LATEST NEWS

H Valve ετοιμάζει handheld κονσόλα;

Steamboy?

Οι ψίθυροι ότι η Valve ετοιμάζει κάτι καινούριο στον χώρο του hardware συνεχίζονται και ο δημιουργός του γνωστού site SteamDB παρατήρησε μερικές ενδιαφέρουσες αναφορές στην database του Steam.

Στα έγκατα του Steam υπάρχουν πολλαπλές αναφορές σε μια συσκευή με την κωδική ονομασία “Neptune” και επίσημο όνομα “SteamPal”. Υπάρχει επίσης αναφορά σε “SteamPal Games” (πιθανώς η λίστα των παιχνιδιών που θα υποστηρίζει η μυστηριώδης συσκευή) και ορισμένες από τις λειτουργίες της περιλαμβάνουν “quick access menu”, “power settings” και -η πιο δυνατή ένδειξη ότι πρόκειται για φορητή συσκευή- “airplane mode”. Με δεδομένο ότι σε πρόσφατη ομιλία του σε σχολείο ο Gabe Newell άφησε να εννοηθεί ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε νέα για πιθανή παρουσία του Steam σε κονσόλες, η λογική λέει ότι πλέον έχει συγκεντρωθεί αρκετός καπνός ώστε να υποθέσουμε ότι υπάρχει και φωτιά. Θυμίζουμε ότι η Ε3 και το Summer Game Fest έρχονται σε μερικές εβδομάδες οπότε ίσως μάθουμε περισσότερα σχετικά σύντομα.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

26 Comments

  1. Εξαιρετικά νέα αν όντως αληθεύει αυτό. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι έχουν αρκετό ρευστό ώστε να υποστηρίξουν ένα δυνατό R&D για να βγάλουν κάτι εφάμιλλο του Switch που θα περιέχει όλο το Steam Library (με κάποιες εκπτώσεις στις προσδοκίες – δεν περιμένω να τρέξει DOOM 144 fps χωρίς να γίνεται ψηστήρι). Οι πρώτες απόπειρες (Steam controller) δείχνουν ότι δεν έχουν αποκλειστικό γνώμονα το κομμάτι της ισχύος (που είναι λίγο-πολύ φιξαρισμένο) αλλά θέλουν να καινοτομήσουν και σε ζητήματα User Input (haptics κτλ).

    Ελπίζω να έχουν σωστό λειτουργικό αυτήν την φορά. Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον. Και τρόμο, όσο βλέπω την εικόνα του χίππυ-νεοζηλανδού Gabe.

  2. Ωραία όλα αυτά, αλλά το παιχνίδι παίζεται και χάνεται στο κόστος αυτού του hardware. Αν το δίνουν φθηνά για να προωθούν πωλήσεις από το steam κάτι θα γίνει. Δηλαδή δεν θα με χάλαγε να δώσω 200-250€ για ένα φορητό που θα παίζει τα παιχνίδια του library μου και αμαλαχει να το κοτσάρω σε οθόνη/tv με πληκτρολόγιο και ποντίκι.
    Ειδικά από την στιγμή που το gaming PC στο σπίτι είναι πρακτικά ο κοινόχρηστος υπολογιστής και μπορεί να δουλεύει η σύζυγος σε αυτό για ώρες.
    Δεν με νοιάζει αν θα κάνω παραχωρήσεις, έχω backlog για όλα τα ύψη και τα βάθη του gaming.

  3. Η πορεία που χάραξε το Switch πιστεύω είναι μονόδρομος.

    Θέλεις μία αξιοπρεπή κονσόλα που να τρέχει ευχάριστα παιχνίδια σε handheld και αν θέλεις να την βάλεις στο docking station για να κουμπώνει στην τηλεόραση. Αν μία τέτοια κονσόλα κοστίζει παραπάνω από το Switch, με την προϋπόθεση ότι έχει βέλτιστη θερμική συμπεριφορά, δεν με χαλάει να πληρώσω κατιτίς παραπάνω. Ο λόγος είναι επειδή είμαι ήδη πελάτης και έχω μία τεράστια βιβλιοθήκη που μπορώ να εκμεταλλευτώ από αυτήν την αγορά. Για κάποιον που αποφασίζει για την πρώτη του κονσόλα οι επιλογές είναι εύλογα πολύ πιο ανοιχτές και διαφορετικές.

    Σε γενικές γραμμές η Valve έχει θέσει θεμέλια ώστε να κάνει μεγάλο μπάσιμο στην αγορά κονσολών με ένα πολύ δυνατό οικοσύστημα (family sharing, library, etc.) αλλά τα έχει αφήσει τα περισσότερα σε μία βαλτώδη κατάσταση proof-of-concept καθώς δεν εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες στο έπακρο. Ελπίζω να δούμε κάτι όμορφο και βιωσιμότερο από τα Steamboxes.

  4. [QUOTE=”Adhan, post: 570881, member: 102612″]
    Μεγάλη χαμένη ευκαιρία να μην την ονομάσουν GabeCube.
    [/QUOTE]
    το googlαρα, δεν απογοητεύτηκα

    [ATTACH type=”full” alt=”gabecube.jpg”]2000[/ATTACH]

    [ATTACH type=”full” alt=”cubecasemod02-550×412.jpg”]2001[/ATTACH]

    [URL unfurl=”true”]http://thecomingzombieapocalypse.blogspot.com/2012/03/valve-said-to-be-working-on-secret.html[/URL]

  5. Το πιθανότερο είναι πως θέλουν τα franchises τους να τρέχουν σε αυτό το ‘mobile υβρίδιο’. Ντότες, Καουντερ-στραϊ και λοιπές αηδίες για αφηνιασμένους νεανίες. Με κατάλληλο μάρκετινγκ, μπαίνουν δυναμικά στην F2P αγορά και μαζεύουν αδιανόητα χοντρό χαρτί.

  6. linux? the possibilities are endless!!!

    Μακάρι να αρχίσουμε να βλέπουμε περισσότερα παιχνίδια και με linux support, τι στο διάολο κοτζάμ valve περίεργο μου φαινόταν που δεν είχε τραβήξει τον κόσμο που θα μπορούσε τότε με το άλλο το μαραφέτι.

  7. [QUOTE=”Northlander, post: 570932, member: 102592″]
    Για να δούμε αν θα προτείνουν μια λύση ή θα έχουν πολλές υλοποιήσεις.
    [/QUOTE]

    Ελπίζω το πρώτο, για να είναι όσο πιο απλό γίνεται. Ίσως εκδόσεις με μεγαλύτερο δίσκο αλλά ελπίζω πως το hardware θα είναι σταθερό.

  8. [QUOTE=”Northlander, post: 570932, member: 102592″]
    αν θα προτείνουν μια λύση ή θα έχουν πολλές υλοποιήσεις.
    [/QUOTE]
    Το να μπορεί ο καθένας να φτιάξει μια δική του υλοποίηση δεν είναι το πρόβλημα και εγώ το θεωρώ πολύ καλό. Το να μην υπάρχει όμως η μία υλοποίηση τής Valve με την σφραγίδα τής Valve και τα όλα της και να προστατεύει τα λογότυπά της κλπ και όχι απλά σαν πειραματική έκδοση αυτό είναι το πρόβλημα.

  9. Όταν εννοώ πολλαπλή υλοποίηση, εννοώ προφανώς να έχει περάσει το QC της Valve (αλλιώς δεν έμαθε από τα λάθη με τα ΟΕΜ Steamboxes) αλλά να έχει διαφορετικές εκδόσεις (ισχύς, μπαταρία, οθόνη). Σε θέματα λογισμικού ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Αν καταφέρει να βγάλει παιχνιδομηχανή που να είναι παραμετροποιήσιμη μαγκιά της.

  10. [QUOTE=”Northlander, post: 570935, member: 102592″]
    Όταν εννοώ πολλαπλή υλοποίηση, εννοώ προφανώς να έχει περάσει το QC της Valve
    [/QUOTE]
    Εγώ εννοώ κάτι ακόμα πιο αυστηρό. Εννοώ ότι πρέπει να υπάρχει μία και μόνο υλοποίηση από την ίδια την Valve και μόνο αυτή να έχει το όνομα.

    Αν μπορεί να φτιάξει ο καθένας κάτι δικό του με το δικό του όνομα αλλά συμβατό αυτό δεν είναι το πρόβλημα.

  11. Αν πάρουμε ως δείγμα τα Steamboxes και το SteamOS, λογικά θα είναι παραμετροποιήσιμα. Το SteamOS είχε επιλογή για να βγεις στο desktop του Debian και τα Steam Machines μπορούσες να τα φορμάρεις και να βάλεις Windows. Φαντάζομαι πως κάπου θα υπάρχουν advanced settings για αυτούς που θα θέλουν να το πειράξουν.

  12. [QUOTE=”Admiral, post: 570942, member: 102598″]
    RDNA2, 512 GPU cores.
    [/QUOTE]
    [QUOTE=”nitro912gr, post: 570938, member: 102594″]
    400κατοστάρικα ακούγεται hard sell πάντως.
    [/QUOTE]
    βρές μου μια κάρτα γραφικών (μόνο η κάρτα γραφικών) εξίσου σύγχρονη στα ίδια λεφτά.

  13. [QUOTE=”lucinos, post: 570943, member: 103665″]
    βρές μου μια κάρτα γραφικών (μόνο η κάρτα γραφικών) εξίσου σύγχρονη στα ίδια λεφτά.
    [/QUOTE]
    [URL unfurl=”true”]https://www.skroutz.gr/s/24662008/Microsoft-Xbox-Series-S.html[/URL]

    Δεν ανταγωνίζεται ένα full blown pc αλλά τις κονσόλες και είναι κιόλας το μισό του μισού.

    btw μην τρελαίνεσαι με τα νούμερα η 5500ΧΤ μια γενιά πίσω έχει 1408 cores. Και δεν βλέπω γιατί να συγκρίνουμε τιμές scalpers με πόσο θα ήταν οι κανονικές τιμές που ελπίζουμε θα έχουν επιστρέψει τότε που θα βγει και αυτό.

  14. [QUOTE=”nitro912gr, post: 570944, member: 102594″]
    Δεν ανταγωνίζεται ένα full blown pc αλλά τις κονσόλες
    [/QUOTE]
    Όπως το βλέπω εγώ δεν ανταγωνίζεται ούτε τις κονσόλες. Είναι εντελώς άλλη κατηγορία.

    Την «κονσόλα» μπορείς να την έχεις μόνο στο σαλώνι και είσαι δεμένος στο οικοσύστημά της. Το πιο κοντινό χρηστικά σαν παιχνιδομηχανή είναι το switch.

    Το μαραφέτι που όσο κατάλαβα ετοιμάζει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν φορητή κονσόλα (πράγμα που δεν κάνουν τα xbox και ps) και επίσης αν θα μπορώ να εγκαταστήσω Arch το βρίσκω πιο βολικό από λάπτοπ και εξίσου οικονομικό με μίνι πισί (πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε μίνι πισί, μιλάμε για απίστευτα ανώτερη κάρτα γραφικών από τις ενσωματωμένες ίντελ.. Απλά βρίσκεις ένα μικρό πληκτρολόγιο με 10 ευρώ και βουαλά έχεις ένα λάπτοπ ή το συνδέεις με με μια οθόνη και βουαλά έχεις μίνι πισί. Σε όλα αυτά είναι ασυναγώνιστο αρκεί να μπορώ να εγκαταστήσω το λειτουργικό μου.

  15. Video με ανάλυση του πιθανού hardware:

    [MEDIA=youtube]NfNFBXI1VSQ[/MEDIA]

    Αν οι φήμες είναι ακριβείς (πάντα να θυμόμαστε αυτό το αν) τότε το τσιπ ενδεχομένως θα προσφέρει υπερδιπλάσια απόδοση στα ίδια watt σε σχέση με τις υπάρχουσες συσκευές.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL