LATEST NEWS

H Id χάνει συνεχώς ταλαντούχο εργατικό δυναμικό….

Δε συμβαίνει κάθε μέρα να διαβάζεις πληροφορίες που αφορούν στο εσωτερικό μίας developer team, από μέλος αυτής. Ένας χρήστης με το nickname ‘throwaway_zeni’ εμφανίστηκε στο Reddit και έδωσε κάποιες πληροφορίες που αφορούν στο τι συμβαίνει με την πασίγνωστη εταιρεία. Φυσικά οι administators του ιστότοπου έσπευσαν να διασταυρώσουν και να επιβεβαιώσουνν ότι πρόκειται για άτομο που όντως εργάζεται στην Id.

Τι είπε λοιπόν ο ‘throwaway_zeni’; Ούτε λίγο ούτε πολύ, παραδέχθηκε ότι από τότε που η Zenimax αγόρασε την Id, σε συνδυασμό και με την αποτυχία του “Rage”, η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην. Λανθασμένοι χειρισμοί από μεριάς των ανθρώπων της Zenimax, αύξηση οικονομικών απολαβών συγκεκριμένων υπαλλήλων της Id – οι οποίοι και δε προσέφεραν ουσιαστικά σχεδόν τίποτα-, συνεχής απώλεια ταλαντούχων στελεχών και μία γενικότερη αλλαγή κλίματος σε σχέση με τη νοοτροπία που επί πολλά χρόνια επικρατούσε στο εσωτερικό της μητέρας των “Doom” και “Quake”, φανερώνουν ότι το μέλλον δε φαντάζει και τόσο ευοίωνο για την ιστορική εταιρεία που ίδρυσε ο John Carmack.

Όσον αφορά δε στο “Doom 4” το multiplayer κομμάτι του έχει ήδη ανατεθεί σε τρίτο developer και το πολύ μεγάλο ερώτημα έχει να κάνει με το τι “ψάρια θα πιάσει” το single player campaign. Πιθανή εμπορική αποτυχία και του “Doom 4” ίσως οδηγήσει την Id σε μονοπάτι δίχως επιστροφή…

 

 

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

3 Comments

  1. Σε όλα τα studio με περγαμηνές δεν γίνεται αυτό; Τα φορτώνουν golden boys, τα οποία και καλά θα φέρουν €€€/$$$/£££, τα κόστη ανεβαίνουν στον Θεό, και μετά σου σερβίρουν ξαναζεσταμένο φαΐ. Θέλετε κέρδη κύριοι; Κόψτε το λίπος.

  2. Το θέμα είναι πως εννοεί κάθε εταιρία το “λίπος”. Πράγματα που φαίνονται από λογιστική σκοπιά σαν περιττά, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τις μακροπρόθεσμες οικονομικές επιδόσεις της κάθε εταιρίας. Κακά τα ψέμματα, όσα πτυχία και αν έχεις στο management, εάν δεν “τριφτείς” σε αυτό από μικρός, και εάν δεν γνωρίζεις την κάθε εταιρία που μανατζάρεις από μέσα και από έξω, δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρεις.

  3. Kal, αυτό ακριβώς εννοώ. Επίσης, πιστεύουν πολλοί, ότι επειδή κάποιοι προτωπόροι πιάσανε “εύκολα” την καλή, ότι και αυτοί θα αποκτήσουν τα λεφτά του Garriot ή των Carmack και Romero. Ξεχνάνε ότι οι συγκεκριμένοι κύριοι περάσανε μερόνυκτα, γράφοντας με τα χεράκια τους κατεβατά ολόκληρα από κώδικα. Ότι ή επινόησαν ή καθιέρωσαν ολόκληρα είδη παιχνιδιών. Δεν γίνετε να χρεώνεις την ταραμοσαλάτα όσο το μαύρο χαβιάρι μπελούγκα.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL