Reply To: Official Off-Topic Thread

#416255
NorthlanderNorthlander
  • Υπουργός Ανάπτυξης
  • Posts: 13280
Offline
Replies: 13280
Been thanked: 295 times

Πολλά πράγματα διαπιστώνουμε, αλλά όταν σου τα υποδεικνύουμε είτε κρατάς καθρεφτάκι είτε τα αγνοείς. Όπως το κυκλοθυμικό, αστείο, πεντάχρονο του παραδείγματος που επέλεξες να το περιορίσεις ως κωμικό (ως τέτοιο παράδειγμα ήθελα να το φέρω), αντί να αποκομίσεις το ουσιώδες (το οποίο ήταν και σοβαρό). Θεωρείς ότι δεν συμβαίνει έτσι, αλλά ο τρόπος γραφής σου και οι αντιδράσεις σου όταν υποδεικνύεται το λάθος δείχνουν το αντίθετο. Υιοθετείς αμυντικοεπιθετική στάση (ναι, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση… στο σκάκι, όχι στις ψηφιακές, διαπροσωπικές σχέσεις), αρχίζεις και ξετινάσεις την μπάνκα με strawman arguments και στο τέλος τα πράγματα δεν παίρνουν τη μορφή του exasperated, αλλά ultra escalated. Τονίζω ότι αυτό δεν μπορεί να εκληφθεί ως τακτική σκέψης προοδευτικού, ανοιχτόμυαλου ανθρώπου ανεξαρτήτως του τι πιστεύει πχ. για τη θετοτοκία (gender neutrality, SJW4Life) ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Αυτό είναι που σου είπαν 5 άτομα παραπάνω (Myrmidon, Adhan, grotenfrod, Brother Bruce, Great0ldOne, Northlander), με διαφορετικούς τρόπους, και επέλεξες πάλι να εστιάσεις σε εμένα και το μικρό μου πόνυ (Applejack <3, λέμε). Δεκτόν.

Ακόμη και αν δεν γράφεις για το Rocket League (κακώς, έχει καλά γραφικά, έστω και αν είναι multiplayer :silly:), πράγματα για τα οποία φέρεσαι να γνωρίζεις ή το πολύ να έχεις μία τριβή εν τέλει εκφράζεις άκρως συντηρητική άποψη. Αυτό συμβαίνει διότι η μεθοδολογία σου είναι εν γένει συντηρητική (είναι εκεί για να “συντηρήσει/διατηρήσει” την άποψη, όχι για να την προκαλέσει). Δεν θα σε αλλάξει ο άγνωστος, κακός admin Νορ8 – ούτε είναι αυτός ο σκοπός του, σεβόμενος την ατομικότητα και τα χούγια του καθενός (αφού και αυτός έχει) -, αλλά αν ποτέ έχεις όρεξη, ακολούθησε τη συμβουλή του ΒΒ και ξαναδιάβασε τα γραπτά σου. Από την αρχή. Ήδη σε ένα thread, μέσα σε μία μέρα έπεσες σε μεγαλειώδη αντίφαση (αυτό που έγραψε το f2bnp) και μετά άλλαξες στάση για να δικαιολογήσεις τα γραπτά σου ή τουλάχιστον προσπάθησες να φέρεις τα γραπτά σου σε τέτοια μέτρα ώστε να μην εκτεθείς τόσο. ΟΚ, σεβαστό. Στα μάτια τρίτου, όμως, αυτό μεταφράζεται στην καλύτερη περίπτωση ως πράξη για να προκαλέσει τις εντυπώσεις/ίντριγκες (“αγγίζει τα όρια του flame”) παρά για κάτι που έχει να πει κάτι ουσιώδες (όπως σε μέσες άκρες ανέφερε ο grotenfrod). Στη χειρότερη περίπτωση, μεταφράζεται ως ανωριμότητα αποδοχής του λάθους λόγω πχ. άγνοιας, ή επιμονής να “κερδιθεί” το debate, ή οτιδήποτε… Συστηματική χρήση αυτής της πρακτικής (δεν είναι η πρώτη φορά) οδηγεί σε αγνόηση αυτών που γράφεις διότι δεν θα σε παίρνει κανείς σοβαρά, αφού δεν ξέρει τι να πιστέψει. Εξ'ου και η ερώτηση του f2bnp για πολλαπλές προσωπικότητες. Εν τέλει απομονώνεις εαυτόν από την κοινότητα, και μετά απορείς γιατί όλοι έχουν υιοθετήσει θετοτοκίσει αυτή τη στάση απέναντί σου. Αυτά τα λέω ως (κακός) admin του οποίου το κύριο μέλημα είναι η αρμονία της κοινότητας (μέλημα, όχι επίτευγμα – άλλωστε έχω προβεί σε σωρεία λαθών ουκ ολίγες φορές).

Εγώ κλείνω εδώ. Ούτε προσπαθώ να στην πω, ούτε να σε μειώσω. Ελπίζω μετά το σημερινό να καταλάβεις ότι αυτό που λέω τόσο καιρό ότι έχεις ζητήματα μεταφοράς ύφους και νοήματος στο γραπτό σου λόγο (καθόλου κατακριτέο), οδηγούν σε (μεγάλες) παρεξηγήσεις, κάτι που οφείλεις εσύ να διορθώσεις και όχι πώς σε μεταφράζουν όλοι οι υπόλοιποι.  :salute:

0aa3afb3cbe3468fc6e43e50070b0810.png

@V for thefilis
Νομίζω ο Xen ήταν το τελευταίο (πολυπόθητο) κομμάτι του puzzle που θα ρίξουν.

Τα πνεύματα ήταν ήρεμα προτού δω τον Τζήμερο να παίζει οτιδήποτε. Και τα Άπαντα Ιερών Αγελάδων της κλασσικής μουσικής να ξέρεις, όταν είσαι σκατόψυχος, είσαι σκατόψυχος. Δεν θα αναφέρω παραδείγματα με ναζίδια που έκαιγαν ανθρώπους σε φούρνους και μετά έπαιζαν σονάτες στο πιάνο. Θα ήταν ακραίο.

Edit: fixed link

Follow on Feedly

Close
Close