SPECIALS

The Adventures Strike Back

Όποιος ψάχνει βρίσκει, λέει μια παροιμία και στην περίπτωση του παρόντος αφιερώματος, είναι απόλυτα ταιριαστή. Ο λόγος είναι ότι για τα περισσότερα παιχνίδια που θα διαβάσετε παρακάτω, δεν έχει γίνει παρά ελάχιστη αναφορά στον ευρύτερο gaming τύπο και αυτή μόνο σε πιο εξειδικευμένες σελίδες. Οπότε χρειάστηκε να σκαλίσουμε λίγο παραπάνω τις επερχόμενες κυκλοφορίες σε κάθε σκοτεινή γωνιά του Internet προκειμένου να τα συγκεντρώσουμε όλα μαζί σε μία σελίδα.

Εντούτοις, ακόμα και χωρίς να υφίσταται μεγάλη διαφήμιση, φαίνεται να υπάρχει αρκετά ικανοποιητική κίνηση στο χώρο των adventures, για τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον, γεγονός ιδιαίτερα ευχάριστο. Ας πάρουμε λοιπόν μια γεύση από τα πιο ενδιαφέροντα που έπιασε το ραντάρ μας.

3 MINUTES TO MIDNIGHT (2021?) – Scarecrow Studio

Το adventure που ο τίτλος του παραφράζει το κλασικό τραγούδι των Iron Maiden, βρίσκεται στην κορυφή του ίσως πιο αναμενόμενου point ‘n’ click adventure των τελευταίων ετών. Όντας σε στάδιο ανάπτυξης εδώ και αρκετό καιρό και μετά από μια οριακά επιτυχημένη Kickstarter καμπάνια, η Ισπανική Scarecrow Studio ετοιμάζει μια ενδιαφέρουσα και πολύ φιλόδοξη πρόταση για το είδος.

Κινούμενο σε μια άκρως ενδιαφέρουσα περίοδο, γεμάτη με θεωρίες συνωμοσίας (τέλη της δεκαετίας του ‘40), το 3 Minutes to Midnight υπόσχεται το μεγαλύτερο σε μέγεθος σενάριο που έχει γραφτεί ποτέ σε adventure game, όπου θα υπάρχει διαφορετική εξέλιξη της πλοκής και ξεχωριστά φινάλε, ανάλογα με τις επιλογές μας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Εκτός αυτού, θα υφίστανται δύο playable χαρακτήρες, με πολλούς γρίφους να έχουν παραπάνω από μία λύση, δημιουργώντας έτσι περαιτέρω κίνητρα ώστε ο παίκτης να μην παρατήσει το παιχνίδι, αφότου το ολοκληρώσει, αλλά να ξεκινήσει καινούρια playthroughs.

Σε συνδυασμό με το πολύ όμορφο εικαστικό του, όλα αυτά ακούγονται υπέροχα και ευελπιστούμε να τηρηθούν οι υποσχέσεις στο έπακρο. Το πότε θα συμβεί αυτό είναι άγνωστο, καθώς προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας. Η αρχική εκτίμηση της Kickstarter καμπάνιας για κυκλοφορία τον Ιούνιο του 2020 προφανώς δεν τηρήθηκε, αντιλαμβανόμενοι και την πολυπλοκότητα του project, ενώ με βάση την αραιή συχνότητα των updates από πλευράς developers, ίσως και το 2021 που εμφανίζεται φαρδύ-πλατύ στη σελίδα του Steam να μην ανταποκρίνεται και τόσο στην πραγματικότητα.

ROSEWATER (2022) – Grunidslav Games/Application System Heidelberg

Τον τελευταίο καιρό, με τον τρόπο που στηρίζει τα κλασικά adventures, η εκδοτική εταιρία Application System Heidelberg θυμίζει λίγο την παλιά καλή Daedalic Entertainment, όντας και αυτή Γερμανικής καταγωγής. Είναι ουκ ολίγα τα ποιοτικά adventures που φέρουν την υπογραφή της ως publisher, όπως το Unforeseen Incidents, το Nelly Cootalot, το Lamplight City και το Mutropolis και έπεται συνέχεια.

Η συνέχεια εντοπίζεται στο «γουέστερν» Rosewater, το οποίο προέρχεται από τα χέρια των δημιουργών του Lamplight City, Grunidslav Games. Σε μια 19ου αιώνα εκδοχή της πόλης του Lamplight, η δημοσιογράφος Harley Leger καταφθάνει στην πόλη του Rosewater και κυνηγάει την είδηση του αιώνα, η οποία προκύπτει μετά από ένα συνηθισμένο ρεπορτάζ που της ανατέθηκε να καλύψει. Μία είδηση στην οποία εμπλέκονται εξέχουσες προσωπικότητες της εποχής, αλλά και μπόλικα καθάρματα…

Και σε αυτό το παιχνίδι, οι επιλογές μας θα έχουν αντίκτυπο στην πορεία της πλοκής, αλλά και στη σχέση μας με τους συνεργάτες μας. Αξιοσημείωτο είναι ότι το Rosewater θα διαθέτει inventory system (κάτι που έλειπε στο Lamplight City), ενώ θα υπάρχουν και random encounters (!), των οποίων η συχνότητα και το είδος θα εξαρτώνται από πρότερες αποφάσεις μας.

Μέχρι πριν μερικές εβδομάδες, το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει ως το τέλος της χρονιάς, αλλά απ’ ότι φαίνεται, καταλήγει για τις αρχές του 2022. Παρ’ όλα αυτά, μπορείτε να δοκιμάσετε το demo που υπάρχει στη σελίδα του Steam, αν κατά πάσα πιθανότητα, θα απέχει αρκετά από τελικό προϊόν.

UNIVERSE 25 (20/09/2021) – The Northern Bureau

Πρόκειται για ένα one-man project, του κ. Martyn Norman, το οποίο έχει υποστεί μερικές αναβολές ως τώρα, με την τελευταία να κάνει λόγο για οριστική κυκλοφορία στις 20 Σεπτεμβρίου του 2021.

Σύμφωνα με το παιχνίδι, βρισκόμαστε στο 2035, σε μια δυστοπική κοινωνία όπου (κλασικά) κυβερνά ένα απολυταρχικό καθεστώς, με τον πρωταγωνιστή John Smith να εργάζεται ως υπάλληλος στο τμήμα αδειοδότησης. Κατά τη διάρκεια ενός τυπικού ελέγχου, διαπιστώνει ότι κάτι σάπιο σέρνεται στα ενδότερα του καθεστώτος, καθώς ανακαλύπτει ότι πραγματοποιούνται διαφόρων ειδών περίεργα/παράνομα πειράματα. Σύμμαχος στην προσπάθεια του να εξιχνιάσει την υπόθεση είναι η συσκευή Loophole, η οποία του επιτρέπει να τηλεμεταφέρεται σε διαφορετικές τοποθεσίες, αλλά και σε εναλλακτικά σύμπαντα.

Το Universe 25 δείχνει για ένα αρκετά μεγαλεπήβολο σχέδιο, όντας παραγωγή ενός και μόνο ατόμου, καθώς θα περιλαμβάνει πάνω από χίλιες γραμμές διαλόγων και περισσότερες από τριάντα τοποθεσίες. Μένει να δούμε αν θα γίνουν πράξη, σε λιγότερο από ένα μήνα από τώρα.

LONE McLONEGAR (04/11/2021) – Sonomio Games/Flynn’s Arcade

Περνάμε σε ένα ακόμα «γουέστερν», μόνο που σε αντίθεση με το Rosewater, το Lone McLonegar της Sonomio Games επιλέγει την πλήρως χιουμοριστική προσέγγιση της εποχής.

Ήρωας είναι ο φερώνυμος μουσάτος παράνομος, ο οποίος τον τελευταίο καιρό είναι εκτός φόρμας και βρίσκεται πολύ χαμηλά στη λίστα των πιο καταζητούμενων παρανόμων. Αντίθετα, ο άσπονδος εχθρός του, ο Bragg Badass, φιγουράρει πρώτος και καλύτερος (ή χειρότερος, όπως το πάρει κανείς) και αυτό είναι κάτι που αδυνατεί να επιτρέψει στον εαυτό του.

Συνεπώς βάζει ως στόχο της ζωής του να ληστέψει την ασφαλέστερη τράπεζα της Άγριας Δύσης, γεγονός που εγγυημένα θα τον φέρει στην κορυφή της λίστας. Ύψιστη τιμή για έναν παράνομο!

Το Lone McLonegar δείχνει να τικάρει όλα τα σωστά κουτάκια, όντας ένα καθαρόαιμο point ‘n’ click adventure, γεμάτο χιούμορ, ιδιαίτερο στυλ γραφικών και πολλές εκπλήξεις. Ο Νοέμβριος δεν είναι μακριά, οπότε αναμένουμε ένα ακόμα ποιοτικό adventure από την Ιβηρική χερσόνησο.

TIDESHELL KEEPER (Q1 2022) – Tideshell Studio

Ένα ακόμα ενδιαφέρον adventure που πρόκειται να σκάσει μύτη μέσα στους επόμενους μήνες, από τη Κοπεγχάγη αυτή τη φορά. Το Tideshell Keeper διηγείται την ιστορία της νεαρής Noon, η οποία εδώ και κάμποσα χρόνια ακούει την ηλικιωμένη γιαγιά της να μιλάει ασταμάτητα για τον ερχομό ενός πελώριου παλιρροιακού κύματος που θα καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά του.

Στην προσπάθειά της να αποφύγει τη «μίρλα» της, η Noon παίρνει το προσωπικό της υποβρύχιο (!) και σαλπάρει στα ανοιχτά για ψάρεμα, με το οποίο όμως ατυχώς εγκλωβίζεται σε μια απομακρυσμένη πόλη. Εκεί προσπαθώντας να επιστρέψει στο σπίτι της και κατόπιν της επικοινωνίας της με τους κατοίκους της πόλης, σιγά-σιγά συνειδητοποιεί ότι το λόγια της γιαγιάς δεν ήταν ακριβώς παραλήρημα όπως πίστευε.

Εικαστικά, το Tideshell Keeper δείχνει εξαιρετικό, με το χαρακτηριστικό στυλ σχεδίασης των χαρακτήρων να κερδίζει άνετα τις εντυπώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, το παιχνίδι δε νοθεύει τα δοκιμασμένα υλικά της κλασικής point ‘n’ click συνταγής, η οποία όμως θα περιλαμβάνει και γρίφους που η βάση τους θα στηρίζεται στον τρόπο εκμάθησης μιας κανονικής γλώσσας. Εξάλλου, το Tideshell Keeper ενσωματώνει μια δική του διάλεκτο, ονόματι Drift, την οποία οφείλουμε να αφομοιώσουμε – το πως ακριβώς θα ενσωματωθεί στον πυρήνα του παιχνιδιού, είναι κάτι που θα μάθουμε με την κυκλοφορία του.

Αυτή αναμένεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022, χωρίς να έχει οριστεί κάποια τελική ημερομηνία, οπότε οι πιθανότητες καθυστέρησης είναι απολύτως υπαρκτές.

1 2Επόμενη σελίδα

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Συντάκτης-λάτρης των action, shooter, adventure, RPG’s και ενίοτε racing παιχνιδιών, προτιμά κυρίως το single-player gaming. Που και που ξεσπάει σε κανά multi, αλλά δεν το παρακάνει κιόλας.

16 Comments

  1. Ομολογώ ότι το PRIM με λύγισε και το στήριξα στην kickstarter καμπάνια του οπότε έχω καλό συναίσθημα γι’ αυτό. Πολύ ενδιαφέροντα και τα υπόλοιπα παιχνίδα του άρθρου. Αν μπορώ να συμβάλλω με κανά δυο που έχει πιάσει και το δικό μου ραντάρ.
    [MEDIA=steamstore]979480[/MEDIA]
    [MEDIA=steamstore]1532710[/MEDIA]
    [MEDIA=steamstore]1108170[/MEDIA]
    [MEDIA=steamstore]1426010[/MEDIA]
    [MEDIA=steamstore]1432100[/MEDIA]
    [URL unfurl=”true”]https://store.steampowered.com/app/1161170/The_Rewinder/[/URL]

  2. Ευχαριστούμε για την μερακλίδικη ενημέρωση! Δυστυχώς κανένα άλλο μη-ειδικευμένο σε adventures site δεν θα έγραφε παγκοσμίως τέτοιο άρθρο. Βάστα γερά RQ!

    Εγώ περιμένω πως και πως τα Saint Kotar (έπαιξα το demo και το βρήκα πολύ πιο adventure, από απλά C&C παιχνίδι) , το Near Mage (το Gibbous τα σπασε!!! ) και το Firmament της Cyan που δεν αναφέρει ο φίλτατος Sephir, απ’ ότι κατάλαβα γιατί δεν είναι point & click.

  3. Υπάρχει κι αυτό που νομίζω είχε αναφερθεί κάπου εδώ μέσα αλλά βαριέμαι τώρα να ψάξω τι και πως

    [MEDIA=steamstore]1116480[/MEDIA]

    Επίσης χθες ο δημιουργός των To The Moon και Finding Paradise ανακοίνωσε την επικείμενη κυκλοφορία αυτού του side project που συνδέεται χαλαρά με το ίδιο σύμπαν:

    [MEDIA=steamstore]1182620[/MEDIA]

  4. Λοιπόν, τελείωσα τα demos.

    Το Prim είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Εκπληκτική ποιότητα στο ντέμο ακόμη, θεωρώ πως θα είναι φαβορί για Adventure της Χρονιάς του ’22. Εκπληκτικά γραφικά, animation, ομιλίες, ωραίοι γρίφοι, μερακλίδικο σενάριο…όπως είπε και ο Σύντροφος Γερμανός : ‘Φανταστείτε αν ο Terry Pratchett είχε γράψει το Monkey Island, εμπνεόμενος από την Ελληνική μυθολογία.’ Ο χαρακτηρισμός ταιριάζει γάντι σε όσα είδα στο ντέμο.

    Το Sundew ατμοσφαιρική ρετροπιξελούμπα, σίγουρα θα τιμηθεί, η τελική του ποιότητα θα φανεί.

    Το Watch Over Christmas το έβαλα κατενθουσιασμένος μετά τις πολύ θετικές εντυπώσεις που μου άφησε το Not Another Weekend, αλλά δυστυχώς μου φάνηκε υπερβολικά παιδικό, παρά τις σαφέστατα ανεβασμένες αξίες της παραγωγής του.

  5. Το Brassheart δυστυχώς μοιάζει παρατημένο. Updates δεν υπάρχουν, ενώ έχει μείνει με αναμενόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας το 2020…

    Στα υπόλοιπα:

    Ultra Strangeness θυμίζει Armikrog, αρκετά ιδιαίτερο, δε μου κάνει ιδιαίτερο κλικ.

    Tormentum 2 ΟΚ, στη λίστα και αυτό.

    Drifter φαίνεται ενδιαφέρον, πολύ πιξελούμπα βέβαια, αλλά θα το ξεπεράσουμε.

    The Last Crown: Blackenrock, ευτυχισμένο το 2030.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL