SPECIALS

EARLY ACCESS: ALL-STAR FRUIT RACING

Η τελευταία κονσόλα που πέρασε από τα χέρια μου, ήταν πριν πολλά χρόνια το πρώτο Playstation. Τότε λοιπόν, στα τέλη της δεκαετίας του 90′, κυκλοφόρησε το Crash Team Racing. Το ραλάκι με τους ήρωες από τη σειρά Crash Bandicoot έγινε η αφορμή για πολύ γέλιο, κόντρες ακόμα και τσακωμούς με τα φιλαράκια που μαζευόμασταν σε κάποιο σπίτι για να λιώσουμε. Βέβαια είχε ήδη υπάρξει το Mario Kart 64 για το Nintendo 64 αλλά εμείς πιο πολύ ευχαριστηθήκαμε το CTR. Από τότε μέχρι σήμερα, δεν ασχολήθηκα με κανένα αντίστοιχο παιχνίδι, μέχρι που είδα στο mail μου το All-Star Fruit Racing της 3DClouds.it. Η αλήθεια είναι πως ο λόγος που έκανε να καταπιαστώ μαζί του, ήταν οι αναμνήσεις που μου ξύπνησε. Το All-Star Fruit Racing είναι άλλο ένα ραλάκι, στο οποίο αφού επιλέξουμε τον χαρακτήρα μας, τρέχουμε σε διάφορες πίστες με σκοπό φυσικά τη πρώτη θέση. Στο δρόμο μας προς τη νίκη, έχουμε την ευκαιρία να μαζέψουμε κάποια φρούτα, τα οποία με τη σειρά τους, μόλις μαζέψουμε αρκετά, θα ενεργοποιήσουν κάποιο από τα διάφορα power-ups που υπάρχουν στο παιχνίδι.

Τα διαθέσιμα modes στο Offline (καθώς το Online σκέλος του παιχνιδιού ακόμα δεν είναι διαθέσιμο) είναι αρκετά ώστε να κρατήσουν τον παίκτη απασχολημένο για αρκετές ώρες. Αρχικά υπάρχει το κλασικό Custom Race, στο οποίο μπορούμε να ορίσουμε εμείς σε ποια πίστα θα παίξουμε, για πόσους γύρους και το είδος του αγώνα (απλό race, elimination race κ.α.). Έπειτα, ίσως το πιο ενδιαφέρον mode του παιχνιδιού, βρίσκουμε το Career. Εδώ θα τρέξουμε σε διάφορα κύπελλα, τεσσάρων ή και περισσότερων αγώνων, με τον νικητή να είναι αυτός που μάζεψε τους περισσότερους πόντους στο σύνολο των αγώνων. Ένα ακόμα ενδιαφέρον mode είναι αυτό του Time Attack. Όπως δείχνει και το όνομα του, καλούμαστε να ολοκληρώσουμε μια πίστα εντός ενός χρονικού περιθωρίου ώστε να πάρουμε το αντίστοιχο με το χρόνο μας μετάλλιο. Τέλος υπάρχουν και τα Fast & Custom Championship ενώ στα παραπάνω modes (πλην του Career και του Time Attack) μπορούμε να παίξουμε και σε split-screen μέχρι τεσσάρων ατόμων.

all-star-fruit-racing-s1

Με τις νίκες μας στο Career και τα χρυσά μετάλλια στο Time Attack, ξεκλειδώνουμε νέους χαρακτήρες καθώς και διάφορα customizations για τα αυτοκινητάκια μας όπως ρόδες, προφυλακτήρες, σχέδια ή σημαιούλες. Μπορούμε να ορίσουμε τα δικά μας presets και να τρέξουμε με κάποιο αυτά στους αγώνες μας (οι developers κάνουν λόγο για 26.000 πιθάνους συνδυασμούς). Οι χαρακτήρες του παιχνιδιού γτάνουν σε αριθμό τους είκοσι δύο (για κάποιο λόγο σχεδόν αποκλειστικά γυναίκες) και ο κάθε ένας έχει το δικό του αποκλειστικό Super Power που έχει να κάνει με το αγαπημένο φρούτο του και μπορεί να δώσει μεγάλο πλεονέκτημα αν χρησιμοποιηθεί σωστά στον αγώνα.

Όλα αυτά, σε πίστες που είναι πανέμορφες και πολύ διασκεδαστικές. Γενικά, οπτικά το παιχνίδι, με το καρτουνίστικο στιλάκι του, είναι πολύ καλοσχεδιασμένο με τις διαδρομές να προσφέρονται για αρκετά προσπεράσματα με διάσπαρτα φρούτα και turbo ενώ ο περιβάλλοντας χώρος χτυπάει και αυτός πολύ όμορφα στο μάτι του παίκτη. Θα συναντήσουμε πέντε υπέροχα νησιά με το καθένα να έχεις τις δικές του πίστες (που φτάνουν στο σύνολο τις 21 διαφορετικές διαδρομές) ενώ και η μουσική του επένδυση κινείται στο ίδιο ευχάριστο τέμπο.

all-star-fruit-racing-s2

Δυστυχώς, το παιχνίδι βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο. Όπως προανέφερα, λείπει τελείως το Online Mode στο οποίο θα υπάρξει και Rank σύστημα σύμφωνα με τους developers, mode που λογικά θα τραβήξει τους περισσότερους παίκτες ενώ κάποιοι χαρακτήρες (παρόλο που μπορείς να τους ξεκλειδώσεις) δεν έχουν περαστεί ακόμα. Κάτι ακόμα που ευτυχώς θα λυθεί με κάποιο μελλοντικό update, είναι και η δυνατότητα μας να αλλάξουμε τα control keys. Στη παρούσα φάση υπάρχει ένα preset για πληκτρολόγιο και ένα για gamepad. Το πρώτο μπορεί να παλεύεται αλλά το preset του gamepad θεωρώ πως είναι από τα χειρότερα που έχω δει μέχρι στιγμής σε παιχνίδι. Γιατί να ενεργοποιώ το Power-Up πατώντας μέσα τον δεξί αναλογικό μοχλό; Τόσα κουμπάκια όμορφα έχει πάνω του το gamepad.

Συνοψίζοντας, το All-Star Fruit Racing είναι ένα παιχνίδι που βρίσκεται σε καλό δρόμο και όπως όλα δείχνουν, οι developers θα το φέρουν στο σημείο που πρέπει να έρθει για να αποκτήσει το δικό του κοινό. Ίσως χρειαστεί λίγη υπομονή από τη μεριά μας μέχρι να τρέξουμε τις κόντρες μας στις πολύ όμορφες διαδρομές του αλλά τουλάχιστον μέχρι τότε μπορούμε να κάνουμε τη προπονησούλα μας στα offline modes.

Νίκος Τσοκτουρίδης

Ο Νίκος, καπετάνιος στο επάγγελμα, δαμάζει τα κύματα παίζοντας games. Έχει ένα μεγάλο όνειρο: Να μεταδώσει στον Τσοκ Τζούνιορ την αγάπη του για το PC Gaming, τον ΠΑΟΚ και το Ragequit. Email: [email protected] - Steam | Facebook  

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL