SPECIALS

Τα Πιο Αναμενόμενα Games του 2021

Πολλοί τίτλοι, για όλα τα γούστα.

Αφού εξετάσαμε τα καλύτερα για εμάς παιχνίδια του 2020 και αφού είχαμε το απαραίτητο errata σε αυτήν τη λίστα ήρθε η ώρα να ανοίξουμε τη χρονιά με τους τίτλους που θα διεκδικήσουν το χρόνο μας. Ξεκινάμε με το απαραίτητο disclaimer: εξετάζουμε τους τίτλους που έχουν πιστοποιημένα και επίσημα ανακοινωθεί για το τρέχον έτος και (άνευ απροόπτου ή 7ης ανακατανομής στο studio του Bloodlines 2) αναμένεται να κυκλοφορήσουν. Επομένως τίτλοι που είμαστε αρκετά ενημερωμένοι ότι κατά 99% θα κυκλοφορήσουν το 2021 αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, δεν θα παρουσιαστούν (π.χ. Hollow Knight: Silksong). Άλλωστε, αν κάτι μας δίδαξε το 2020 είναι ότι όταν κάνεις σχέδια οι αεροπορικές πάντα θα ακυρώνουν τελευταία στιγμή έχε στο νου σου τον ιό.

VAMPIRE THE MASQUERADE: BLOODLINES 2

https://www.youtube.com/watch?v=j6dTGZ11v7U

Παύλος Γεράνιος: Ας ξεκινήσουμε με το οφθαλμοφανές. Αν περιμέναμε το Bloodlines 2 ως τον πανάξιο διάδοχο του πολύπαθου cult διαμαντιού – RPGάρας που κυκλοφόρησε η Troika Games το 2004, πλέον το περιμένουμε για να δούμε αν θα καταφέρει να ξεπεράσει σε meme-generation το μεγάλο ανταγωνιστή που όλοι φοβούνταν, το Cyberpunk 2077. Αν οι gaming θεοί έχουν αρκετό χιούμορ, έπειτα από όλες αυτές τις παραιτήσεις και ανακατατάξεις στη Hardsuit Labs (developer) του Bloodlines 2 οφείλει να βγει το πλέον ολοκληρωμένο RPG από την πρώτη μέρα, πράγμα που δεν ήταν το Cyberpunk.

Κώστας Καλλιανιώτης: Ξεκίνησε με τόσες προσδοκίες, και έχει καταντήσει ανέκδοτο πλέον. Σίγουρα κάτι πήγε ΠΟΛΥ στραβά στη διάρκεια της δημιουργίας του Bloodlines 2, και αργά ή γρήγορα θα μάθουμε τι ακριβώς. Προς το παρόν όμως, παραμένει να επαληθευτεί το αν η εκδότρια Paradox έμαθε από τα όποια λάθη της, το αν θα καταφέρει ΟΝΤΩΣ να κυκλοφορήσει το BL2 μες στο 2021, και, αν ναι, το αν θα είναι αξιοπρεπές ως game αλλά και ως διάδοχος του θρυλικού Bloodlines της Troika. Εδώ θα είμαστε να τα δούμε και να τα πούμε όλα.

Παναγιώτης Μητράκης: Έχοντας αρχικά υψηλές προσδοκίες για το συγκεκριμένο, πλέον έχουν βουλιάξει στο ναδίρ. Ο αναβρασμός στην ομάδα ανάπτυξης και η φυγή σημαντικών ατόμων που έφερναν την εμπειρία τους από το αρχικό παιχνίδι, ομολογουμένως σκότωσαν το hype. Συνεπώς κρατάω μικρό καλάθι, με την ελπίδα ότι παρά το προβληματικό development, να είναι έστω αξιόλογο.

Αλέξανδρος Γκέκας: Πολύ βαρύ όνομα και απομένει να δούμε αν οι developers μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος. Το πρόβλημα με πολλά projects που επιχειρούν να αναβιώσουν ένα classic είναι ότι σπάνια υπάρχει consensus σχετικά με το τι ακριβώς έκανε το αρχικό παιχνίδι ξεχωριστό, οπότε δεν με εκπλήσσει η αναταραχή στο development. Ας είναι, θα παραμείνω αισιόδοξος και θα συνεχίσω να ελπίζω σε ένα ακόμα διαμάντι, και ας είναι ακατέργαστο.

Ηλίας Ιακωβόπουλος: Το βάρος του ονόματος αλλά και τα νέα που φτάνουν στις οθόνες μας από την Hardsuit Labs μου φέρνουν στο μυαλό το φιάσκο του Duke Nukem. Η αλήθεια είναι ότι κρατάω πολύ μικρό καλάθι για το συγκεκριμένο όσον αφορά την ποιότητά του. Πιστεύω όμως ότι θα μας δικαιώσουν τα κουτσομπολιά για την παραγωγή του και τα memes που θα προκύψουν. Ευελπιστώ τουλάχιστον να έχει μία καλή βαμπιροϊστορία.

Γιώργος Δεμπεγιώτης: Λιλιπούτειο καλάθι μετά τα τελευταία γεγονότα που οδήγησαν στην αποχώρηση βασικών στελεχών της εν λόγω προσπάθειας. Δυστυχώς οι οιωνοί είναι κακοί για το νέο Bloodlines, αν και ομολογουμένως είμαι πολύ περίεργος για το τελικό αποτέλεσμα. Ίδωμεν.

S.T.A.L.K.E.R. 2

ΑΓ: Είναι πολύ δύσκολο να εκφράσω με λόγια τα συναισθήματα που ένιωσα παίζοντας το Shadow of Chernobyl. Ορισμένες φορές ένα παιχνίδι καταφέρνει να κάνει το τέλειο “κλικ” στο μυαλό σου και το θυμάσαι για πάντα. Δεν μπήκα απλά στον κόσμο του παιχνιδιού, βυθίστηκα σε αυτόν. Δεν έχω ιδέα τι θα πρέπει να περιμένω από αυτό το sequel αλλά αμφιβάλλω αν είναι εφικτό να βγάλει την ίδια μαγεία. Ίδωμεν.

ΚΚ: *insert random CHEEKY BREEKY meme*

ΗΙ: Μετά την πρώτη “τριλογία” κι αφού δεν είχαμε και πολύ κίνηση αναφορικά με μελλοντικές περιπέτειες στην ραδιενεργή ζώνη, πίστεψα ότι μάλλον το STALKER ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Να όμως που κάποια όνειρα βγαίνουν αληθινά. Τα συγκεκριμένα παιχνίδια μου άρεσαν τόσο πολύ που αν άλλαζαν απλώς το σενάριο και κρατούσαν τα πάντα ίδια, με κάποιες μικροδιορθώσεις και προσθήκες, θα ήμουν απολύτως ικανοποιημένος!

ΠΜ: Ένα από τα σπουδαιότερα και πιο ατμοσφαιρικά παιχνίδια που υπήρξαν, αποκτά συνέχεια. Όπως είπε κι ο Αλέξανδρος, όποιος έχει βιώσει τα παιχνίδια της σειράς, δεν τα ξεχνά ποτέ. Αν και λίγοι συντελεστές των προηγούμενων επεισοδίων παραμένουν στην ομάδα ανάπτυξης από την Ουκρανία, το hype μου δύσκολα μετριάζεται λόγω ΛΑΤΡΕΙΑΣ της σειράς. Δε βλέπω τη στιγμή να φορέσω τον εξοπλισμό μου και να μυρίσω στον αέρα τη σκουριά και το γρασίδι της Ζώνης.

RESIDENT EVIL: VILLAGE

ΠΜ: Εδώ gameplay, εκεί gameplay, που ‘ναι το gameplay (γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποια μικρά αποσπάσματα αλλά μιλάω για ενιαίο υλικό που θα αναδεικνύει τα στοιχεία του τίτλου); Στο hackάρισμα που είχε γίνει στην Capcom πριν λίγο καιρό, μεταξύ άλλων διέρρευσε και η κυκλοφορία του παιχνιδιού που τοποθετείται τον ερχόμενο Απρίλιο. Βέβαια εν μέσω πανδημίας πολλά αλλάζουν, αλλά το πιθανότερο είναι πως σύντομα θα έχουμε νεότερα από το παιχνίδι. Κατά τ’ άλλα φαίνεται να ακολουθεί τη gameplay νοοτροπία του υπερεπιτυχημένου έβδομου μέρους και για μένα είναι εύκολα μέσα στους πιο αναμενόμενους τίτλους της χρονιάς.

ΓΔ: Παιχνίδια τρόμου που να μου αρέσουν πολύ σπανίζουν, αλλά η σειρά Resident Evil μου έχει κάνει αρκετά κλικ, χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου φανατικό οπαδό. Οι πρώτες εντυπώσεις από το RE: Village δείχνουν ότι πρόκειται για ένα τίτλο που καλό θα ήταν η συλλεκτική του έκδοση να συνοδεύεται από κάποιο εσώρουχο, για παν ενδεχόμενο. Αναμένεται με ενδιαφέρον, ιδίως μετά το καλό σερί που διατηρεί η Capcom τελευταία.

LITTLE NIGHTMARES 2

ΠΜ: Ένας από τους λίγους τίτλους της λίστας για τον οποίο έχουμε επίσημα ημερομηνία κυκλοφορίας. Το πρώτο Little Nightmares ήταν ένα άρτιο puzzle-platform, στα πρότυπα των Limbo και Inside, με μία δυνατή abstract horror θεματική που έχει τις ρίζες της στην Ανατολή (αν και επίσης Σουηδοί οι δημιουργοί). Η ατμόσφαιρα στο sequel φαίνεται δυνατή και τα «ιδιαίτερα» σκηνικά του ανεβάζουν την ανατριχίλα στο… 11. Υπομονή ένα μήνα λοιπόν για να δούμε τι διεστραμμένες εκπλήξεις μας επιφυλάσσει.

THE MEDIUM

ΠΜ: Αποτελεί αίνιγμα το πως θα είναι το παιχνίδι τελικά, καθώς φαίνεται να παρεκκλίνει από την κλασσική συνταγή των προηγούμενων παιχνιδιών της Bloober Team. Έχουμε μέσα μουσική του πολύ Akira Yamaoka, αρκετά puzzles που βασίζονται στην εναλλαγή μεταξύ δύο πραγματικοτήτων και φυσικά το horror υπόβαθρο για το οποίο είναι γνωστοί οι Πολωνοί (βλ. Blair Witch, Layers of Fear 2 κλπ.). Το concept ιντριγκάρει, υπομονή μέχρι το τέλος του μήνα για να δούμε αν πρόκειται περί ενός Interactive Storytelling τίτλου ή κάτι περισσότερου.

ΓΔ: Κατά κύριο λόγο, οι παραγωγές της Blooper Team είναι περισσότερο interactive storytelling (όπως σωστά αναφέρει ο Πάνος) παρά παιχνίδια με “πραγματικό” και ουσιώδες gameplay. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι το Medium θα προσφέρει κάτι διαφορετικό, μακάρι να διαψευστώ πανηγυρικά, γιατί η ιδέα που υιοθετεί είναι όντως καλή.

DEATHLOOP

ΠΓ: Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω καταλάβει ακριβώς πώς θα είναι δομημένο το DEATHLOOP. Λίγη σημασία έχει κιόλας. Η Arkane Studios έχει δείξει ότι κατέχει τους μυστικούς παπύρους για το σωστό level design αλλά και αφήγηση: Dishonored (Πρώτο και Δεύτερο), το απλά αριστουργηματικό από κάθε άποψη Prey, το ίδιο της το ξεκίνημα με το Arx Fatalis. In Arkane, I trust.

ΚΚ: Απηχώ τις σκέψεις του Παύλου ως προς το ότι… δεν μπορώ να πω πως ξέρω τι ακριβώς θα είναι το Deathloop ή τι θα πρέπει να περιμένω από αυτό. Ισχύει όμως παράλληλα και πως… “βλέπεις Arkane, είναι καλό”. Μπορεί για τον Χ ή τον Ψ λόγο το Prey και το Dishonored 2 να μην έλαβαν της αποδοχής που τους άξιζε όσον αφορά τις τελικές πωλήσεις τους, αλλά ειδικά το δεύτερο εξακολουθεί να παραμένει ένα εξαιρετικό game, και, για εμένα προσωπικά, ένα από τα καλύτερα games των τελευταίων ετών (έχω αρθρογραφήσει ήδη, άλλωστε, πάνω στο θέμα). Οτιδήποτε αποσκοπεί στο να μεταδόσει έστω και ένα μέρος του μεγαλείου του, είναι καλοδεχούμενο όσον αφορά εμένα.

ΓΔ: Ο βασικότερος λόγος της προσθήκης του Deathloop στη wishlist μου είναι η Arkane Studios. Από εκεί και πέρα μένει να δούμε επακριβώς περί τίνος πρόκειται, γιατί σαφώς δεν αναφερόμαστε σ’ ένα τυπικό FPS, αλλά για κάτι…παραπάνω.

HOOD: OUTLAWS & LEGENDS

ΠΓ: Ένας από τους πλέον ενδιαφέροντες online τίτλους μικρών ομάδων υπόσχεται να κυκλοφορήσει φέτος. Το HOOD: Outlaws & Legends αποτελεί ιδιότυπο πάντρεμα PvPvE, όπου ομάδα παικτών κοιτάζει να φέρει εις πέρας την αποστολή της, χρησιμοποιώντας παράλληλα το περιβάλλον για να προκαλέσει εμπόδια σε αντίπαλη ομάδα. Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, μένει να δούμε την υλοποίησή της. Περισσότερα για το παιχνίδι μπορείτε να δείτε και στην αντίστοιχη συζήτηση της κοινότητάς μας.

1 2Επόμενη σελίδα

Παναγιώτης Μητράκης

Τέκνο των 80's, ξεκίνησε τη gaming πορεία του με coin-ops και το κλασικό Game Boy. Ξαπόστασε στο αγαπημένο του SNES και ήρθε σε επαφή με το PC gaming το 1998, με παιχνίδια-σταθμούς όπως Half-Life και Baldur's Gate. Δε λέει όχι σε (σχεδόν) κανένα είδος αλλά έχει μια προτίμηση σε RPG και survival horror και προσπαθεί να μυήσει κι άλλους στα Silent Hill, τα S.T.A.L.K.E.R. και τις δημιουργίες της Looking Glass και της Obsidian.

10 Comments

  1. Προσωπικά, μαζί με το Deathloop γιατί Arcane, έχω τα 12 minutes και Gamedec, αν και δεν ξέρω αν μπορούν να μπουν στην λίστα αφού λένε 2021, αλλά όχι συγκεκριμένη ημερομηνία. Επίσης το Biomutant και το Sable κυρίως από περιέργεια για να δω τι ακριβώς θα παίζει.

  2. ΡΕ FAR CRY 6 KAI OUTLAST TRIALS ΡΕ..

    [QUOTE=”maximum armor, post: 559784, member: 104076″]
    O Hitman μιλάει στο trailer; Επειδή η φωνή του δεν είναι αυτή.
    [/QUOTE]

    Όχι, αλλά δε μπορώ να πω ποιος είναι γιατί θα πρέπει μετά να με σκοτώσω. Τον δείχνει και στο τρέηλερ την ώρα που μιλάει πάντως.

  3. “εξετάζουμε τους τίτλους που έχουν πιστοποιημένα και επίσημα ανακοινωθεί για το τρέχον έτος και (άνευ απροόπτου ή 7ης ανακατανομής στο studio του Bloodlines 2) αναμένεται να κυκλοφορήσουν”

    [IMG]https://c.tenor.com/-P-xeHYEY9QAAAAd/sad-pablo-lonely.gif[/IMG]

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL