LATEST NEWS

Παταγώδης αποτυχία και απόσυρση για το Afro Samurai 2: The Revenge of Kuma

Όποιος παρακολουθεί ψυχωτικά τις νέες κυκλοφορίες στο Steam ενδεχομένως θα θυμάται ότι προ δύο μηνών έκανε την εμφάνισή του το Afro Samurai 2: The Revenge of Kuma, sequel ενός τίτλου που είχε κυκλοφορήσει σε κονσόλες το 2009.

Το νέο παιχνίδι επρόκειτο να κυκλοφορήσει σε τρία επεισόδια, με τ’ αρχικό να εμφανίζεται την 22η Σεπτεμβρίου. Τελικά το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι και το μόνο που έμελλε να δούμε, καθώς, όπως ευθαρσώς παραδέχτηκε ο Steve Escalante, διευθυντής της Versus Evil που είχε αναλάβει τη διανομή του Afro Samurai 2, το παιχνίδι ήταν σκέτη αποτυχία κι ως εκ τούτου ακυρώθηκαν τα επόμενα δύο επεισόδια. Τόνισε μάλιστα ότι, όπως διαφάνηκε και απ’ τα διάφορα reviews, οι πολύ χαμηλές βαθμολογίες που έλαβε δεν οφείλονταν σε προβλήματα ή bugs, αλλά πολύ απλά στ’ ότι το παιχνίδι δεν άρεσε καθόλου σε κανέναν. 

Αυτό που σίγουρα προξενεί εντύπωση είναι ότι μέσα σε μόλις δύο μήνες η Versus Evil κατέληξε σ’ αυτή την απόφαση, κάτι που, σε συνδυασμό και με τα νούμερα που δίνει το Steamspy, καταδεικνύει την τραγική εμπορική πορεία του τίτλου της Redacted Studios. Η αμερικάνικη εταιρεία ήδη προγραμματίζει επιστροφή χρημάτων σ’ όσους σπεύσανε ν’ αγοράσουν το πρώτο επεισόδιο του Afro Samurai 2, κάτι που προφανώς θα ισχύσει και για την PC έκδοση. Σπάνια περίπτωση άμεσης παραδοχής της ξεκάθαρης και ολοκληρωτικής αποτυχίας ενός video game…

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL