LATEST NEWS

H Blizzard “γλυκοκοιτάζει” το Linux

Δεν ξέρουμε αν το 2013 θεωρείται ως η χρονιά του… πιγκουίνου στο κινεζικό ημερολόγιο, όμως οι φίλοι του Linux θα έχουν σίγουρα να γιορτάσουν πολλά πράγματα. Ο Michael Larabel από το site Phoronix αναφέρει πως, σύμφωνα με δικές του αποκλειστικές πληροφορίες, η Blizzard αποφάσισε επιτέλους να μεταφέρει έναν από τους πιο “δυνατούς” τίτλους της στο λειτουργικό Ubuntu. Θα είναι άραγε το Diablo III, το Starcraft 2 ή μήπως το World of Warcraft; Ίσως να είναι περισσότερα από ένα! Σύμφωνα με το site η Blizzard θα χρησιμοποιήσει την πρώτη αυτή κυκλοφορία ως “οδηγό” για να δει αν υπάρχει κοινό και ενδιαφέρον από τη Linux community. Μετά από χρόνια ανεκπλήρωτων προσδοκιών, μοιάζει πλέον πιθανό οτι το 2013 θα είναι “η χρονιά του Linux”.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

10 Comments

  1. εγω παντως που πολυ παλια επαιζα quake III σε linux περιβαλλον, ειχα μεινει πολυ ευχαριστημενος.
    το παιχνιδι επαιζε πολυ καλυτερα απο οτι στα windows. πρωτα πρωτα φορτωνε λες και εκανα κλικ σε txt αρχειο.
    click and play.
    αν γινει κατι τετοιο, το χτυπημα στην microsoft θα ισοδυναμει με κλοτσια στα αποκρυφα.
    ηδη το περιβαλλον του linux εχει γινει πολυ user friendly, απλα οι χρηστες δεν το ξερουν, εχουν μεινει σε αλλες εποχες.
    τα παιχνιδια θα ειναι ενα πολυ καλο κινητρο για να το ανακαλυψουν.

  2. To Linux είναι πολύ μπροστά σε κάποιους τομείς, μα και αρκετά πίσω σε άλλους. Π.χ. είναι πολύ ωραίος ο τρόπος που περνάς προγράμματα ΑΝ είναι στο αποθετήριο της εφαρμογής σου, αλλά είναι εκνευριστικό ότι δουλεύεις πολύ πιο συχνά γραμμή εντολών σε σχέση με τα Windows. Είναι πολύ πιο ελαφρύ, αν και εξαρτάται από την διανομή αυτό. Επίσης, Set up μέσω Live CD… τα σπάει :D.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL