LATEST NEWS

[UPDATED] Alone in the Dark remake στα σκαριά

Update: Το teaser που κυκλοφόρησε

δε μας δίνει να καταλάβουμε περισσότερα για το νέο AITD, αλλά φαίνεται τελικά ότι δε θα έχουμε να κάνουμε με πιστό remake του πρώτου μέρους της σειράς, εξ’ ου και το “Illumination” περιγράφεται ως “re-imagined” version εκείνου.

Αρχική είδηση: Την πρώτη Alone in the Dark τριλογία λίγο πολύ τη γνωρίζουμε και τη θυμόμαστε όλοι. Αναπτύχθηκε και εκδόθηκε από την Infogrames, η οποία εν συνεχεία κράτησε τον ρόλο του publisher για το -πολύ κατοπινό και μάλλον πολύ μέτριο- “The New Nightmare”.

Τις τύχες της διάσημης σειράς ανέλαβε στη συνέχεια η Atari, η οποία ανέθεσε στην Eden Games τον σχεδιασμό του πέμπτου κεφάλαιο, που ουσιαστικά αποτελούσε reboot του franchise. Ούτε κι αυτό κατάφερε να κερδίσει κοινό και κριτικούς, σκοράροντας ακόμη χαμηλότερα στις βαθμολογίες σε σχέση με τον προκάτοχό του. Η σειρά μπήκε στον πάγο έκτοτε, μέχρι σήμερα, που η Atari ανακοίνωσε τον ερχομό της “re-imagined version of the classic title”. Εύλογα η παραπάνω διατύπωση μας κάνει να πιστεύουμε ότι ετοιμάζει remake του πρώτου κεφαλαίου, που κυκλοφόρησε το μακρινό 1992.

Εντός του τελευταίου τριημέρου του τρέχοντος μήνα η απορία μας αναμένεται να λάβει απάντηση, καθότι θα υπάρχει playable demo του “Alone in the Dark: Illumination” στην έκθεση PAX Prime, που θα λάβει χώρα στο Seattle.

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

One Comment

  1. Δεν ξέρω τι λέτε αλλά το New nightmare μου άρεσε αρκετά, από τα πρώτα horror που αγόρασα στο pc μαζί με το silent hill 2. Απ’ όσο ξέρω αρκετοί φανατικοί το βρίσκουν μέτριο γιατί δεν διατήρησε τις lovecraftικές αναφορές στο lore όπως τα προηγούμενα της σειράς, κατα τ’ άλλα το παιχνίδι δεν έκανε κάτι λάθος όσον αφορά την ατμόσφαιρα ή το gameplay και έχει αντέξει στο πέρασμα του χρόνου λόγω των όμορφων pre-rendered περιβαλλόντων. Το illumination για remake του πρώτου το περιμένω κι εγώ, μακάρι να είναι καλό…

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL