LATEST NEWS

HD 7990 ή αλλιώς ΗD 7970 x 2

Την διπύρηνη GTX 690 της nVidia την είχαμε δει, την Titan το ίδιο, την GHz edition της HD 7970 της AMD επίσης, τι έλειπε λοιπόν από την εξίσωση;

Φυσικά η διπύρηνη πρόταση της τελευταίας, η οποία τιτλοφορείται HD 7990. Παρά το ότι έχουν ήδη κυκλοφορήσει υλοποιήσεις από τρίτους κατασκευαστές, η ίδια η AMD αποφάσισε να διαθέσει από σήμερα τη δική της, reference, πρόταση της κάρτας, που φέρει την κωδική ονομασία “Malta”.

Ενσωματώνοντας δύο Tahiti πυρήνες, 6GB GDDR5 RAM, 4096 Stream processors, 1000MHz Engine clock και 6000MHz Engine clock, το νέο τέρας δείχνει έτοιμο να καταπιεί οτιδήποτε άλλο σταθεί απέναντί του. Ήδη οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για 7%-15% ανώτερες επιδόσεις έναντι της GTX 690, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση της AMD φέρει σύστημα τριών ανεμιστήρων για την ψύξη της και δύο 8-pin connectors, έναντι δύο ανεμιστήρων και τριών ( !!!) 8-pin connectors που ενσωματώνουν οι προτάσεις τρίτων κατασκευαστών.

Το ακόμη καλύτερο είναι ότι προσφάτως εθεάθη ένα engineering sample της κάρτας στο ebay,  το οποίο πωλήθηκε στην… εξευτελιστική τιμή των $96.100!!! Φαίνεται ότι κάποιος πλούσιος άνθρωπος βιαζόταν να κάνει δικό του το πρώτο, επίσημα ακυκλοφόρητο, δείγμα της κάρτας. Για όλους εμάς τους υπόλοιπους, η αγορά μίας HD 7990 θα κοστίσει “μόλις” €1.000, όσο κάνουν δηλαδή και οι nVidia GTX 690 και Titan. Πάρτε σειρά για να προλάβουμε όλοι να πάρουμε από μία….

 

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

3 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL