LATEST NEWS

Crytek: “Πλήρως Free-to-Play σε 2-5 χρόνια”

Η Crytek έχει γίνει γνωστή για τον κορυφαίο τεχνικό τομέα των παιχνιδιών της (Far Cry, Crysis) και δευτερευόντως για το single player, καθώς τα multiplayer modes των Crysis 1 και 2 δεν κατάφεραν να γνωρίσουν ιδιαίτερη απήχηση. Ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του CEO της εταιρίας Cevat Yerli στο site Venture Beat, το μέλλον της Crytek προβλέπεται αρκετά διαφορετικό, με μεγάλη έμφαση στις online platforms και το μοντέλο Free-to-Play.

“Αποφασίσαμε πριν από 5-6 χρόνια οτι θέλουμε να παντρέψουμε την ποιότητα των triple-A παιχνιδιών με το Free-to-Play”, δήλωσε ο Yerli, παρουσιάζοντας ως παράδειγμα το παιχνίδι Warface (σε φάση closed beta) και την πλατφόρμα gaming και κοινωνικής δικτύωσης GFACE.

Πολλές εταιρίες δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για το Free-to-Play, το ερώτημα όμως είναι αν ο χώρος αντέχει πολλούς ακόμα ανταγωνιστές ή αν οδεύουμε προς το σκάσιμο μιας “φούσκας” όπως συνέβη πρόσφατα με το social/Facebook gaming. Η Crytek πάντως θεωρεί οτι το ποτάμι δε γυρίζει πίσω και ποντάρει το μέλλον της σε αυτή την πεποίθηση.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

One Comment

  1. Φαίνεται πως το Free-to-P(l)ay είναι το μέλλον (τέλος, το παραδέχθηκε και ο Θεός himself στην συνέντευξη του), δεν φαίνεται να πάει για φούσκα. Τρεις είναι οι επικρατούσες τάσεις, που δείχνουν να έχουν μέλλον, μέσα από τα δικά μου μάτια πάντα.

    i) Free-to-play με έξτρα περιεχόμενο επί πληρωμή
    ii) Triple-A τίτλοι, που ξέχωρα από το αρχικό αντίτιμο που ζητούν, απαιτούν έξτρα χρήμα για περιεχόμενο που θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη μέσα στον τίτλο (αν είναι δυνατόν δηλαδή, ανάθεμα σε αυτόν που σκέφτηκε την ιδέα των επί πληρωμή DLC)
    iii) Indie τίτλοι, με χρηματοδότηση από την κοινότητα, είτε μέσω kickstarter, είτε μέσω της προώθησης τους σε κάποιο πακέτο, μέσω πλατφόρμων όπως το Steam ΚΛΠ (άλλη παγαποντιά το kickstarter, μεγάλη κουβέντα και αυτή)

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL