LATEST NEWS

Φήμη: Mass Effect Trilogy HD Remaster μέσα στο επόμενο έτος

Το site τεχνολογικών αναλύσεων VentureBeat δημοσίευσε χθες μια αναφορά σχετικά με τις επικείμενες κυκλοφορίες της Electronic Arts στο επόμενο οικονομικό έτος, το οποίο τελειώνει στις 21 Μαρτίου του 2021. Ανάμεσα στις 14 κυκλοφορίες που αναφέρονται, διαβάζουμε τα εξής:

  1. Burnout Paradise Remastered (Nintendo Switch)
  2. Command & Conquer Remastered (PC)
  3. Medal of Honor VR
  4. FIFA 21
  5. Madden NFL 21
  6. NHL 21
  7. Μη-ανακοινωμένο game της EA Sports
  8. HD remake κάποιου game της EA
  9. Game κάποιου συνεργάτη της ΕΑ
  10. Game κάποιου συνεργάτη της ΕΑ
  11. Game κάποιου συνεργάτη της ΕΑ
  12. Game κάποιου συνεργάτη της ΕΑ
  13. Mobile game
  14. Mobile game

Υπάρχουν προφανώς και games που δεν αναφέρονται στη λίστα (όπως η επικείμενη κυκλοφορία του Apex Legends στο Steam), όμως κινεί το ενδιαφέρον αυτή η αναφορά στο “HD Remake”. Ο συντάκτης της αναφοράς στο VB φαίνεται να δηλώνει πεπεισμένος πως αυτή η κυκλοφορία δεν είναι άλλη από ένα HD Remake της αρχικής τριλογίας Mass Effect.

Δεν παρέχεται κάποια σαφής πηγή πίσω από αυτήν την πεποίθηση, και για αυτό άλλωστε η πληροφορία ταμπελιάζεται απλά ως “φήμη”, προς το παρόν τουλάχιστον. Ωστόσο, μια τέτοια εξέλιξη κάθε άλλο παρά παράλογη θα ήταν. Αφενός, το Mass Effect παραμένει ένα υπερδημοφιλές franchise παρά την αποτυχία που ήταν το Andromeda του 2017, και ήταν επίσης δεδομένο πως η EA θα επιχειρούσε κάποιου είδους ρελάνς μετά την υπεραποτυχία του Anthem. Αφετέρου, είναι λογική η σκέψη να επιχειρηθεί μια μεταφορά της διάσημης τριλογίας στην επικείμενη νέα γενεά κονσολών, ενώ παράλληλα γνωρίζουμε από τα τέλη του 2019 πως η BioWare εργάζεται ήδη πάνω σε κάποιο εντελώς νέο Mass Effect game, οπότε μια ενδεχόμενο HD επανακυκλοφορία της αρχικής τριλογίας θα δημιουργούσε σίγουρα αρκετό ντόρο ώστε να ενθουσιάσει περισσότερο το κοινό εν όψει της ανακοίνωσης/κυκλοφορίας του νέου game.

Όπως και να έχει, περιμένουμε κάποια επίσημη επιβεβαίωση ή διάψευση της φήμης αυτής.

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.

71 Comments

  1. Αν εξαιρέσεις το πρώτο Mass Effect που όντως το χρειάζεται, τα επόμενα δύο νομίζω στέκονται καλά ακόμα. Αλλά με κάποιο τρόπο θα πρέπει να εμφανιστούν και αυτά στις τελευταίες κονσόλες (ίσως και στις καινούριες).

    Πάντως με τα χάλια που έχει Bioware πλέον, δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος για το νέο Mass Effect.

  2. [URL unfurl=”true”]https://www.eurogamer.net/articles/2021-01-11-looks-like-mass-effect-legendary-edition-launches-in-march[/URL]

    Αφορμή ψάχνω για να τα ξαναπιάσω και να δω και το 3. Βέβαια κάπου είχα δει listing 60$ την PC έκδοση, αν ισχύει θα παίξω τα παλιά σιγά μη δώσω τόσα λεφτά για το 2.

  3. 14 /5

    [I][MEDIA=youtube]n8i53TtQ6IQ[/MEDIA][/I]

    Ανοίξανε τα pre-orders στις 54,99 λίρες

    και loyalty discount σε όσους τα έχουν ήδη και τα 3 “μια μούτζα”.

    Edit από το Eurogamer

    First, some specifics. The Mass Effect trilogy’s Legendary Edition includes 4K support and HDR compatibility, plus 60 FPS on PC and consoles from PS4 Pro/Xbox One Series X forwards. On PC, it adds support for controllers and 21:9 widescreen displays. As expected, all three games and all single-player DLCs are included. There’s no multiplayer mode, no additional story elements, and no version (yet) for Nintendo Switch.

    Mass Effect 1, by far the most dated-looking of the trilogy, has undergone a particularly extensive rework, with dramatic improvements to some of its environments. The results on planets such as Eden Prime, Ilos and Feros look on first impression far closer to a full remake. ME1 has also seen other tweaks, including fan-requested improvements to the Mako vehicle’s often wildly-erratic driving experience, various combat changes and much faster Citadel lifts

    [URL unfurl=”true”]https://www.eurogamer.net/articles/2021-02-02-mass-effect-returns-bioware-talks-trilogy-tweaks-and-franchise-revival[/URL]

  4. Αν αυτή η συλλεκτική είχε και το γκεημ μέσα, θα ήταν εξαιρετικό πακέτο.

    Ως έχει, συν την γελοία παράμετρο που βλέπω ότι “μπορείς να παραγγείλεις αυτό το item μόνο του, χωρίς κάτι άλλο στο basket”, μόνο χλεύη μου βγαίνει.

  5. [QUOTE=”bald_killer_clone, post: 562450, member: 103348″]
    Δε μπορούσαν δλδ να βγάλουν μια έκδοση μεσα σε steel case με το game και ένα poster μεσα;
    [/QUOTE]
    Όχι γιατί είναι η ΕΑ, από την αλλη και να εβαζαν αυτά που λες (που είναι λογικά για να μην παρεξηγούμαστε) η χρέωση θα ηταν capcom, ποιο πολύ θα σε σύμφερε να αγοράσεις plasma cutter δηλαδή :cautious:

  6. [QUOTE=”Savatar, post: 562475, member: 102698″]
    Πείτε με περίεργο, αλλά στα screenshot του “πριν και μετά” τα “πριν” μου αρέσουν περισσότερο! Σαν να φάγαν 3 τόνους φίλτρα στα ίνσταδραμ είναι τα νέα…
    [/QUOTE]

    Ισχύει, αλλά μάλλον το έκαναν για να φέρουν το λουκ πιο κοντά στα 2 και 3. Το Mass Effect 1 είχε ένα διαφορετικό στυλ, πιο πολύ sci-fi B movie παρά JJ Abrams Star Trek που είχαν τα επόμενα.

  7. [URL unfurl=”true”]https://metro.co.uk/2021/02/02/mass-effect-remaster-interview-changing-femshep-but-not-the-ending-14008330/[/URL]

    [QUOTE]
    ‘Kevin actually called out some camera cuts that were just… why was that focusing on Miranda’s butt? So in some cases we said, ‘Okay, we can make a change there’.
    [/QUOTE]

    Στυγνό 30% στο remake αν πειράξουν έστω και πίξελ από το μεγαλείο της Μιράντα.

  8. [QUOTE=”Adhan, post: 567739, member: 102612″]
    Έχουν πει αν θα είναι δωρεάν ή έστω σε πολύ μεγάλη έκπτωση για όσους έχουν την αρχική τριλογία;
    [/QUOTE]

    Υπαρχει μια μικρη εκπτωση αν ειχες παρει το ME 3 οταν βγηκε στο Steam περσι. Το ανεφερα μια σελιδα πισω Κουβαρνταδες.

    Αν και για να ειμαστε ειλικρινης με αυτα που δειχνουν για το ΜΕ 1 μαλλον προκειται για remake και οχι ξεπετα remaster.

  9. Μετά το καταπληκτικό (not) remaster για το Need For Speed HP, άλλο ένα καταπληκτικό remaster (not) από την ΕΑ.

    Ευχαριστούμε ΕΑ

    πέρα από το τυπικό bitching, εγώ βλέπω άλλον έναν παλιότερο τίτλο, που είχε σχεδιαστεί ο φωτισμός και η ατμόσφαιρα του έχοντας υπόψιν τους περιορισμούς της μηχανής γραφικών, να γίνεται port σε νεότερη μηχανή αφήνοντας τον αρχικό σχεδιασμό και φυσικά να φαίνεται χάλια ο φωτισμός και να καταστρέφει την ατμόσφαιρα…

  10. To ME 1 πάντως, όπως είπε και η [USER=102802]@kara[/USER], φαίνεται να έχει δεχτεί συνολικό overhaul, στο ΜΕ3 λέει έχουν στρώσει ένα σκασμό bugs. Γενικώς δε φέρουν πουθενά τις λέξεις “remake” ή “remaster” στους τίτλους, συνολικό polishing έπεσε, όπου έπασχε το καθένα.

    Σε κάθε περίπτωση, θα τσιμπηθεί retail. Είναι η μέχρι στιγμής definitive έκδοση της τριλογίας και είμαι όσο κορόιδο χρειάζεται σε κάτι τέτοια.

  11. [QUOTE=”mits@kos, post: 567747, member: 102760″]
    To ME 1 πάντως, όπως είπε και η [USER=102802]@kara[/USER], φαίνεται να έχει δεχτεί συνολικό overhaul, στο ΜΕ3 λέει έχουν στρώσει ένα σκασμό bugs. Γενικώς δε φέρουν πουθενά τις λέξεις “remake” ή “remaster” στους τίτλους, συνολικό polishing έπεσε, όπου έπασχε το καθένα.

    Σε κάθε περίπτωση, θα τσιμπηθεί retail. Είναι η μέχρι στιγμής definitive έκδοση της τριλογίας και είμαι όσο κορόιδο χρειάζεται σε κάτι τέτοια.
    [/QUOTE]
    Για το 1 λέω κυρίως. Βλέπω ατμοσφαιρικό φωτισμό που έχει πάει περίπατο.

  12. [QUOTE=”Adhan, post: 567748, member: 102612″]
    17% ;έκπτωση για κάποιον που μπορεί να έχει μόνο το 3, αλλά τίποτα για όποιον έχει 1+2.
    Logic.
    [/QUOTE]

    Για οσους πηραν το 3 προσφατα οχι για ολους οσους εχουν το 3.

    [USER=102594]@nitro912gr[/USER] Αν θες δες το preview που εβαλα πιο πανω απο το IGN. Περα απο φωτα εχουν αλλαξει και τοιχους ολοκληρους που ειχαν μπει παλια εκει για να μη φορτωνουν ολο το επιπεδο. Γενικα πολλες πολλες αλλαγες στο 1.

  13. n
    [QUOTE=”kara, post: 567750, member: 102802″]
    Για οσους πηραν το 3 προσφατα οχι για ολους οσους εχουν το 3.

    [USER=102594]@nitro912gr[/USER] Αν θες δες το preview που εβαλα πιο πανω απο το IGN. Περα απο φωτα εχουν αλλαξει και τοιχους ολοκληρους που ειχαν μπει παλια εκει για να μη φορτωνουν ολο το επιπεδο. Γενικα πολλες πολλες αλλαγες στο 1.
    [/QUOTE]
    ναι οκ, αλλά διαφωνείς ότι έχει χαλάσει ο φωτισμός και η όποια ατμόσφαιρα προσπάθησαν να δώσουν μέσω αυτού όταν το έφτιαχναν τότε;

  14. [QUOTE=”nitro912gr, post: 567751, member: 102594″]
    n

    ναι οκ, αλλά διαφωνείς ότι έχει χαλάσει ο φωτισμός και η όποια ατμόσφαιρα προσπάθησαν να δώσουν μέσω αυτού όταν το έφτιαχναν τότε;
    [/QUOTE]

    Δε θυμαμαι πως ηταν το παλιο. Αν θελω να το παιξω εκει ειναι δεν με εμποδιζει κατι. Προσωπικα δεν εχω θεμα με τετοιες αλλαγες οι οποιες γινονται για τεχνικους λογους. Η ατμοσφαιρα εχει δημιουργηθει και απο τεχνικους περιορισμους οχι μονο οραμα. Αν δεν αλλαζαν τιποτα και απλως ζητουσαν λεφτα τοτε θα το προσπερνουσα.

  15. Από το βίντεο που τα βάζει δίπλα δίπλα, βλέπω τα πάντα σουπερ φωτεινά και κάπως, άψυχα. Χάνεται η σκηνοθετική “φωτογραφία” που δημιουργεί και την ατμόσφαιρα.
    Δεν λέω να το κρατήσουν όπως είναι, λέω ότι δεν έχει γίνει σωστή προσαρμογή του φωτισμού στην νέα μηχανή. Ακριβώς αυτό που έχει γίνει και με το Crysis remastered. Απλά πήραν το παλιό παιχνίδι, έβαλαν καλύτερα textures, μερικά props και ενεργοποίησαν κάποιες νεότερες τεχνολογίες και αυτό ήταν. Αλλά δεν σκέφτηκαν τι “έσπασε” με αυτή την μεταφορά ή δεν θεώρησαν ότι έσπασε κάτι εξαρχής.
    Αλλά ειδικά σε ένα “κινηματογραφικό” παιχνίδι που σαφώς υπάρχει και σκηνοθεσία και “φωτογραφία” όπως σε μια ταινία, που ξεχωρίζει την ταινία από το βιντεάκι από το κινητό, κάτι τέτοιο μπορεί να φανεί εύκολα.

  16. [QUOTE=”Hank Chinnaski, post: 567754, member: 104381″]
    Καλά μαλακία θα πω αλλά εμένα δεν μου άρεσε καθόλου η νέα female Shepard. Σε σημείο που μου ξεφούσκωσε πλήρως το όποιο hype είχα.
    [/QUOTE]
    Καλά, δεν είναι μεγάλο θέμα αυτό. Μπορείς να αλλάξεις το look της όπως θέλεις.
    Προσωπικά θεωρώ το voice acting της Hale ανώτερο του
    Meer, ειδικά για renegade shepard

  17. [QUOTE=”Hank Chinnaski, post: 567754, member: 104381″]
    Καλά μαλακία θα πω αλλά εμένα δεν μου άρεσε καθόλου η νέα female Shepard. Σε σημείο που μου ξεφούσκωσε πλήρως το όποιο hype είχα.
    [/QUOTE]
    Καλά και εσύ νεα. Αυτό ήταν το default μοντέλο του 3.

  18. [QUOTE=”Mogrey665, post: 567758, member: 102904″]
    Καλά και εσύ νεα. Αυτό ήταν το default μοντέλο του 3.
    [/QUOTE]

    Ήμουν έτοιμος να βάλω X to doubt, αλλά το γκούγκλαρα μία πρώτα.

    Έχεις δίκιο. Ούτε που το θυμόμουν, εγώ πήγα με την εμφάνιση του 1.

  19. Καταλαβαίνω αυτό που λες nitro και νομίζω ότι είναι όντως ένα σημαντικό πρόβλημα αρκετών remasters. Το βίντεο, βέβαια, μου δείχνει ότι έχουν κάνει κάποια προσπάθεια για ένα αρκετά μεστό αποτέλεσμα και γενικά ανταποκρίνεται στα δικά μου γούστα, οπότε είμαι αισιόδοξος.

    Όσο για το loyalty discount, απλά ανέκδοτο. Εγώ έχω το 2, το 3 και κάποια DLC ενεργοποιημένα στο Origin (από retail) αλλά κανένα στο Steam, άρα μάλλον δεν είμαι καλό παιδί 🙁
    Βέβαια, δεν με απασχολεί τόσο το 17% (lol) γιατί ούτως ή άλλως σκοπεύω να αγοράσω την Legendary μόνο αφού πέσει στο 50% ή και πιο κάτω. Ωστόσο η πρακτική των Bioware/EA είναι για γέλια και για κλάματα.

  20. Έχοντας λιώσει και τα τρία παιχνίδια με τα DLC’s τους, το καθένα στον καιρό τους (το Andromeda απλώς δεν συνέβη ποτέ), η ‘Legendary Edition’ με αφήνει παγερά αδιάφορο. Καλό είναι πάντως να κυκλοφορούν τέτοια remakes για τους νεότερους, οι οποίοι ενδεχομένως δεν πρόλαβαν συγκεκριμένα παιχνίδια στον καιρό τους.

  21. [QUOTE=”Nobody, post: 570099, member: 104509″]
    Έχοντας λιώσει και τα τρία παιχνίδια με τα DLC’s τους, το καθένα στον καιρό τους (το Andromeda απλώς δεν συνέβη ποτέ), η ‘Legendary Edition’ [S]με αφήνει παγερά αδιάφορο[/S] θα σκάσει και θα πάρει τα λεφτά μου. Καλό είναι πάντως να κυκλοφορούν τέτοια remakes για τους νεότερους, οι οποίοι ενδεχομένως δεν πρόλαβαν συγκεκριμένα παιχνίδια στον καιρό τους, και για όσους αισθάνονται νέοι.
    [/QUOTE]
    Fixed.

  22. [QUOTE=”Hellion, post: 570142, member: 102589″]
    [MEDIA=twitter]1392877073652400128[/MEDIA]

    Πρέπει να υπάρχουν κάποια θέματα με τα πρόσωπα στην Λέτσεταρη Ετήσιω γενικά.
    [/QUOTE]
    είναι κάποια στιγμή στην ιστορία που του τα έχουν αρπάξει και του τα στρίβουνε;

  23. [QUOTE=”kara, post: 570271, member: 102802″]
    [URL unfurl=”true”]https://variety.com/2019/digital/news/machinima-staff-layoffs-otter-media-1203126271/[/URL]
    [/QUOTE]
    Το θυμάμαι αυτό, αλλά τελικά γιατί έγινε αυτό; Γιατί να αγοράσεις μια “εταιρία” και να την κλείσεις; Είχαν κάποιο ανταγωνιστικό κανάλι;

  24. [QUOTE=”nitro912gr, post: 570304, member: 102594″]
    Το θυμάμαι αυτό, αλλά τελικά γιατί έγινε αυτό; Γιατί να αγοράσεις μια “εταιρία” και να την κλείσεις;
    [/QUOTE]

    H AT&T αγόρασε τη Warner Bros (στην οποία ανήκε η Machinima), άγορασε όμως και τα χρέη της. Ψάξε να δεις πόσα είναι αυτά.
    Πέρσυ είχαν βάλει πωλητήριο στο Gaming τμήμα της WB, το οποίο αποσύρανε.

    Warner Bros. [URL=’https://variety.com/2016/digital/news/warner-bros-acquires-machinima-1201920793/’]acquired full control of Machinima[/URL] in November 2016, and put Machinima under its Warner Bros. Digital Networks group. AT&T closed its $85 billion deal for Time Warner in June 2018 and since then has consolidated or killed off several digital businesses. Under AT&T’s ownership, WarnerMedia shut down [URL=’https://variety.com/2018/digital/news/filmstruck-shutdown-warnermedia-turner-1202998364/’]FilmStruck, from Turner and Warner Bros. Digital Networks[/URL], and WBDN’s [URL=’https://variety.com/2018/digital/news/dramafever-k-drama-shutting-down-warner-bros-1202982001/’]DramaFever[/URL]. In addition, [URL=’https://variety.com/2018/digital/news/turner-shuts-down-super-deluxe-warnermedia-1202986137/’]Turner shuttered its Super Deluxe studio[/URL].

  25. [QUOTE=”Tony Corvus, post: 570305, member: 102677″]
    Τελικά είναι φήμη;
    [/QUOTE]

    Lol, το πιάσαμε το υπονοούμενο! Κατά κανόνα αφήνουμε τα pre-release threads ως έχουν και χρησιμοποιούμε τα threads που παράγονται από τα reviews ως official threads για τα post-release σχόλια.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL