REVIEWS
Trending

FARMER’S DYNASTY

Το πικρό ψωμί της αγροτιάς

Θυμάμαι όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει το FarmVille, που κόσμος όλων των ηλικιών και των κοινωνικών καταβολών, ωσάν δαιμονισμένος έσπερνε τα τσιφλίκια του. Πέρασε όμως αυτό και το αμέσως επόμενο μεγάλο γεγονός στην ψηφιακή αγροτιά ήταν σίγουρα η καλλιέργεια  απεμπλουτισμένης πατάτας στο Fallout 4. Από τότε μέχρι σήμερα φυσικά όλο και περισσότεροι gamers δηλώνουν υπέρμαχοι της ψηφιακής αγροτιάς, με κύρια απορία μας το γιατί. Το Farmer’s Dynasty, όπως και τα αρκούντως επιτυχημένα Farming Simulator, ήρθε για να φέρει στις οθόνες μας μία πλήρη εμπειρία σχετικά με τις δυσκολίες της βιοπάλης στους αγρούς, ενδεδυμένη από μία ιστορία βγαλμένη από τα κυριακάτικα μεσημέρια της ελληνικής τηλεόρασης.

Εν αρχή ην το χορτοκοπτικό…

Ξεκινάμε λοιπόν την νέα μας επαγγελματική κατεύθυνση όντας κληρονόμοι ενός μικρού αγροκτήματος κάπου στον κόσμο κι αφού δεν είχαμε κάτι καλύτερο να κάνουμε αποφασίζουμε να το διαχειριστούμε από πρώτο χέρι. Αφού προβούμε στις απαραίτητες επισκευές και αγγαρευτούμε για τους λατρεμένους μας γείτονες, καταλήγουμε να έχουμε εκτός από όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό ενός επαγγελματία αγρότη και μία μεγάλη ακίνητη περιουσία, έτσι ώστε να χρηματοδοτήσουμε τα όνειρά μας. Μπορεί στην πρώτη αγροτική σαιζόν να είμαστε ο ορισμός του κολίγου και να δουλεύουμε για όση ώρα ο Ήλιος φέγγει τα σπαρτά μας, αλλά ο τελικός μας στόχος είναι να γίνουμε ο μέγιστος τσιφλικάς. Αυτό θα το επιτύχουμε μέσω της αποταμίευσης χρημάτων με σκοπό να αγοράσουμε αποδοτικότερα μηχανήματα, σπόρους και λιπάσματα. Και στο μέλλον, αν κάνουμε σωστή διαχείριση των οικονομικών μας μπορούμε να αγοράσουμε κάθε διαθέσιμη έκταση του κόσμου του παιχνιδιού παίρνοντας τους πρώην ιδιοκτήτες στην δούλεψή μας.

Οποιαδήποτε σχέση με το Notebook, θεωρείται σύμπτωση

Σε ότι αφορά τις αυτού καθεαυτού αγροτικές εργασίες, ετοιμαστείτε να λιώσετε στην καρέκλα σας, αφού θα βιώσετε όλα τα στάδια μέχρι το οριστικό αλώνισμα. Ξεκινάμε φυσικά με το όργωμα, εν συνεχεία έχουμε το σκάλισμα που θα κάνει το κτήμα ομοιόμορφο. Μετά από αυτές τις ενέργειες θα πρέπει να πέσει στο χώμα η απαραίτητη κοπριά και το κατά το παιχνίδι αναγκαίο λίπασμα. Τέλος μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους της επιλογής σας, λαμβάνοντας όμως υπόψιν την εποχή του έτους καθώς και τις καιρικές συνθήκες. Κι όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, να θερίσετε αυτά που σπείρατε. Αλλά για να καταστεί βιώσιμη όλη αυτή η προσπάθεια, θα πρέπει κανείς να ψάξει να βρει την πιο συμφέρουσα τιμή της αγοράς, έτσι ώστε να πουλήσει τα στάρια του όσο το δυνατόν ακριβότερα.

Το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι

Παράταιρες ασχολίες αφορούν την καλλιέργεια ζαρζαβατικών εντός του θερμοκηπίου, την συλλογή φρούτων, μελιού από ιδιόκτητες κυψέλες καθώς και την επιμέλεια του προσωπικού μας ανθόκηπου. Αποκορύφωμα όμως είναι η εκτροφή ζώων και ιδίως των πουλερικών και των γελαδιών μας. Κι αυτό διότι κάθε πρωί θα πρέπει να συλλέγουμε τα παραχθέντα αυγά, ενώ οι αγελάδες μας θα πρέπει να αρμέγονται χειροκίνητα. Από την μία αυτές οι δραστηριότητες θεωρούνται προαιρετικές, από άλλη όμως μπορούν να γεμίσουν τις τσέπες μας με ζεστό χρήμα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ασχοληθούμε με το δεύτερο κομμάτι του παιχνιδιού.

Τι να έγινε πρώτο, το αυγό ή η κότα;

Το δεύτερο αυτό σκέλος διαφημίζεται ως RPG, τυράκι για τους αρουραίους των αγρών που δεν έχουν παίξει τα RPG της Bethesda! Στην πραγματικότητα έχουμε την δυνατότητα να συναναστραφούμε με τους υπόλοιπους περίοικους και γιατί όχι να παντρευτούμε την γυναίκα των ονείρων μας, τσάμπα εργατικά χέρια. Υπάρχουν βεβαίως και διάφορες άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις όπου θυμίζουν λίγο Sims, όπως είναι το ψάρεμα σε λίμνες και ρυάκια αλλά το όποιο ενδιαφέρον μπορεί να παρουσιάζουν εξανεμίζεται ύστερα από δύο ολόκληρα λεπτά.

The Sims, Famer’s Life

Εν τέλει, αυτό που μένει είναι ότι η αγροτιά απαιτεί κόπο και χρόνο, είτε γίνεται ψηφιακά, είτε έξω στον κάμπο. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχει ευχαρίστηση στο οδηγάς ένα τρακτέρ χωρίς κάποιο κίνητρο, όπως και δεν μπόρεσα να βρω στα αντίστοιχα Eurotruck. Σίγουρα υπάρχει ένα ενδιαφέρον το οποίο διαρκεί κάποιες ώρες, κυρίως για να δει κανείς τον κύκλο των σπαρτών, αλλά αυτό χωρίς το απαραίτητο “λίπασμα”, δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των “βαβακοεμπόρων”. Αυτό όμως που οφείλω να τους δώσω, είναι η ακρίβεια με την οποία αναπαρήγαγαν τις αγροτικές εργασίες όλων των εποχών. Ακόμη και κάποιος που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ του με την γη, θα μπορεί ύστερα από μερικές ντουζίνες ωρών να καυχιέται ότι γνωρίζει τουλάχιστον τα βασικά. Άλλο ένα σημάδι των καιρών μας θα έλεγα εγώ, για το κατά πόσο η Εικονική Πραγματικότητα μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο εκπαίδευσης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 70%

70%

Ενώ ξεκινάει με πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, σχετικά σύντομα μπορεί να γίνει υπερβολικά βαρετό. Οι βαμμένοι των εξομοιωτών πάντως θα το ευχαριστηθούν.

Ηλίας Ιακωβόπουλος

Μεγαλωμένος στην ελληνική επαρχία, μαγεύτηκε γρήγορα από τα φώτα της πρώτης CRT οθόνης του. Σαν περίεργος και παράξενος μπήκε στα βαθιά από νωρίς, όχι πάντοτε με επιτυχία. Επιστρέφοντας στα πάτρια εδάφη αποφάσισε να ασχοληθεί με την συγγραφή, οπότε και μπλέχτηκε με τις κριτικές σατανικών βιντεοπαιχνιδιών. Δηλωμένος μεσαιωλάγνος, κρίνει τα πάντα με κριτήριο το πόσα σπαθιά θα βρει στο διάβα του, ενώ στο προσκεφάλι του έχει μια Voodoo 2 να τον φυλάγει.

3 Comments

  1. Για αυτό ρε ρώταγες αν θα αφήναμε στην άκρη τις νταλίκες;

    Δεν ακούγεται άσχημο καθόλου. Απλώς οι εξομοιωτές είναι κάτι σαν τα Multiplayer. Πρέπει να έχεις ορισμένο αριθμό που παίζεις την κάθε δεδομένη στιγμή, αλλιώς χάθηκες.

  2. [QUOTE=”j_lynx, post: 525653, member: 103332″]
    Για αυτό ρε ρώταγες αν θα αφήναμε στην άκρη τις νταλίκες;
    [/QUOTE]
    Ξεκάθαρα. Μπορεί στο μέλλον να χρειαστεί να φτιάξουμε συνεταιρισμό
    [USER=102631]@Ultimus[/USER] Ευχαριστώ πολύ. Το στοίχημα είναι να κάνεις και τους πλέον αδιάφορους να διαβάσουν και ευχαριστηθούν το κείμενο

    Σημαντική προσθήκη την οποία μόλις θυμήθηκα. Το σωστό soountrack του παιχνιδιού δεν είναι οι φλωροκαντριλες που παίζει το ραδιόφωνο του αγροτικού, αλλά ο δίσκος του Παπακωνσταντίνου σε στίχους Μπακαλάκου “Τα Αγροτικά”

    [MEDIA=youtube]IY4QX42DgxY[/MEDIA]

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL