LATEST NEWS

[UPDATED] Ημερομηνία κυκλοφορίας για το GTA V

UPDATE: Και ο χορός των καθυστερήσεων καλά κρατεί. Με σημερινή ανακοίνωση της Rockstar, το GTA V θα δώσει το παρόν (;) στις οθόνες των υπολογιστών μας στις 14 Απριλίου 2015, σχεδόν δύο ολόκληρα χρόνια από την πρώτη του εμφάνιση. Οσοι μάλιστα κάνουν το κόπο να προπαραγγείλουν το τίτλο, θα λάβουν ως δώρο 200.000$ in-game cash.

Ως αιτιολογία για τη νέα καθυστέρηση δόθηκε το ότι χρειάζεται ακόμη λίγη δουλειά για να τελειοποιηθεί τόσο η PC έκδοση όσο και το GTA online, το οποίο θα περιλαμβάνει πλέον και τετραπλό co-op (στο επανομαζόμενο Online Heists).

Χωρίς σχόλια…

UPDATE: Δεύτερη καθυστέρηση για το GTA V, καθώς η Rockstar δήλωσε ότι η έκδοση για PC χρειάζεται ακόμη δουλειά, οπότε ως ημερομηνία κυκλοφορίας ορίστηκε η 24η Μαρτίου 2015. Σίγουρα μια απογοητευτική είδηση, αλλά σύμφωνα με τις σχετικά χαμηλές ελάχιστες και συνιστώμενες απαιτήσεις που ανακοινώθηκαν, πιθανότατα το port θα είναι πολύ καλής ποιότητας:

 

Minimum specifications:
OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1, Windows Vista 64 Bit Service Pack 2* (*NVIDIA video card recommended if running Vista OS)
Processor: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs) / AMD Phenom 9850 Quad-Core Processor (4 CPUs) @ 2.5GHz
Memory: 4GB
Video Card: NVIDIA 9800 GT 1GB / AMD HD 4870 1GB (DX 10, 10.1, 11)
Sound Card: 100% DirectX 10 compatible
HDD Space: 65GB

Recommended specifications:
OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1
Processor: Intel Core i5 3470 @ 3.2GHZ (4 CPUs) / AMD X8 FX-8350 @ 4GHZ (8 CPUs)
Memory: 8GB
Video Card: NVIDIA GTX 660 2GB / AMD HD7870 2GB
Sound Card: 100% DirectX 10 compatible
HDD Space: 65GB

ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ: Κατόπιν ανακοίνωσης της Rockstar, το GTA V θα εμφανιστεί στις οθόνες μας στις 27 Ιανουαρίου 2015, δύο μήνες περίπου μετά από τις αντίστοιχες εκδόσεις για Xbox One και PS4., οι οποίες αναμένεται να εμφανιστούν στις 18 Νοεμβρίου της φετινής χρονιάς.

Η νέα έκδοση του GTA V, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι βελτιωμένη σε όλους τους τομείς σε σχέση με τις αρχικές εκδόσεις των X360/PS3, από τη πληθώρα των οχημάτων, των όπλων και των ραδιοφωνικών σταθμών (17 στον αριθμό) μέχρι τα textures, το draw distance και τα καιρικά φαινόμενα. Πρακτικά μιλάμε για ένα γερό remaster του τίτλου.

Πάντως αξίζει να αναφέρουμε ότι ναι μεν περισσότερος χρόνος ανάπτυξης σημαίνει και καλύτερη ποιότητα παιχνιδιού (συνήθως), από την άλλη δε μας βάζει σε σκέψεις για τα πραγματικά αίτια της καθυστέρησης αυτής. 

Υπομονή λοιπόν.

 

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Συντάκτης-λάτρης των action, shooter, adventure, RPG’s και ενίοτε racing παιχνιδιών, προτιμά κυρίως το single-player gaming. Που και που ξεσπάει σε κανά multi, αλλά δεν το παρακάνει κιόλας.

13 Comments

  1. Ουκ ολίγοι έχουν κουραστεί με αυτή την εξέλιξη. Δεν είναι τυχαίο που τα fora έχουν πραγματικά “ανάψει” με αγανακτισμένους χρήστες. Δεν μιλάμε για μια απλή καθυστέρηση, αλλά για δυο ολόκληρους μήνες. Κάτι δεν πάει καλά εκεί στη Rockstar…

  2. Όπως γράφω και στο forum, το διάστημα, αν λάβουμε υπόψην ότι από το GTA III και έπειτα, η έκδοση για PC βγαίνει μισό χρόνο τουλάχιστον μετά, είναι κάπως πιο γλυκό το χάπι. Αν όμως υπολογίσουμε και τις εκδόσεις των P$3/XBOX360, έχει περάσει πολύς καιρός. Ελπίζω να είναι άψογη από θέματα απόδοσης και σφαλμάτων αυτή η έκδοση.

  3. Aυτό το πράμα στις lastgen κονσόλες δεν ήταν ούτε κατά διάνοια αυτό που έδειχναν στα trailers. Όπως είπα και στο φόρουμ, αν ήταν να παίξουμε εκείνο το έκτρωμα με μικροβελτιώσεις, καλύτερα να μη γίνει ποτέ. Μια αρπαχτή ήταν για να προλάβουν τους κονσολάδες πριν περάσουν στις NG και συνέχισαν να δουλεύουν στην κανονική έκδοση, η οποία είναι αυτή που κυκλοφορεί το Νοέμβρη για NG, Γενάρη για εμάς. Πρόσφατα έτυχε να το παίξω κιόλας και σιγουρεύτηκα χίλιες φορές για αυτό.

  4. Το πρόβλημα δεν είναι οι δύο μήνες καθ’ αυτοί, αλλά οι λόγοι που οδηγούν στην καθυστέρηση αυτή. Η Rockstar λέει ότι η PC έκδοση θέλει περισσότερη δουλειά, οι κακές γλώσσες λένε ότι πρέπει κάπως να προωθήσουν τις νέες κονσόλες εν όψει των γιορτών.

    Whatever, όποια και αν είναι η αλήθεια, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα πλήξουμε, γιατί το δίμηνο Οκτώβριος/Νοέμβριος πραγματικά ξεχειλίζει από νέες κυκλοφορίες (+το άπειρο backlog που έχει μαζευτεί από τα διάφορα sales και bundles).

  5. E ναι, αυτό είναι το point στην τελική. Έχουμε ένα σκασμό πράματα να ασχοληθούμε κι αφού το διάστημα δεν είναι και τόσο μεγάλο, αυτό που έχει σημασία είναι να πάρουμε μία άψογη έκδοση όταν με το καλό μας έρθει.

    @Βοrracho – Σοβαρέψου, 98.73% και πολύ είναι.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL