Reply To: Τηλεοπτικές σειρές της προκοπής

#446714
BathoryBathory
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 4554
Offline
Replies: 4554
Been thanked: 380 times

Τέλος λοιπόν τα Buffy the Vampire Slayer και Angel. Μερικές σκόρπιες σκέψεις (είμαι ήδη έτοιμος για το κράξιμο από κανά 2-3 άτομα εδώ μέσα  :PP). Θα προσπαθήσω να τα κρατήσω όσο το δυνατόν πιο spoiler free γίνεται, αν και δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος άλλος καμμένος που να κάτσει να δει 12 σαιζόν από δύο σειρές που κυκλοφόρησαν πριν από 15-20 χρόνια.

Γιατί να κράξουμε; Τι είμαστε, λοστάκηδες και τζέ τζέι άμπραμς γκρούπις;

Όσον αφορά το σενάριο βρήκα πιο ενδιαφέρον αυτό του Angel. Νομίζω ήταν πιο συμπαγές και καλύτερα “απλωμένο” στις 5 σαιζόν. Αντίθετα στη Buffy η ιστορία δεν ήταν τόσο δεμένη, με διαφορετικά σενάρια και ιστορίες στην κάθε σαιζόν.

Αυτό μου έκανε εντύπωση που το έγραψες. Κλασικό φορμά storytelling, κυρίως σε fantasy σειρές, με villain of the season φάση.

Επίσης η 6η σαιζόν της Buffy για μένα ήταν ίσως η χειρότερη όχι επειδή δεν είχε καλά επεισόδια, αλλά γιατί οι κακοί της ήταν απλά γελοίοι. Όσον αφορά το τέλος νομίζω ότι καλύτερα θα ήταν η Buffy να τελειώνε στην 5η σαιζόν.

Πολλοί την έχουν τη σειρά ότι τελείωσε στην 5η σεζόν. Και έχω γνωρίσει άτομα που αρνούνται να δουν τις επόμενες 2. Κακώς για μένα, αλλά όπως βολεύεται ο καθένας. Το “The Gift” θεωρείται επίσης απ' τα καλύτερα “φινάλε” από πολλούς. Ήταν να σταματήσει η σειρά στην 5η και το κλείσιμο του WB, γι΄αυτό έδωσε κάτι σαν τέλος ο Μάστερ, αλλά τελικά πήγε σε άλλο κανάλι.
Για τους γελοίους κακούς της 6ης, διαφωνώ κάθετα, διότι
η Dark Willow είναι η villain, και όχι το τρίο στούτζες. Αν θες την γνώμη μου, γούσταρα πολύ Dark Willow, το πώς κατέληξε να γίνει villain (με το εξαιρετικό Seeing Red και τον ωμό/ρεαλιστικό θάνατο της πολυαγαπημένης Τάρα) βρήκα καλή ιδέα την όλη επίλυση της φάσης (που την επανέφερε ο Xander με μονόλογο για την φιλία τους, την αγάπη τους κλπ) αλλά αδύναμη εκτέλεση και μου φάνηκε και λίγο βιαστικό το φινάλε. Θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο.

Ο θάνατος της Anya πρέπει να ήταν ίσως το χειρότερο σημείο της σειράς. Ένας από τους πιο κεντρικούς χαρακτήρες πεθαίνει τόσο γρήγορα και απλά που αν εκείνη την στιγμή δεν είσαι απόλυτα προσηλωμένος στην οθόνη παίζει να μην πάρεις καν χαμπάρι το τι έγινε.

Ότι έχει διχάσει ο θάνατος της Άνυα, έχει διχάσει. Το μισό στρατόπεδο κράζει γιατί πιστεύει ότι δεν άξιζε τέτοιος θάνατος στον δεύτερο βασικότερο και σταθερό χαρακτήρα της σειράς μετά τους scoobies και τον Spike, και το άλλο μισό αποθεώνει για τον τρόπο και τη φάση που έγινε. Εγώ ανήκω στο δεύτερο.
Τώρα, αν κάποιος δεν προσέχει σε μια απ΄τις τελευταίες σκηνές (που γίνεται και της πουτάνας) στο τελευταίο επεισόδιο μιας σειράς με 144 επεισόδια και δεν πάρει χαμπάρι τον θάνατο, να απορούμε πώς έφτασε μέχρι εκεί.  :P

Τώρα για τους χαρακτήρες, νταξ γούστα είναι αυτά. Για την Μπάφυ τα ίδια έλεγα εγώ την πρώτη φορά που το είδα, με επαναλήψεις της σειράς την συνήθισα και μου άρεσε. Είναι τα όσα γίνονται και τραβάει στην αγαπημένη μου 6η σεζόν που με έκανε να την συμπαθήσω. Κατά τα άλλα ναι, Spike πρώτος με διαφορά απ' τους υπόλοιπους, πάντα γέλιο με Xander και Giles (μα να μην αναφέρεις καν Giles;  :O ), άντε και Anya σε κάποιες φάσεις, μεγάλη συμπάθεια η Τάρα <3 και στα τρένα Dru, Dawn.

Back to top button
Follow on Feedly

Close
Close