LATEST NEWS

Ζυγώνει η ώρα της ανακοίνωσης του Duke Nukem Mass Destruction

Χωρίς να είναι τίποτα 100% επιβεβαιωμένο μέχρι αυτή την ώρα, το επόμενο κεφάλαιο της Duke Nukem σειράς αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος του μήνα και θα μας έρθει από το Δανέζικο studio Interceptor, που λίαν προσφάτως μας έδωσε το νέο Rise of the Triad.

Εκείνο που προξενεί τεράστια εντύπωση πάντως, είναι ότι το Duke Nukem Mass Destruction, όπως θα ονομάζεται ο νέος τίτλος, δε θα αποτελεί ένα first person shooter, αλλά ένα…. top-down action RPG!!!

Βεβαίως δε πρέπει να ξεχνάμε ότι και τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς ήταν απλά platform games, αλλά σίγουρα μετά το -τουλάχιστον αμφιλεγόμενο- Duke Nukem Forever, η επιλογή της μετάβασης σε άλλου είδους game φαντάζει σαν έμμεση παραδοχή ότι η καριέρα του Δούκα στην αρένα των first person shooters φαντάζει τελείως αβέβαιη. Από την άλλη βέβαια, ίσως και να χρειαζόταν αυτή η αλλαγή.

Ενδιαφέρον επίσης θα έχει να δούμε πώς θα τα καταφέρει η Interceptor σε ένα είδος που είναι τελείως διαφορετικό από ένα FPS (όχι ότι με το Rise of the Triad απέσπασε τα απολύτως καλύτερα σχόλια). Όπως και να έχει, οι απορίες μας θα λυθούν με την άφιξη του νέου τίτλου, πάντα βέβαια με την προϋπόθεση ότι οι παραπάνω πληροφορίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

9 Comments

  1. Κοίταξε, top-down action αγαπάμε. Όταν λέει “RPG” εννοεί ψευτο-σκιλ-τρήζ και ένα “gameification” της προόδου στο παιχνίδι. Αν και η εταιρεία δεν έχει το καλύτερο track record, παίζει να βγει ενδιαφέρον. Ξύνει το φετίχ μου για παλιοκαιρίτικα και καταιγιστικά top-down action shooters!

  2. Aν δεν κάνω λάθος, το reveal είναι να γίνει τέλος του μήνα, όχι η κυκλοφορία του παιχνιδιού. Πέρα απ’αυτό, δεν ξέρουμε τι πραγματικά να περιμένουμε, αλλά είμαι από αυτούς που τους άρεσε και το Forever, οπότε θα αντέξω.

  3. ομπρώς στο δρόμο που χάραξε το flying shark.. το twin cobra.. το ikari… το victory road!!
    άντε κ το μεθ-επόμενο παιχνίδι του δουκα θα ειναι στο στυλ του frogger με τον αρχοντα να πηδαει επανω σε γουρουνακια που κολυμπανε στο βάλτο!!:D:D

  4. τελικά δεν ήμουν ο μόνος που του άρεσε το forever (και ας μην είχα παίξει τα παλιά)

    Ενδιαφέρουσα επιλογή η αλλαγή είδους αν και μια ανανέωση της παλιάς συνταγής σε φρέσκα γραφικά (βλέπε Shadow Warrior) δε θα με χάλαγε καθόλου. Ίδομεν!

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL