SPECIALS

FIRST LOOK: Battle Princess Madelyn

Οι άνω των -άντα σίγουρα γνωρίζετε πολύ καλά τι σημαίνει το όνομα Ghouls ‘n’ Ghosts. Αν και επίσημα το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν εμφανίστηκε ποτέ στα PC μας (υπήρξε μόνο ο πρόγονός του, Ghosts ‘n’ Goblins, σε μια μάλλον μετριότατη έκδοση), λίγο-πολύ όλο και κάπου είχατε δοκιμάσει τις αντοχές σας στο διασκεδαστικότατο μεν, αλλά άκρως εκνευριστικό δε , trial-and-error action της Capcom – είτε αυτό λέγεται καμπίνα coin-op είτε emulator. Άλλωστε, η μπογιά του κρατά μέχρι τις μέρες μας, με κάμποσες διασκευές του να έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς σε διάφορες συσκευές και πλατφόρμες, με πιο πρόσφατη και αξιόλογη αυτή του Cursed Castilla που είχαμε παρουσιάσει μερικές εβδομάδες πριν.

Battle Princess Madelyn 1 smallGhouls ‘n’ Ghosts influence is strong in this one

Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν ήταν αρκετό για τους ανθρώπους πίσω από την Καναδική Causal Bit Games, η οποία αναπτύσσει εδώ και καιρό μια παραλλαγή του κλασικού παιχνιδιού της Capcom ονόματι Battle Princess Mandelyn, με προφανή διαφορά τη θέση του πρωταγωνιστή να καλύπτεται από την θηλυκού γένους ομώνυμη ηρωίδα, αντί του μουσάτου Αρθούρου.

Βέβαια, το παιχνίδι βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, μάλιστα πολύ πρόσφατα ξεκίνησε μια Kickstarter καμπάνια προκειμένου να μαζευτεί το κεφαλαίο για την αίσια ολοκλήρωση του project, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Ομολογουμένως, η ημερομηνία κυκλοφορίας του είναι αρκετά μακριά, παρ’ όλα αυτά, το Battle Princess Madelyn βρίσκεται ήδη σε playable επίπεδα και ως εκ τούτου μας δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα τρία πρώτα levels του παιχνιδιού σε μια Pre-Alpha build που μας προσφέρθηκε για παρουσίαση. Και δίχως άλλο, οι πρώτες εντυπώσεις είναι απόλυτα θετικές.

Battle Princess Madelyn 2 smallΚρύπτη με zombies. Συνηθισμένα πράγματα.

Κατ’ αρχάς, το παιχνίδι διαθέτει έντονο το retro feeling, τόσο στο τομέα των γραφικών και της μουσικής, που είναι σαν να ξεπήδησαν από κάποιο coin-op των αρχών της δεκαετίας του ’90 (δεν είναι τυχαία η δυνατότητα εμφάνισης scanlines) όσο και στο τομέα του gameplay που επιτυγχάνει κατά συντριπτικό ποσοστό να προσομοιώσει την αίσθηση που αποκομίζει κανείς παίζοντας το Ghouls ‘n’ Ghosts, παίρνοντας “δάνεια” από πολλούς gameplay μηχανισμούς του. Ακόμα και το animation της Madelyn είναι ίδιο και απαράλλαχτο με εκείνο του Αρθούρου, αποτείνοντας έτσι πλήρως τον φόρο τιμής που του αναλογεί. Παράλληλα όμως, όσο περισσότερο παίζει κανείς το παιχνίδι, τόσο τα κοινά στοιχεία με το παλιό αρχίζουν να φθίνουν.

Battle Princess Madelyn 3 smallThe bigger they are, the harder they fall

Μία από τις βασικότερες διαφορές είναι ότι οι πίστες δεν είναι τελείως γραμμικές, αντίθετα είναι γεμάτες από μυστικά και εναλλακτικά μονοπάτια, γεγονός που επιβάλλει περισσότερες των μία επισκέψεων προκειμένου να ξεψαχνίσει κανείς τα πάντα. Μάλιστα, υφίστανται και αξιοσημείωτες αφορμές για να πράξετε κάτι τέτοιο, πέρα από την ηθική ικανοποίηση της πλήρους εξερεύνησης, καθώς το Battle Princess Madelyn ενσωματώνει “ξένα” προς τη καθαρόαιμη arcade φύση του στοιχεία, όπως side-quests και NPC’s που σας τις αναθέτουν, με τις ανάλογες ανταμοιβές αν τα ολοκληρώσετε επιτυχώς, που ομολογουμένως δένουν πολύ καλά με το σύνολο και δεν δείχνουν διόλου παράταιρες – το αντίθετο μάλιστα.

Επίσης, στοιχείο-κλειδί για το παιχνίδι είναι ο… πνευματικός σκύλος σας Fritzy που σας ακολουθεί πιστά σε κάθε σας βήμα, ο οποίος μπορεί να μην ανήκει στον υλικό κόσμο πια, αλλά είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμος. Η κυριότερη δουλειά του είναι να φροντίζει να σας ανασταίνει κάθε φορά που χάνετε, κάτι που θα συμβαίνει αρκετά συχνά ελέω δυσκολίας, που είναι σαφώς αυξημένη σε σχέση με το μέσο όρο αλλά όχι κάτι το τρομερό (προς το παρόν τουλάχιστον), αρκεί να διαθέτετε την ανάλογη ποσότητα από mana. Η ανανέωση του mana επιτυγχάνεται με το πατροπαράδοτο τρόπο της τακτικής μείωσης του undead πληθυσμού από τα χεράκια σας και σε αυτή τη πρώτη φάση, δείχνει να ανανεώνεται αρκετά εύκολα. Πέρα από το ρόλο του… κληρικού, η Causal Bit Games έχει υποσχεθεί ότι αργότερα ο σκύλος θα αποκτά και άλλες δυνάμεις που θα χρησιμεύουν τόσο στην επίλυση puzzles όσο και στην εύρεση ακόμα περισσότερων μυστικών που δεν ήταν αρχικά εφικτό να εντοπίσετε, πράγματα που συνηγορούν στη Metroidvania εσάνς που εισχωρεί ύπουλα στο gameplay του παιχνιδιού. Pas mal!

Battle Princess Madelyn 4 smallΚαλό είναι να μην αφήσετε να σας αγγίξουν αυτά τα όμορφα πλασματάκια

Εντούτοις, είναι νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το Battle Princess Madelyn, αλλά οι δύο “κανονικές” πίστες και το (σχετικά εύκολο) boss battle είναι αρκετά για να μας δείξουν ότι το παιχνίδι πατάει γερά πάνω σε καλοφτιαγμένες ράγες και τρέχει με τη σωστή ταχύτητα. Αν μάλιστα επιθυμείτε να το δοκιμάσετε ιδίοις όμμασι, μπορείτε να παίξετε το demo του στο Steam για να πάρετε μια γεύση από την πολλά υποσχόμενη προσπάθεια της Causal Bit Games. Μέχρι τη τελική κυκλοφορία του λοιπόν, ίδωμεν…

 

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Συντάκτης-λάτρης των action, shooter, adventure, RPG’s και ενίοτε racing παιχνιδιών, προτιμά κυρίως το single-player gaming. Που και που ξεσπάει σε κανά multi, αλλά δεν το παρακάνει κιόλας.

One Comment

  1. Πολύ φιλικός ο δημιουργός, με βοήθησε άμεσα (του έστειλα save, ανέβασε patch στο forum λίγες ώρες μετά) όταν είχα πετύχει bug στο arcade mode του προηγούμενου παιχνιδιού του, Insanity’s Blade. Μου άρεσε εκείνο, κι αυτό εδώ φαίνεται ακόμη ωραιότερο…

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL