LATEST NEWS

Prehistorik και Fire And Forget remakes!

Η Γαλλική Anuman Interactive μπορεί να μην είναι πολύ γνωστή στη χώρα μας, η δραστηριότητά όμως κατά το τελευταίο διάστημα είναι έντονη. Μετά την απόκτηση του “Joystick” brand name, προερχόμενο από τον ομώνυμο γαλλικό περιοδικό για video games, του οποίου η κυκλοφορία σταμάτησε τον περασμένο Νοέμβριο, αποφάσισε να λανσάρει μία σειρά τίτλων που θα αποτελούν remakes επιτυχημένων παιχνιδιών του παρελθόντος,με την ονομασία “Joystick Replay”.

Τα δύο πρώτα παιχνίδια για τα οποία απέκτησε τα δικαιώματα επανακυκλοφορίας προέρχονται από την Titus Interactive (software house που στήριξε όσο λίγα άλλα τα PCs κατά την εποχή που οι arcade-platform τίτλοι ήταν άγνωστη έννοια για αυτά) και δεν είναι άλλα από το platform game “Prehistorik” και το shoot ’em up “Fire And Forget: The Final Assault”. Όσοι είναι γεννημένοι μετά το 1990 πιθανότατα δε γνωρίζουν τα παραπάνω δύο παιχνίδια, στους παλαιότερους όμως η εν λόγω είδηση δε μπορεί παρά να ξυπνά έντονες αναμνήσεις.

Η ανακοίνωση έγινε στα πλαίσια της έκθεσης GDC, στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών και αναμένονται δύο ακόμη τίτλοι που θα έρθουν να προστεθούν στα αναμενόμενα remakes από την Anuman Interactive.

Τα παιχνίδια θα τα δούμε σε PC, Mac, iOs και Android συσκευές…

 

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

9 Comments

  1. Το Titus The Fox πραγματικά είναι από τα λίγα παιχνίδια που μου έχουν αφήσει τόσο έντονες αναμνήσεις. Ειδικά η καταραμένη πίστα στην Αίγυπτο με το ταβάνι-πριονοκορδέλα, που αν δεν πάταγες το “jump” με την άκρη του νυχιού σου, σφήνωνε πάνω ο Τίτος και άντε παίζε άλλη μισή ώρα να ξαναφτάσεις ως εκεί.

    Όταν με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα κατόρθωσα να το τερματίσω, χοροπήδαγα κανά τέταρτο τριγύρω σα βλάκας 🙂

    Επίσης. Πρεχίστορικ. Ναι. Ειδικά το 2 ήταν ένα πλάτφορμ διαμάντι με όλη την καφρίλα της Γης μέσα και ίσως τα καλύτερα σίκρετς που μπορώ να θυμηθώ σε αντίστοιχο παιχνίδι.

  2. Αν και γεννημένος ελάχιστα μετά το ’90, το PREHISTORIK ήταν το πρώτο ever game που έπεσε στα χέρα μου, σε ένα Επαγγελματικό PC με DOS του πατέρα μου. Απίστευτο κάψιμο, πήγαινα στην δουλειά μαζί του μόνο και μόνο να τελειώσουμε 4 το απόγευμα ώστε να κάτσουμε μετά να παίξουμε σερί μέχρι το βράδυ!

  3. ΝΑΙ ΡΕ ΣΤΕΦΑΝΕ ! ! ! ! !

    Εφιαλτικό σημείο αυτό που ανέφερες, φυσικά τον είχα πιει επανειλημμένα κι εγώ εκεί μέχρι να το περάσω και θυμάμαι ότι με το που τα κατάφερα κάποια στιγμή, έχασα από ένα σκορπιό, ή κάβουρα, δε θυμάμαι καλά, που είχε αμέσως μετά!

    Ναι, τότε πρέπει να ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που έσπασα πληκτρολόγιο…..

  4. Εμένα μου έχει σκαλώσει κάτι άλλο στο Titus the Fox. Πριν πας προς τις Αιγυπτιακές πίστες ήσουν σε κάποιες που έμοιαζαν κάπως με σύστημα τούνελ Μετρό. Στο τέλος αυτών των τούνελ και πριν περάσεις στις επόμενες πίστες, περνούσες δίπλα από ένα δωμάτιο το οποίο ήταν ΓΕΜΑΤΟ από αυτά τα διαμάντια-κουτιά-τι διάολο μάζευε ο Titus, αλλά η πρόσβαση σε αυτό το δωμάτιο φράζονταν από έναν τοίχο. Παίζει να είχα περάσει 1 χρόνο από την νιότη μου ψάχνοντας να βρω κάποιο γαμημένο κρυφό πέρασμα που να οδηγεί σε αυτόν τον θυσαυρό, αλλά τζίφος. Μεγάλη πηγή pre-teen angst.

  5. Πόπο αναμνήσεις. Απότομο ταξίδι πίσω στο δημοτικό. Και τα δυο παιχνίδια πρέπει να είναι από τα πρώτα δέκα παιχνίδια που έπαιξα στο πρώτο μου υπολογιστή. Στο prehistoric θυμάμαι περισσότερα πράγματα στο Titus όχι τόσα πολλά αλλά το κεφάλι μου τα έχει και τα δυο φτιασιδώσει τόσο όμορφα με τα χρόνια. Ανέμελα χρόνια τα παιδικά ρε γαμώτο.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL