LATEST NEWS

Σαστισμένη Ubisoft

Τελικά μάλλον δεν είναι τυχαίο που η Ubisoft είναι η εταιρεία που πολλοί PC gamers αγαπάνε να μισούν. Τις τελευταίες ώρες η γνωστή εταιρεία έχει επιδοθεί σ’ ένα ρεσιτάλ ανεξήγητων κινήσεων, με επίκεντρο τρία αναμενόμενα παιχνίδια της, πιο συγκεκριμένα τα “Assassin’s Creed Unity”, “Far Cry 4” και “The Crew”.

Αρχικά αποφασίστηκε να μην είναι διαθέσιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω της Steam υπηρεσίας, παρά μόνο μέσω του Uplay, εξ’ ου και οι τίτλοι απομακρύνθηκαν από την πλατφόρμα πώλησης της Valve. Ωστόσο τη στιγμή που συνέβαινε αυτό, στέλεχος της εταιρείας ανέφερε ότι η απόφαση δεν ήταν τελική (!).

Η συνέχεια είδε τη Ubisoft ν’ αποφασίζει ν’ ακολουθήσει την ίδια ακριβώς τακτική αναφορικά με τη διάθεση των τριών παιχνιδιών και στις Ηνωμένες Πολιτείες, οπότε προχώρησε στη στέρηση της δυνατότητας των Αμερικάνων πελατών της να τα προμηθευτούν μέσω του Steam.

Το τελείως κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι λίγες ώρες μετά επήλθε πλήρης αλλαγή πλεύσης και στροφή 180 μοιρών, μ’ αποτέλεσμα οι πολυαναμενόμενοι τίτλοι να επιστρέψουν κανονικά στον “ατμό”!!!

Προς τι όλη αυτή η σύγχυση και οι σπασμωδικές κινήσεις, μόνο οι ιθύνοντες της Ubisoft γνωρίζουν! Κανείς βέβαια δε μπορεί ν’ αποκλείσει με πάσα βεβαιότητα την περίπτωση να πρόκεται για ένα marketing trick, προφανώς όχι και τόσο επιτυχημένο…

 

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

9 Comments

  1. Δεν τα πουλάνε 69,99, τα χρεώνουν 59,99 και άλλα 29,99 το Season Pass (σύνολο 90 ευρώ για ένα παιχνίδι). Στο ίδιο τρενάκι με την Activision και τη Bethesda και αυτοί. Απαράδεκτες τιμές, πραγματικά όποιος το αγοράσει απευθείας από Steam/Uplay και όχι από κάπου αλλού (έστω retail), είναι άξιος της μοίρας του.

  2. Eμένα πάλι μου φαίνεται τελείως απίθανο να έγινε για λόγους προώθησης του Uplay ή οτιδήποτε. Τέτοιες αποφάσεις δε νομίζω να παίρνονται και να αναιρούνται σε ένα απόγευμα μέσα. Από την πρώτη στιγμή που το άκουσα, σκέφτηκα ότι πρόκειται για λάθος σε κάποιο update που κάνανε στην προετοιμασία για το release. Kαι το άφησαν στον αέρα μέχρι να δουν τι έγινε και διορθωθεί, το οποίο έγινε το ίδιο απόγευμα.

    Οτιδήποτε άλλο απλά δεν βγάζει νόημα, ειδικά 2-3 μέρες πριν την κυκλοφορία ενός τίτλου.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL