.

Ωστόσο η πορεία ήρθε να αποδείξει γιατί αυτή η αναρχική σύμπραξη των συγκεκριμένων 11 ατόμων υπήρξε ιδιαίτερη αρμονική κι επιτυχημένη. Η ομάδα που εμπνεύστηκε τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μεταξύ των συντακτών της, που οραματίστηκε κι εφάρμοσε με πλήρη επιτυχία τις συνεντεύξεις game developers, που επανέφερε στο προσκήνιο τα hardware συγκριτικά, που φρόντισε και κατάφερε να δημιουργήσει τις απαραίτητες εκείνες επαφές με developers και publishers που θα της εξασφάλιζαν τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε νέες δημιουργίες στο χώρο του PC gaming, δε θα μπορούσε να τα κάνει θάλασσα όταν θα έπαιρνε τη σκυτάλη της τύχης της εξ’ ολοκλήρου στα χέρια της.

Έχοντας απόλυτη συνείδηση ότι το Ragequit.gr θα διέφερε τελείως από οτιδήποτε άλλο υφίσταται στο ελληνικό διαδίκτυο τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και στη νοοτροπία αλλά και τους στόχους των δημιουργών του, σαλπάραμε την 1η του Δεκεμβρίου του 2012 με μοναδικό οριοθετημένο προορισμό να καταφέρουμε να είμαστε αυθεντικοί, τελείως αδέσμευτοι από όλους κι όλα και να γράφουμε ακριβώς όπως θα έγραφε ο οποιοσδήποτε αναγνώστης μας: Απλά, κατανοητά, ειλικρινά και δίχως να κάνουμε χάρες σε κανέναν.

Horizon WoMΑυτό ακριβώς είναι το όριο που έχουμε βάλει για το site μας…

Οι αριθμοί μπορεί να λένε την αλήθεια, μπορεί και όχι. Η ύπαρξη 625 εγγεγραμμένων μελών σε έναν χρόνο λειτουργίας και ύπαρξης ενός ιστότοπου για άλλους μπορεί να λογίζεται ως θετικό νούμερο και για άλλους ως αρνητικό, ειδικά όταν αυτό περιλαμβάνει και άτομα τα οποία σπεύσανε να κάνουν εγγραφή για πολύ συγκεκριμένο λόγο και κατόπιν τούτου εξαφανίστηκαν δια παντός. Κι η αλήθεια είναι ότι δε σταθήκαμε σε αυτό, δε βγάλαμε ψύχωση αναφορικά με τη ραγδαία άνοδο των χρηστών μας, διότι σε μία τέτοια περίπτωση δε θα σπεύδαμε να ελέγχουμε τακτικότατα τη βάση μας, σβήνοντας τα double accounts και τους λογαριασμούς που κάθε τρεις και λίγο δημιουργούσαν τα γνωστά spam bots. Επιδίωξη και επιθυμία μας ήταν να καταφέρουμε να φτιάξουμε μία ζωντανή, δραστήρια και ζεστή κοινότητα, αποτελούμενη από άτομα που θα σέβονταν τον χώρο, τη δουλειά μας, αλλά φυσικά και τους συμφορουμίτες τους.

Είναι προφανώς περιττό να πούμε αν είδαμε την παραπάνω επιδίωξή μας να γίνεται σιγά σιγά πραγματικότητα. Θεωρούμε ότι το Ragequit έχει μία εξαιρετική και ιδιαιτέρως δραστήρια, αποτελούμενη από πολύ αξιόλογα άτομα, κοινότητα, που δεν έχει να ζηλέψει το παραμικρό σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη. Οι δε δωρεές κωδικών για games, που ξεκίνησε από τους διαχειριστές και πολύ γρήγορα αποτέλεσε τακτική και μεταξύ των μελών του παρόντος ιστότοπου, είναι κάτι πρωτόγνωρο που δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Κι αν κάποιος μπορεί να ισχυριστεί και να αποδείξει το αντίθετο, είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτος να το πράξει.

Μάλλον το κείμενο έχει βγει περισσότερο “επίσημο” απ’ ότι θα έπρεπε, ε; Δε πειράζει, σημασία έχει το περιεχόμενο των γραφομένων κι όχι το ύφος με το οποίο δίνονται αυτά. Εγώ εκείνο που θέλω για μία ακόμη φορά να τονίσω, είναι ότι ειλικρινά χαίρομαι και απολαμβάνω το να ανήκω στην 11άδα εκείνη που απέδειξε, με τις πράξεις της, ότι η συνεννόηση και η επίτευξη ενός στόχου, μέσα από κοινό αγώνα, δεν είναι κάτι το ουτοπικό στην Ελλάδα του 2013. Αν υφίστανται κοινές αρχές και όμοιο αίσθημα δικαίου ανάμεσα σε πέντε, δέκα, σαράντα άτομα, με το προσωπικό συμφέρον και την ιδιοτέλεια να απουσιάζουν, όλα μπορούν να γίνουν και κάθε στόχος είναι εφικτό να επιτευχθεί.

Beers WoM…αλλά πάντα θα το κυνηγάμε μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα!

Δίπλα σε αυτό, χαίρομαι να επικοινωνώ καθημερινά με κάθε άτομο που έσπευσε να αγκαλιάσει την προσπάθειά μας, με καθέναν από εσάς που μου κάνετε την τιμή να διαβάζετε τα κείμενά μου. Κι αν ο ελεύθερος χρόνος συνεχώς και αναπόφευκτα μειώνεται, κι αν οι υποχρεώσεις καθιστούν όλο και πιο αραιό το gaming και τη λοιπή ενασχόληση με το PC, πάντα θα είμαι εδώ τριγύρω να δίνω το παρόν, γράφοντας κάποιο κείμενο ή κάνοντας το review ενός τίτλου.

Κι επειδή μπορεί να αναρωτιέστε ποιο είναι το όραμα των δημιουργών για τη συνέχεια του παρόντος ιστότοπου, τελείως προσωπικά μιλώντας, θα σας πω το εξής: Το να γίνεις γνωστός και αρεστός είναι αρκετά εύκολο στις μέρες μας. Το να καταστείς εργαλείο τρίτων ατόμων είναι ακόμη πιο εύκολο να συμβεί, αλλά κατόπιν τούτου δεν υπάρχει γυρισμός, καθώς έχεις ξεπουληθεί, άρα ταυτόχρονα απωλέσει την αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία σου. Το δικό μου όνειρο για το πνευματικό μας παιδί, είναι να συνεχίσει ακριβώς στο ύφος που βάδισε τον πρώτο αυτό χρόνο της υπάρξεώς του, δίχως να λογίζει νούμερα, χωρίς να νιώθει την ανάγκη να συγκριθεί με οποιονδήποτε άλλο (κάτι που ακριβώς λόγω του περιεχομένου του δε μπορεί ούτως ή άλλως να γίνει) και με προορισμό να φτάσει κάποτε να μνημονεύεται σε ευρεία βάση σαν κάτι που πραγματικά διαφέρει, που αναβλύζει ένα διαφορετικό άρωμα, που εμφανίζει σαφή σημάδια και δείγματα διαφορετικότητας, ακόμη και στον λιγότερο υποψιασμένο χρήστη του διαδικτύου.

Ο πρώτος χρόνος ήταν απλά και μόνο η αρχή. Η συνέχεια είναι μπροστά μας και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αυτή η συνέχεια μας επιφυλλάσσει ακόμη περισσότερες ευχάριστες στιγμές κι επιτυχίες σαν admin team, σαν κοινότητα, σαν site….

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

33 Comments

  1. Μόνο όμορφα; Τρέλα είναι και μου έδωσες και ιδέα για ονομασία μελλοντικών giveaways: “Μισό κιλό σαρδέλα giveaway: Κερδίστε τρεις κόπιες του Φ παιχνιδιού”, “Φιλέτο τόνος giveaway: Κάντε δικό σας το κλειδί του Χ game” και “Θράψαλο giveaway: Μεγάλος διαγωνισμός με έπαθλο κωδικούς για το Ψ adventure”….

  2. Kαλημέρα, καλό μήνα, καλό χειμώνα, και επίσημα Χρόνια Πολλά!!!
    Υπομονή, επιμονή, και όλα θα γίνουν!
    Μια φορά μπήκα στο Regaquit (κλόπιράιτ) και δεν ξαναβγήκα. Πεδίο γνώσης, ανταλλαγής απόψεων, χαβαλέ, μέσα σε παρείστικο κλίμα, δίχως ίχνος βεντετισμού από κανέναν. Δεν έχω να πώ πολλά, είναι μακράν ο καλύτερος ιστότοπος για να βρίσκεται κάποιος.

  3. Προτίμησα να περιμένω αυτό το άρθρο για να πω τις ευχές μου. Χρόνια πολλά παιδιά, ελπίζω να συνεχίσετε να στηρίζετε δυνατά τη προσπάθεια σας και να μη βαρεθείτε. Γουστάρω απίστευτα το forum και το site για αυτό κιόλας είμαι καθημερινά μέσα (άλλοτε γράφω, άλλοτε απλά λουρκάρω :Ρ). Ευχαριστούμε για τις όμορφες στιγμές και ελπίζω του χρόνου να γιορτάσουμε τη δεύτερη επέτειο! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ;);)

  4. χρονια πολλα!

    για μενα η μεγαλη επιτυχια ειναι το παρειστικο κλιμα. βοηθησε που ξεραινομασταν (μαζι με τα ξερα ξεραινονται και τα χλωρα) λιγο κι απο αλλου. αλλα με χαρα βλεπω οτι οπως ηταν η ατμοσφαιρα και το φηλινγκ του σαιτ και του φορουμ με 50 ατομα, ετσι ακριβως ειναι και με 625. η μαγεια ειναι οτι οποιος θελει και γουσταρει τα γκειμς και κουβαλαει και λιγη τρέλλα κολλαει αμεσως, και επισης οποιος εχει μπει γι αλλους σκοπους τον εφτύνει (ω ναι, θα μπορουσα να γραψω “απορριπτει” αλλά δε θα ειχε το ιδιο γκέλ) η κοινοτητα οχι σε συνεννοηση, αλλα γιατι δεν μπορει να γινει αλλιως.

    κηπ γκοινγκ, φολκς!
    μαζι θα γερασουμε.

  5. Χρόνια πολλά RQ και επίσημα! Μακάρι αυτή η παρέα, διότι σαν παρέα σας βλέπω από την πρώτη μέρα που μπήκα, να διατηρηθεί για πάρα πολλά χρόνια ακόμα έτσι αναλλοίωτη και γεμάτη τρέλα.. https://www.youtube.com/watch?v=cd2eTZ02lSo

  6. Χρόνια πολλά και από εμένα σε όλη την παρέα! Εδώ και έναν χρόνο πιστεύω ότι έχει δημιουργηθεί μια ξεχωριστή γωνιά σε αυτό το κρύο ίντερνετ που, σε κάποιο σημείο, όλη φθάσαμε να θεωρούμε λίγο “δική μας”. Και μόνο για αυτό, ευχαριστούμε πολύ! Το θεωρώ δεδομένο ότι το Ragequit θα συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα!

  7. Χρόνια πολλά λοιπόν στο αγαπητό μας Ragequit.gr!!!Χαίρομαι που αυτή η προσπάθεια δε κατέληξε άσχημα πρώτον αλλά χαίρομαι περισσότερο για την μοναδική επιτυχία της.Όταν μπαίνουμε εδώ μέσα αισθανόμαστε σαν το σπίτι μας και η επικοινωνία μεταξύ μας είναι πολύ ιδιαίτερη χωρίς δυστυχώς να λείπουν και κάποιες άσχημες καταστάσεις. Από μεριάς μου ξανά χρόνια πολλά και εύχομαι να συνεχιστεί η προσπάθεια με το ίδιο μεράκι κάτι που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνει!

  8. Υπέροχο κείμενο που μας δίνει, μια μικρή θα έλεγα, ιδέα των όσων έχετε περάσει – νιώσει – δώσει – αισθανθεί όλων αυτών των μηνών λειτουργίας. Σίγουρα θα μπορούσες Μάνο να γράφεις και να μιλάς για ώρες εσύ και όλοι οι υπόλοιποι 10 για τα όσα συνέβησαν πριν και κατα τη διάρκεια της δημιουργίας του site ! Παρόλα αυτά, με λίγα λόγια είπες πάρα πολλά !

    Να πω με τη σειρά μου, αυτό που έχω ξαναπεί και θα το λέω όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, ότι είστε η μοναδική παρέα που με τράβηξε από τα γραφόμενά της να την ακολουθήσω στην όποια πορεία της. Μέσα από τη δική σας πορεία γνώρισα πολλά άτομα μέσα στο φόρουμ, πολύ αγαπητά άτομα και ξεχωριστά ! Πραγματικά, είναι η μοναδική φορά που ασχολούμαι τόσο με ένα site/φόρουμ, αφού το F5 κοντέυει να σπάσει από το πάτημα. Είστε πραγματικά μοναδικοί, και εσείς οι 11 και η υπόλοιπη παρέα που υπάρχει στο φόρουμ ! Εύχομαι να συνεχίσετε να μονοπωλείτε την καθημερινότητά μας με τον αντικειμενικά γαμάτο τρόπο σας !

    Χρόνια πολλά !!!!!

  9. Χρόνια πολλά και απο μένα… Μπορεί να μην είμαι ενεργό μέλος στο forum οσο θα ήθελα (γτ δεν προλαβαίνω με τη δουλειά), αλλά έχετε καταφέρει να με κάνετε RQ junkie, γιατι δεν περνά μέτα χώρις να μπώ έστω μια φορά να δω εαν έχετε γράψει τίποτα new!!! Συνεχίστε έτσι εντ γουί αρ γουήδ γιού!!!

  10. Εγω που το γλύψιμο το κανα στην κλήρωση; 🙁 Όπως και να χει σ’αγαπάμε ρέγκακουιτ, μακάρι να φτάσει το σάιτ πραγματικά ψηλά γιατι το αξίζει και με το παραπάνω. Χρόνια πολλά λοιπον, πραγματικά κάνετε την καθημερινότητα πολύ καλύτερη!

  11. χρόνια πολλά και από μένα .αν και τους περισσότερους τους είχα “γνωρίσει” σε άλλο forum,αυτή η παρέα όλο και μεγαλώνει!υπάρχουν άτομα που έχουν προσφέρει πολλά σε αυτό το forum,και βλέπω ότι ακολουθούν πολλοί παραπάνω και με χαροποιεί.βλέπω ανθρώπους με μεράκι και αγάπη γι αυτό που κάνουν.έχω βρει πλέον το νέο μου στέκι εδώ και ένα χρόνο.
    μπαίνω σχεδόν καθημερινά,αλλά λόγο πολλών υποχρεώσεων ποστάρω σπάνια.ελπίζω η συνέχεια να είναι ανάλογη της χρονιάς που μας πέρασε και από καρδιάς εύχομαι α καλύτερα σε όλους!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL