LATEST NEWS

Μαύρα νέα για τους φίλους της Daedalic Entertainment και των παραδοσιακών point ‘n’ click adventure games (The Devil’s Men is no more…)

Κεραυνό εν αιθρία αποτελεί η συνέντευξη που παραχώρησε ο Tim Krause, σημαίνον στέλεχος και υπεύθυνος επικοινωνίας της Daedalic Entertainment στο γερμανικό site www.adventure-treff.de. Ούτε λίγο ούτε πολύ, κατά τη διάρκεια αυτής ο Krause αποκαλύπτει ότι ο Γερμανικός κολοσσός των adventure games δεν εργάζεται πια πάνω στο πολυαναμενόμενο “The Devil’s Men”, το πιο μεγαλεπήβολο project της Daedalic Entertainment στον χώρο των παραδοσιακών point ‘n’ click adventure games μέχρι σήμερα! Υπενθυμίζουμε ότι το εν λόγω παιχνίδι, πέραν του πανέμορφου εικαστικού τομέα του, επρόκειτο να είναι το μεγαλύτερο και πληρέστερο που θα μας είχαν χαρίσει οι εν λόγω δημιουργοί, με πλήθος διαφορετικών μονοπατιών κι εξέλιξης της ιστορίας, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα ελάμβανε ο παίκτης κατά τη διάρκεια αυτής. 

Ο Krause ομολογεί ότι ο Kevin Mentz, βασικός σχεδιαστής του “The Devil’s Men” άφησε στην άκρη το πνευματικό του παιδί για να ενσωματωθεί στην ομάδα εξέλιξης του “The Pillars of the Earth”. Κι όλα δείχνουν ότι η οικονομική επιτυχία του τελευταίου ξεπέρασε τις αντίστοιχες των πιο “σκληροπυρηνικών” adventure games στα οποία μας είχε συνηθίσει η εταιρεία μέχρι πρότινος, μ’ αποτέλεσμα ν’ αποφασίσει να κάνει μία στροφή στo συγκεκριμένο sub-genre που μας σύστησε πρώτη η Telltale Games.

Μάλλον όλοι όσοι είχαμε ανησυχήσει και θορυβηθεί όταν πρωτομάθαμε την ακριβή φύση του “The Pillars of the Earth”, θεωρώντας ότι οι Γερμανοί θ’ απομακρύνονταν απ’ τα παραδοσιακά point ‘n’ click adventure games, δυστυχώς είχαμε δίκιο…

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

6 Comments

  1. Δεν εκπλήσσομαι, ήταν χρόνια υπό ανάπτυξη και είχαμε πολύ καιρό να ακούσουμε νέα του. Κρίμα πραγματικά, γιατί ήθελα πολύ να το παίξω, αλλά περισσότερο με απογοητεύει η στάση της Daedalic, καθώς δείχνει ότι αφήνει πίσω της τα point ‘n’ click. Εν μέρει ακούγεται ως λογικό επακόλουθο, καθώς πιθανότατα δεν άφηναν μεγάλο κέρδος και κάπως πρέπει να επιζήσει σαν επιχείρηση.

    Τουλάχιστον πέρυσι είχαμε τη τύχη να παίξουμε το αριστουργηματικό Thimbleweed Park και το τρίτο επεισόδιο του Journey Down…

  2. Ο Krause δήλωσε ότι το πιο πιθανό είναι πως δε θα ολοκληρωθεί ποτέ. Συνεπώς σίγουρα δε μπαίνει απλά στον πάγο, δε μπορεί όμως ν’ αποκλειστεί 100% η πιθανότητα να το συνεχίσει ΚΑΠΟΤΕ η εταιρεία. Προσωπικά θεωρώ ότι το παιχνίδι δε θα το δούμε ποτέ, οι Γερμανοί κάνανε μεγάλη υπομονή με τις ασυνάρτητες κριτικές που διαβάζανε για τα παιχνίδια τους, απόρροια της δράσης άσχετων με το genre reviewers, οπότε ορθώς αποφασίσανε να στραφούν σε ένα πιο εύπεπτο και mainstream είδος, που αποσπά και πιο εύκολα καλές βαθμολογίες. Άλλωστε το story telling το κατέχουν καλά, οπότε έχουν ένα πρώτο δυνατό όπλο στα χέρια τους για τη συνέχεια που επέλεξαν.

    Ο μόνος μεγάλος χαμένος είναι τα παραδοσιακά adventure games, που χάνουν έναν πυλώνα της ύπαρξής τους στη σύγχρονη εποχή. Δεν αποκλείω να υπάρξει και συνέχεια στο φαινόμενο, μη ξεχνάμε άλλωστε ότι και η King Art Games πειραματίστηκε πρόσφατα με το reboot του Black Mirror…

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL