LATEST NEWS

[UPDATED με in-game video] To Dreamfall Chapters στο Kickstarter

Update: Το πρώτο in-game video, 25λεπτης διάρκειας, έκανε την εμφάνισή του στο Youtube και φανερώνει αρκετά από τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, που σίγουρα δε θυμίζει κλασσικό point ‘n’ click adventure game.

Αρχική είδηση: H καταιγίδα του Kickstarter δε λέει να κοπάσει με τίποτα. Ένας ακόμη τίτλος που αποτελεί sequel παλαιοτέρων παιχνιδιών, το “Dreamfall Chapters”, έρχεται να συνεχίσει την ιστορία των “The Longest Journey” και “Dreamfall” και να μας αφηγηθεί τις νέες περιπέτειες της Zoe Castillo.

H έναρξη της συγκεκριμένης καμπάνιας χρηματοδότησης μάλλον δείχνει πως έρχεται να βάλει τρικλοποδιά σε εκείνη του Asylum (που έτσι κι αλλιώς δεν εξελισσόταν με τον πλέον ελπιδοφόρο ρυθμό), ενώ η ανταπόκριση του κοινού είναι εντυπωσιακή, καθώς μέσα σε λίγες ώρες συγκέντρωσε τα πρώτα 240.000 από τα 850.000 δολλάρια που συνολικά ζητά. Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα ακόμη project που θα καταφέρει να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση που στοχεύει, οδηγώντας στην αναβίωση ενός ακόμη διάσημου franchise.

Όπως η ονομασία του αφήνει να εννοηθεί, το “Dreamfall Chapters” πιθανότατα θα μας έρθει υπό μορφή επεισοδίων (ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως αυτό). Aς ελπίσουμε ότι, παρόλο που δεν θα περιστρέφεται γύρω από την April Ryan, θα βαδίσει στα χνάρια πιο επιτυχημένου, πιο ισορροπημένου και καθολικά αναγνωρισμένου για την ποιότητά του- πρώτου μέρους κι όχι σε εκείνα της -αρκετά αμφιλεγόμενης- συνέχειάς του….

 

 

 

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

12 Comments

  1. Δεν θα έλεγα πάντως ότι το Asylum δεν εξελίσσεται ελπιδοφόρα, έχει ξεπεράσει το 50% της χρηματοδότησης στο 1/3 του χρόνου κι απομένουν 19 μέρες. Πιστεύω ότι έχει καλές πιθανότητες να τα καταφέρει.

    Μακάρι να μπορούσα να στηρίξω όλα τα KS για adventure games, αλλά δυστυχώς είναι αδύνατον. Μεταξύ των δύο πάντως για μένα δεν τίθεται δίλημμα, ψηφίζω πάντα pure adventures -> Asylum!

  2. Eίναι θέμα του πώς το βλέπει κανείς Άλκη.

    Ο ένας ζητάει 100.000 και πασχίζει να τις συγκεντρώσει, έχοντας 1.312 backers σε 10 ημέρες και 53.000 δολλάρια συγκεντρωθέν ποσό και ο άλλος ζητάει 850.000 και σε 24 ώρες και κάτι έχει ήδη μαζέψει τα μισά, με 7.700 backers.

    Mε άλλα λόγια, εκείνος που ζητά σχετικά λίγα χρήματα -όντας κάθε άλλο παρά άγνωστος στο κοινό- ζορίζεται ακόμη και για αυτά τα λίγα, ενώ ο άλλος που ζητάει τον… ουρανό με τα άστρα, καλπάζει. Προσωπικά το καλάθι που κρατώ είναι πολύ μικρό και για τους δύο, για διαφορετικούς λόγους για τον καθένα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία….

  3. Ρε παιδιά, γιατί μιλάτε για λίρες; Σε μένα εμφανίζει δολάρια (τα ποσά είναι τα ίδια κατά τα άλλα) :S

    Πάνω σ’αυτό που λες, Μάνο, για το ότι ο Augustin δεν είναι άγνωστος, όταν τον βάλεις δίπλα στον Tornquist νομίζω πως απλά τα μεγέθη είναι ανόμοια (δεν τους κρίνω ως δημιουργούς, καθαρά από τη σκοπιά της φήμης το εξετάζω). Δες και τι κάλυψη έγινε σε mainstream sites για τη καμπάνια του δεύτερου (προτού ακόμα ξεκινήσει, όταν απλά την προανήγγειλε) και θα καταλάβεις γιατί ξεκίνησε έχοντας τόση εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του ενώ ο Cordes πηγαίνει “σιγανά και ταπεινά”. Βοηθάει και ότι ο κόσμος διψάει για resolution στο cliffhanger του Dreamfall, βέβαια, και πληρώνει όσο όσο.

  4. Ασφαλώς και ήταν λάθος η αναφορά σε λίρες, μιλάμε την έχω σκίσει την είδηση! :p

    @ maladroid

    Δε διαφωνώ καθόλου με αυτό που λες, αλλά έχω την αίσθηση ότι ο όλος χειρισμός που έγινε στην περίπτωση του Asylum είχε τον αντίκτυπό του, που διαφαίνεται τώρα και μέσω της (μη) κινητικότητας για τη χρηματοδότησή του…

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL