LATEST NEWS

Αγωγή κατά της Valve από την Wolfire Games

Κατηγορίες για μονοπώλιο

Μετά την Apple και την Google, τώρα και η Valve θα υποχρεωθεί να αμυνθεί εναντίον κατηγοριών για μονοπωλιακές τακτικές μετά την σχετική κατάθεση αγωγής της Wolfire Games (Overgrowth, Receiver). Το έγγραφο που κατατέθηκε στα αμερικανικά δικαστήρια (και μπορείτε να διαβάσετε εδώ) κατηγορεί την Valve μεταξύ άλλων για την “υπέρογκη προμήθεια” που χρεώνει, καθώς και για το γεγονός ότι η χρήση της πλατφόρμας Steamworks προϋποθέτει την κυκλοφορία του παιχνιδιού στο Steam.

Η επιχειρηματολογία της Wolfire έχει σαφές ομοιότητες με την αντίστοιχη της υπόθεσης της Epic εναντίον της Apple, η δίκη της οποίας ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη όλων αυτών των αγωγών που είναι πιθανό να αλλάξουν (ή να ισχυροποιήσουν) το status guo στην σχέση μεταξύ developers και platform holders.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL