LATEST NEWS

[UPDATED] Καθ’ οδόν η αγγλική έκδοση του Zak McKracken: Between time and space

Update: To παιχνίδι είναι διαθέσιμο για download. Σπεύσατε!

Αρχική είδηση: Το Zak McKracken της Lucasarts προφανώς το γνωρίζετε όλοι. Ήταν το τρίτο adventure game που εξέδωσε η διάσημη εταιρεία του παρελθόντος (πλέον), μετά τα Labyrinth και Maniac Mansion.

Εκείνο που πιθανώς αρκετοί δε γνωρίζετε, είναι ότι στα 25 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τότε, έχουν εμφανιστεί αρκετές προσπάθειες δημιουργίας fan made sequels. Η πιο αξιοπρόσεκτη εξ’ αυτών, στην οποία συμμετείχε και ο David Fox, ένας εκ των δύο σεναριογράφων του αρχικού παιχνιδιού, ήταν το Zak McKracken: Between time and space. Κυκλοφόρησε στη γερμανική γλώσσα το 2008, διέθετε υψηλής ανάλυσης γραφικά, περίπου είκοσι 3D movie sequences, πλήρες voice acting, ενώ χρειάστηκαν επτά χρόνια για τη δημιουργία του και -σύμφωνα με τους σχεδιαστές- σημείωσε περισσότερα από 60.000 downloads.  

Δυστυχώς το εν λόγω sequel δεν το είχαμε δει μέχρι τώρα στην αγγλική γλώσσα. Προ τεσσάρων ημερών όμως εμφανίστηκε στο Youtube ένα trailer που προαναγγέλει την αγγλική version του τίτλου για PC και Mac. Η ομάδα που το έχει σχεδιάσει φέρει την ονομασία “Artificial Hair Bros”, το επίσημο site βρίσκεται στη διεύθυνση www.zak2.org, ενώ το σχετικό βίντεο είναι αυτό που ακολουθεί:

Αξίζει επίσης να δείτε και ένα δεύτερο video, από τη γερμανική έκδοση του 2008, της εισαγωγής του παιχνιδιού, αλλά και των μηνυμάτων, στο τέλος του, από τους Matthew Alan Kane και David Fox

Έχοντας πάντα υπόψη ότι μιλάμε για ένα fan made game, η ποιότητα του οποίου δείχνει να ξεπερνά κι εκείνη του Broken Sword 2.5, δε μπορούμε παρά να εκφράσουμε τον θαυμασμό μας για το αποτέλεσμα και να περιμένουμε την κυκλοφορία του.

Τη συγκεκριμένη είδηση την “αλιεύσαμε” από την Facebook σελίδα του γνωστού site www.adventureadvocate.gr

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL