LATEST NEWS

Τρελές οι πωλήσεις του Tomb Raider reboot

Με χθεσινή ανακοίνωσή της, η Crystal Dynamics αποκάλυψε ότι το Tomb Raider reboot του 2013 ξεπέρασε τα 8.5 εκατομμύρια πωλήσεις! Ο αριθμός είναι εξόχως εντυπωσιακός και φυσικά αφορά σ’ όλες αθροιστικά τις πλατφόρμες που κυκλοφόρησε. Συνιστά ρεκόρ πωλήσεων για οποιοδήποτε μέλος του διάσημου franchise, τη στιγμή που ο συγκεκριμένος τίτλος κρατά και τα ρεκόρ πωλήσεων για την πρώτη ημέρα, αλλά και τον πρώτο μήνα, κυκλοφορίας Tomb Raider τίτλου.  

Είναι λογικό να υπάρχουν μερικοί που τείνουν ν’ αμφισβητήσουν το νούμερο. Αν αναλογιστούμε όμως ότι μόνο στο Steam εμφανίζονται σχεδόν 3 εκατομμύρια κάτοχοι της τελευταίας περιπέτειας της Lara Croft (συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που προτιμήσανε τη retail edition, που επίσης χρησιμοποιεί Steam), ο αριθμός φαντάζει αληθινός.

Διόλου περίεργο λοιπόν που σύντομα θα έχουμε το επόμενο κεφάλαιο της σειράς. Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει όμως είναι το εξής: Αφού το reboot του 2013 έκανε τόσο υψηλά νούμερα πωλήσεων σε PC -έστω κι όντας κατά καιρούς σε προσφορά-, πόσα έδωσε άραγε η Microsoft προκειμένου να εξασφαλίσει την, προσωρινή έστω, αποκλειστικότητα του “Rise of the Tomb Raider” στο XBOX One;

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

2 Comments

  1. Αγαπάμε Λάρα, αγαπήσαμε και το reboot, αλλά η ίδια η Square είχε βγει μετά από κάτι μήνες και δήλωσε για οριακή απόσβεση της επένδυσης.
    Βέβαια η τιμή πλέον για την απλή έκδοση είναι κάτω από το 5ευρω, οπότε λογικά αυξήθηκαν και οι πωλήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL