SPECIALS

Τα κορυφαία games του 2013

To 2013 ετοιμάζεται να μας αφήσει χρόνους και κατά πάσα πιθανότητα η πλειοψηφία των Ελλήνων θα εύχεται να πάει στον αγύριστο! Ωστόσο το (σε λίγες ημέρες) παρελθόν έτος έχει να υπερηφανεύεται για μερικά πράγματα, πρωτίστως ότι αποτέλεσε τη χρονιά της καθιέρωσης του ένδοξου site που διαβάζετε αυτή τη στιγμή αλλά και ότι μας έδωσε ορισμένα ποιοτικά games για να περάσουμε ευχάριστα το χρόνο μας και να ξεχάσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας. Από τα χέρια των συντακτών του Ragequit.gr πέρασαν κυριολεκτικά εκατοντάδες games, μικρά και μεγάλα, ακριβά και φθηνά, πρωτότυπα και sequels, από όλα έχει ο μπαξές! Τα παρακάτω games κατάφεραν να ξεχωρίσουν από το σωρό και να κερδίσουν πολύ υψηλή βαθμολογία, ανήκουν συνεπώς στην creme de la creme της χρονιάς που φεύγει. Δείτε τα κορυφαία παιχνίδια του έτους και, αν δεν έχετε παίξει κάποιο από αυτά, φροντίστε να επανορθώσετε άμεσα! Η σειρά κατάταξης των παιχνιδιών είναι τυχαία, , η δε ανάδειξη του Ragequit.gr Game of The Year 2013 θα λάβει χώρα σε ξεχωριστό event. Πάμε!

TOMB RAIDER

header-tombr

H αγαπημένη μας Lara επιστρέφει ανανεωμένη, νεότερη και πιο ευάλωτη από όσο την είχαμε συνηθίσει, αλλά πάντα δυναμική! Μετά την σταθερά πτωτική πορεία των τελευταίων Tomb Raider sequels η Crystal Dynamics αποφάσισε να προχωρήσει σε ριζική ανανέωση και δικαιώθηκε απόλυτα, καθώς τα μακριά καστανά μαλλιά της Lara μάγεψαν τον ερωτοχτυπημένο Παύλο Γεράνιο ώστε να της δώσει ένα βαρβάτο 96%! Το νέο Tomb Raider ανήκει δικαιωματικά στα κορυφαία action games του 2013.

BIOSHOCK INFINITE

Bioshock Infinite Logo

Η Irrational αποδεικνύει περίτρανα οτι είναι εταιρία του ύψους και του βάθους, αφού πρώτα μας στέλνει να εξερευνήσουμε το βυθό της θάλασσας στο πρώτο Bioshock και μετά μας ανυψώνει στα ουράνια της γυαλιστερής αμερικανούπολης Columbia! O Γιώργος Δεμπεγιώτης περπατά στα σύννεφα ρουφώντας την εκπληκτική ατμόσφαιρα του παιχνιδιού, συγκλονίζεται από την εξιστόρηση του μάγου Ken Levine και βαθμολογεί με 96% ένα παιχνίδι που θα μείνει για καιρό στις μνήμες μας.

DLC QUEST

DLCQuestLogo

Στο Ragequit.gr αγαπάμε την καυστική σάτιρα και τους developers που δε διστάζουν να σχολιάσουν στην πράξη τα κακώς κείμενα του gaming. To DLC Quest επιτίθεται με λύσσα στο κύμα των ανούσιων παικτοαρμεκτικών DLC και ο επαναστάτης χωρίς αιτία Στέφανος Κουτσούκος βρίσκει την ευκαιρία να πολεμήσει το κατεστημένο μέσω του review του. 90% στο παιχνίδι-σημαία της αντίστασης των gamers κατά των μεγάλων εταιριών που τους βλέπουν μόνο ως πορτοφόλια! Και να ήταν γεμάτα…

BRUTAL LEGEND

BrutalLegendLogo

Το καλό πράγμα αργεί να γίνει, όποιος βιάζεται σκοντάφτει, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Όλα τα προαναφερθέντα ρητά ανήκουν προφανώς στα αγαπημένα του Tim Schafer και της Double Fine αφού εδέησαν επιτέλους μετά από αναμονή ετών να φέρουν το Brutal Legend στο φυσικό του σπίτι, το PC. Ο πιο μπρούταλ συντάκτης του Ragequit.gr, Στέφανος Κουτσούκος, περνά πολλές ηδονικές μέρες στην rock ουτοπία του Brutal Legend και βαθμολογεί με 90% το απόλυτο μεταλλικό gaming έπος των καιρών μας.

UNDERRAIL

Underrail-intro

Από την πρώτη στιγμή που η Bethesda ανακοίνωσε το Fallout 3, ο Κώστας Καλλιανιώτης άρχισε να προσεύχεται για έναν κατακλυσμό που θα καθάριζε επιτέλους τον σάπιο πολιτισμό μας από προσώπου γης. Ευτυχώς το Underrail κατάφερε να μαλακώσει την post-apocalyptic καρδιά του και να τον πείσει οτι, ναι, υπάρχει ακόμα ελπίδα. O Κώστας επιβράβευσε την hardcore προσέγγιση του Underrail με ένα εντυπωσιακό 92% και αμέσως μετά χάθηκε στην wasteland της Καβάλας για να αφοσιωθεί με την ησυχία του στο παιχνίδι.

METRO: LAST LIGHT

LastLightBanner

O αμερικανοτραφής Στέφανος Κουτσούκος απαρνείται τον αγαπημένο του καπιταλισμό και τις apple pies για να ταξιδέψει στο σκοτεινό κόσμο του Metro Last Light, παίρνοντας μια γερή γεύση από ανατολικό μπλοκ. Μένει εντυπωσιασμένος από την εκπληκτική όσο και καταθλιπτική ατμόσφαιρα, επαινεί τα γραφικά και το gameplay και τελικώς αποδίδει ένα κομουνιστικό 90%, λίγο πριν χαθεί στα τούνελ του μετρό της Μόσχας σιγοσφυρίζοντας το soundtrack του Rocky 4.

TRIALS EVOLUTION GOLD

Trials Evolution header

Ως γνήσιο παιδί των 80s, μεγαλωμένος με τα κινηματογραφικά έπη “Ρόδα τσάντα και κοπάνα”, ο Γιώργος Δεμπεγιώτης ερωτεύθηκε αμέσως το Trials Evolution. Σούζες, τούμπες, ακροβατικά και μανούβρες που κόβουν την ανάσα σε ένα εθιστικό μείγμα puzzle, action και racing για όλους όσους δεν εκπλήρωσαν ποτέ το παιδικό τους όνειρο να γίνουν οδηγοί enduro. Το 93% ήρθε ως φυσική συνέπεια και ο Easy Rider Γιώργος συνέχισε για καιρό να ίπταται στους αιθέρες του Trials.

PINBALL FX2

pbfx2-banner

Αν ο Στέφανος Κουτσούκος ήταν καλός μαθητής και πρόσεχε στην τάξη, τώρα θα μπορούσε να είχε μια αξιοσέβαστη καριέρα γιατρού ή πολιτικού μηχανικού αντί να βρίσκεται νυχθημερόν στον πύργο του Ragequit.gr παίζοντας games με άλλα ανάλογα ρεμάλια. Δυστυχώς γι’ αυτόν έκανε κάθε μέρα κοπάνα για να πηγαίνει στα ηλεκτρονικά και να παίζει φλιπεράκια μέχρι να τον διώξουν με το ζόρι, αλλά τουλάχιστον είχε την απαραίτητη προϋπηρεσία για να παρουσιάσει το Pinball FX2! “Το κορυφαίο παιχνίδι pinball που έχει εμφανιστεί ποτέ στη Μητέρα Πλατφόρμα” και 94%. Enough said!

EXPEDITIONS: CONQUISTADOR

Logo-Expeditions-Conquistador

Ποιος είναι ο πιο κατάλληλος συντάκτης για την παρουσίαση ενός RPG με θέμα την αποίκηση του Νέου Κόσμου; Μα φυσικά το άτομο που έχει δει την ταινία Ποκαχόντας πάνω από 30 φορές μέσα στον τελευταίο χρόνο, ο Κώστας Καλλιανιώτης. Η turn-based μάχη, οι πολλές επιλογές στους διαλόγους και το πρωτότυπο setting μίλησαν απευθείας στην ψυχρή καρδιά του Κώστα και τον ώθησαν στο να βαθμολογήσει τον τίτλο της Logic Artists με 90%, προκαλώντας δάκρυα χαράς και ηδονής στα γραφεία των developers.

DUST: AN ELYSIAN TAIL

Dust Banner

Το σκληρό εξωτερικό περίβλημα του Στέφανου Κουτσούκου κρύβει μέσα του μια ευαίσθητη ψυχή. Το δωμάτιό του είναι γεμάτο από κάθε λογής λούτρινα κουκλάκια, carebears, εξωτικά plushies και love pillows, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει κάποιον άλλο να παρουσιάσει το Dust: An Elysian Tail. Αφού πέρασε πολλές ώρες θαυμάζοντας τα γραφικά του παιχνιδιού με γουρλωμένα μάτια σαν πρωταγωνιστής γιαπωνέζικου anime, συνήλθε από τη μέθη και βαθμολόγησε με 90% ένα από τα καλύτερα και πιο όμορφα παιχνίδια της χρονιάς.

MORTAL KOMBAT KOMPLETE EDITION

MKIntro

Το κομπλεξικό παιδάκι που στράφηκε στο Mortal Kombat για να γλιτώσει το ατελείωτο ξύλο από τους συμμαθητές του στο Street Fighter 2 πήρε επιτέλους την εκδίκησή του. Ο Αλέξανδρος Γκέκας έδωσε στον τίτλο της Netherrealm βαθμολογία 92%, τον έστεψε βασιλιά των fighting games και σταμάτησε επιτέλους να κλαίει με λυγμούς λόγω του ξύλου που συνεχίζει και σήμερα να τρώει από όλη την πλάση στο Street Fighter 4. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται παγωμένο.

CALL OF JUAREZ: GUNSLINGER

COJG Banner

Στα γραφεία του Ragequit.gr οι χαρακτηρισμοί “καλός” “κακός” και “άσχημος” συνδυάζονται στο ίδιο πρόσωπο, τον Στέφανο Κουτσούκο. Καλός όταν πας με τα νερά του, κακός όταν τον κοντράρεις, άσχημος όταν ο Γεράνιος πειράζει το ραδιόφωνο και βάζει ελαφρολαϊκά. Ο έρωτας του Στέφανου με το Gunslinger δε φάνηκε μόνο από τη βαθμολογία του 92% αλλά και από το ότι έδωσε προθεσμία στον Σκιάννη να φύγει από την Αθήνα μέχρι το ηλιοβασίλεμα αν δεν απαρνηθεί τις μουσικές καταβολές του. Δεν έχουμε ξαναδεί τον Δημήτρη από τότε.

UNEPIC

Unepicheader

Το 2013 ήταν στη μόδα οι αντιθέσεις, οπότε αναθέσαμε το παιχνίδι με τίτλο Unepic στον πιο επικό συντάκτη του site και γνωστό fashion victim, Παύλο Γεράνιο. Ο Παύλος είδε το γκικουλίστικο ύφος του παιχνιδιού, τις D&D αναφορές και τη γενικότερη μαγκιά του δημιουργού και αισθάνθηκε ευτυχής σαν γουρούνι που κυλιέται στη λάσπη, δίνοντας στο Unepic ένα γεμάτο 90% παρόλο που το παιχνίδι βρισκόταν ακόμα σε Early Access! Πόσο πιο επικό review να γράψει κάποιος;

LEISURE SUIT LARRY RELOADED

LarryReloadedIntro

Το συντακτικό δυναμικό του Ragequit.gr δεν περιλαμβάνει για την ώρα γυναίκες γιατί γνωρίζαμε οτι ο ερωτύλος Στέφανος Κουτσούκος θα ασχολούταν όλη μέρα με το φλερτ και δεν θα έβγαζε δουλειά. Γρήγορα διαπιστώσαμε οτι η έλλειψη γυναικών δεν τον απέτρεψε καθόλου, οπότε για να αποφύγουμε καταστάσεις Caligula του δώσαμε να παρουσιάσει το Larry Reloaded για να ξεχαρμανιάσει. Και αυτό ακριβώς έκανε, δίνοντας στον ιστορικό τίτλο 95% και μία άξια θέση στα κορυφαία games του 2013.

SIMCITY

teaserSimCityReview

Ποιος Καμίνης και ποιος Μπουτάρης, ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να λύσει τα προβλήματα των πόλεών μας είναι ο Νίκος Καράμπελας. Τρανή απόδειξη των ικανοτήτων του η προϋπηρεσία στο SimCity όπου ο ατρόμητος Νίκος άντεξε το σπάσιμο νεύρων από το προβληματικό always-on DRM και επέμεινε μέχρι τέλους για να δώσει στο SimCity την ευκαιρία να τον εντυπωσιάσει, όπως και έγινε. Η ποιότητα του παιχνιδιού εκμηδένισε τα προβλήματα και ο Νίκος έριξε ένα βαρβάτο 95% στο παιχνίδι της Maxis. Ψηφίστε Καράμπελα, για μια ανθρώπινη πόλη γεμάτη πυρηνικούς αντιδραστήρες.

GUACAMELEE GOLD EDITION

Guacamelee header

Μπορεί η μοναδική σχέση του Γιώργου Δεμπεγιώτη με το στοιχείο του λάτιν να είναι το 8 που έγραψε στις πανελλαδικές στα Λατινικά, όμως η ατμόσφαιρα και τα γραφικά του Guacamelee κατάφεραν να τον ταξιδέψουν σε άλλες, μεξικάνικες πολιτείες. Ο Γιώργος ανακάλυψε ένα κρυφό θησαυρό στο εθιστικό gameplay του Guacamelee και θέλησε να τον μοιραστεί με όλους εσάς, αποδίδοντας βαθμολογία 90% και στέλνοντας το παιχνίδι απευθείας στη λίστα των καλύτερων. Αρίμπα μουτσάτσος!

PAPERS PLEASE

PPLogo

Δεν είναι μυστικό οτι ο Στέφανος “America, F*ck Yeah” Κουτσούκος γοητεύεται από κάθε τι που έχει σχέση με τη Σοβιετική Ένωση και την ανατολική πλευρά του Τείχους του Βερολίνου, αφού αποτελεί γι’ αυτόν terra incognita. Μόλις είδε το Papers Please να πλησιάζει με στρατιωτικό βήμα, το άρπαξε αμέσως και ρίχθηκε με τα μούτρα στη ζωή ενός γραναζιού της Κομουνιστικής Μηχανής. Η εμπειρία τον άλλαξε, και αφού έδωσε στο παιχνίδι 92% έφυγε ταξίδι στη Λατινική Αμερική για να “ακολουθήσει τα βήματα του Τσε”. Δυστυχώς ο ταξιδιωτικός πράκτορας ήταν βαρύκοος και έστειλε τον Στέφανο στα χνάρια του Τοτσέ.

BROTHERS: A TALE OF TWO SONS

BrothersLogo

Στο Ragequit.gr όλοι οι συντάκτες είναι σαν αδέρφια, δηλαδή πλακώνονται μεταξύ τους με το παραμικρό και φορούν ο ένας τα ρούχα του άλλου. Ο Μεγάλος Αδελφός Στέφανος Κουτσούκος πήρε εργολαβία το συναισθηματικά φορτισμένο παιχνίδι Brothers: A Tale of Two Sons και όταν έφτασε στο φινάλε, έκλαψε για δεύτερη φορά στη ζωή του. Η πρώτη ήταν όταν ο αδερφός του έβαλε φωτιά στο κουκλάκι Πίκατσου με το οποίο κοιμόταν αγκαλιά κάθε βράδυ. Βαθμολογία 90%, γιατί και οι Κουτσούκοι έχουν ψυχή.

THE WOLF AMONG US

WolfLogo

Όπως τραγουδάει ο Νότης Σφακιανάκης “λύκοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα” και στο μαντρί του Ragequit.gr το ρόλο του Κακού Λύκου έχει ο Στέφανος Κουτσούκος. Καλαγκιάς, Απέργης και Καρκαλέμης είναι τα τρία γουρουνάκια και special guest star ο Γκέκας ως κοκκινοσκουφίτσα. Ο παραμυθάς Στέφανος έδωσε για μια ακόμα φορά το βρακί του στην Telltale, αποθεώνοντας το Wolf Among us με 92% πριν αρχίσει να φυσά με όλη του τη δύναμη για να ρίξει το σπίτι του Ξερικού.

THE TYPING OF THE DEAD: OVERKILL

TypingLogo

H Κουτσουκειάδα συνεχίζεται αμείωτη καθώς ο Στέφανος με δόλιο και υποχθόνιο τρόπο κατέφερε να αρπάξει τα περισσότερα από τα κορυφαία games της χρονιάς ,αφήνοντας τους υπόλοιπους να πλακώνονται για τους κατιμάδες. Η σπαρταριστή καφρίλα του Typing of the Dead δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο τον έλληνα Bruce Cambell και το 90% ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Stay tuned, περισσότερος Κουτσούκος αμέσως μετά!

ROCKSMITH 2014

RS14 Logo

H μαγεία των games είναι η ικανοποίηση ανεκπλήρωτων πόθων. Ο Στέφανος Κουτσούκος μικρός ήθελε να γίνει φορτηγατζής, γι’ αυτό σήμερα λιώνει στο Euro Truck Simulator 2. Μετά ήθελε να γίνει διαγαλαξιακός γόης και το έριξε στο Mass Effect και τελικά κατέληξε οτι ήθελε να γίνει rockstar οπότε τώρα πνίγει τον πόνο της παντελούς έλλειψης ταλέντου στο γουίσκι και το Rocksmith. Αν είστε γείτονας του Κουτσούκου και δεν αντέχετε άλλο τα ολονύχτια γρατσουνίσματα της κιθάρας του, καλύτερα να μετακομίσετε γιατι βαθμολόγησε το παιχνίδι με 95% και δεν θα ξεκολλήσει μέχρι να βγει το Rocksmith 2015.

THE WALKING DEAD SEASON 2

TWD2Logo

Κουτσούκος + Telltale = Love, παρτ του. Αν βρεθείτε εν μέσω μιας zombie apocalypse και συναντήσετε τον Στέφανο, κάντε μεταβολή και τρέξτε προς την αντίθετη κατεύθυνση γιατί έχετε πιο πολλές ελπίδες να βρείτε ένα χορτοφάγο ζόμπι από το να επιβιώσετε στην ομάδα του Κουτσούκου. Η Telltale πάντως δίνει για άλλη μια φορά ρέστα, ο Κουτσούκος δίνει 92% και καταφέρνει να μετατρέψει το παρόν άρθρο σε προσωπικό του one man show. Και του χρόνου!

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

22 Comments

  1. *σκύβει το κεφάλι όλο ντροπή*

    Είναι…είναι αλήθεια. Μου έταξαν Γιαπωνεζούλες μασκαρεμένες Night Elves…η ορμή ήταν ακατανίκητη. Είπαν πως θα μου νοίκιαζαν και μεγαλύτερο υπόγειο, να βάλω επιτέλους σε βιτρίνα τη συλλογή μου Yu-Gi-Oh! να καμαρώνουν οι αειπάρθενοι φίλοι μου όποτε έρχονται για LAN party…δεν…δεν μπόρεσα ν’αντισταθώ!

    *ξεσπά σε λυγμούς*

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL