REVIEWS

ROCKETBIRDS: HARDBOILED CHICKEN

Ένα από τα μεγάλα παράπλευρα ωφέλη που έδωσε σε μας τους PC Gamers η άνθιση του mobile και tablet gaming, είναι ένας θησαυρός από θεόζουρλα, καμμένα 2D παιχνίδια, που ζωντανεύουν τα ένδοξα 90’s με τον καλύτερο τρόπο. Φυσικά όλοι κάνουμε ουρά για το Grand Theft Auto 5  και το Whore of the Orient (μας έπεισες Κουτσούκο) αλλά μέχρι τις ευτυχισμένες μέρες που θα τα εγκαταστήσουμε στα μηχανήματά μας, αυτά τα ανορθόδοξα 2D σφηνάκια, είναι το καλύτερο αντίδοτο στη gaming ανομβρία.

ΠΟΛΥ ΧΝΟΥΔΩΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ

To Rocketbirds ουσιαστικά αντιγραφεί την υπερεπιτυχημένη συνταγή των Another World και Flashback. Φούλ ρετρό arcade adventure δομή, όπου ελέγχουμε μεν τις “αξιονικές” κινήσεις του χαρακτήρα μας (επί τω προκειμένω, του Σκληροτράχηλου Κοτόπουλου) αλλά καλούμαστε να λύσουμε και κάποιους υποτυπώδεις περιβαλλοντικούς γρίφους. Το ανελέητο πιστολίδι και η απολαυστική καρτουνιστική βία, έρχονται ως ευπρόσδεκτο ξέσπασμα και τρόπο τινά, “διάλειμμα” από τη ρουτίνα του “Φέρε κουτί, στάσου σε κουτί, πάτα διακόπτη”.

Το σενάριο και η παρουσίαση είναι όσο κατεστραμμένα και εκτός-χάρτη όσο θα περιμένατε από ένα παιχνίδι όπου ο πρωταγωνιστής λέγεται Σκληροτράχηλο Κοτόπουλο και αποτελεί ουσιαστικά, το άλτερ-ίγκο του Τσάκ Νόρις. Με φτερά. Και πούπουλα. Ρανχάουζ προαιρετικές. Μέσα από πανέξυπνες -και εκπληκτικά καλλιτεχνικές- cutscenes, σιγά σιγά μαθαίνετε το δράμα πίσω από την one-man εκστρατεία του Κοτόπουλου ενάντια στους Δαιμονικούς Πιγκουίνους. Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί το alternative metal που συνοδεύει αυτές τις σκηνές. Μιλάμε για ένα υπερπλήρες και δομημένο soudtrack, το οποίο στέκει αξιότατα και μόνο του και αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι η ηχητική επένδυση ενός video game μπορεί πραγματικά να απογειώσει το τελικό αποτέλεσμα.

rocketbird-snap1“Και εγένετο βοή μεγάλη και άπαντες οι Πιγκουίνοι ανέκραξον : Γκάχ, άργκ, χρέμπλ.” Στιγμές εγκεφαλικής απόλαυσης στο Rocketbirds.

Η σύντομη διάρκεια του παιχνιδιού (γύρω στις επτά ώρες αν κάτσετε να ψάξετε όλα τα μυστικά, ατσίβμεντς και κολέκτιμπλς) συμβαδίζει με τη χαμηλή του τιμή και σε καμία περίπτωση δεν την θεωρώ κάτι αρνητικό.  Υπάρχει άλλωστε ένα πολύ όμορφα υλοποιημένο cooperative mode, στο οποίο μάλιστα χειρίζεστε εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες και ενίοτε ακολουθείτε διαφορετική πορεία μέσα από τα επίπεδα του παιχνιδιού, κάτι που μου θύμισε την πολύ δυνατή αντίστοιχη campaign του αείμνηστου Shank. Μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες στο gameplay (κατάληψη των αντιπάλων μέσω ραδιενεργών αραχνών και λοιπές κουλαμάρες) σπάνε ευχάριστα τη side scrolling arcade adventure ρουτίνα και αυτό είναι το Rocketbirds.

rocketbird-snap2Η τυρρανία δε θα περάσει!

Ένα γλυκό, ολότελα ρετρό και πανέμορφα σχεδιασμένο arcade adventure, γεμάτο κατεστραμμένο χιούμορ και ενδιαφέρουσα μουσική. Πώς ν’αντισταθείτε;

Pros

  • Πανέμορφα σχεδιασμένα καρτουνιστικά γραφικά
  • Ευφάνταστο, ασυνήθιστα καλό soundtrack
  • Εξαιρετικό και καμμένο χιούμορ

Cons

  • Επαναλαμβανόμενο gameplay, κάτι που σίγουρα θα εκνευρίσει όσους δεν είναι φάν του είδους
  • Ενδέχεται να δυσσαρεστήσει όσους περιμένουν κάτι περίπλοκο ή “βαθύ”

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 74%

74%

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL